SVET
 Zaključni vikend na EX PONTU - Gabriel Contreras: AMARILLO
- Gabriel Contreras: AMARILLO
Nedelja, 21. september, 20.00 / Anton Podbevšek Teater, Novo mesto

 21. EX PONTO - Jeton Neziraj: LET IZNAD KOSOVSKEGA GLEDALIŠČA
Avtor besedila Jeton Neziraj, ki po mnenju mnogih velja za enega najboljših mladih piscev v širši regiji, je EX PONTO-vo občinstvo že leta 2012 navduševal z besedilom, na podlagi katerega je nastala predstava Patriotic Hypermarket, ki je prejela drugo nagrado občinstva. Enako kot s prvim tudi s tem besedilom prebuja užaljene duhove narodnih identitet, mitologij, nacionalizmov in patriotizmov.
 Umetniški kolektiv WAS IST MARIBOR? - IŠČEMO PROSTOVOLJCE IN PROSTOVOLJKE ZA SODELOVANJE
Zgodba mariborske nadškofije je največja dolžniška zgodba v času države Slovenije in kronološko pomeni začetek razkroja socialne države. Celotna država vse od tedaj plačuje dolgove. Ali vemo koliko? Vemo komu? V čigavem imenu? Ko padejo kulise številk, za njimi stojijo resnični obrazi – žrtev ali rabljev. Glavni akterji finančne tragedije odločijo, da mariborska nadškofija vstopi v »kazino kapitalizem«.
 Evropska knjižnica pod krošnjami - Na 4. pogovoru se bomo spraševali o družbi v času informacijskih tehnologij
- V Evropski Knjižnici pod krošnjami na seriji uličnih pogovorov s širšim naslovom "PRIHODNOST JE V.." odpiramo pomembna vprašanja, povezana z našo prihodnostjo.
- Na 4. pogovoru se bomo spraševali o družbi v času informacijskih tehnologij.
 Gremo v tretjo sezono! - Stari kranjski bazen, nova zgodba …
Bazen ni le super prizorišče za koncerte, stand up komedijo, gledališke predstave ipd., ampak je še mnogo več. Prostor je zelo primeren tudi za razne korporativne dogodke, naj bodo to predstavitve, izobraževanja ali pa poslovne zabave za vaše zaposlene in seveda poslovne partnerje. Vemo, da brez mreženja danes ne gre, na tem mestu pa nastopimo mi!
 Klub študentov občine Celje - SOOČENJE KANDIDATOV ZA ŽUPANA MESTNE OBČINE CELJE
Klub študentov občine Celje kot predstavnik celjskih študentov aktivno spremlja letošnje lokalne volitve in spodbuja k aktivnemu državljanstvu. Celjski študentje od kandidatov za župana Mestne občine Celje pričakujejo, da se bodo opredelili tudi do mladinskih vprašanj, zato pred lokalnimi volitvami organizirajo javno soočenje mnenj in stališč kandidatov za župana Mestne občine Celje o področjih, ki zadevajo mlade.
 Sladka Istra 2014 - Pred nami je najslajši vikend v letu
Prihajajoči vikend bo v Kopru izjemno pestro, v Areni Bonifika bo najslajša prireditev v Sloveniji, že šesti mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili po številnih stojnicah, kjer bodo okušali sladice in sladke izdelke naših in tujih krajev.
 Čolnarna Tivoli & ABC šport - Nedeljsko druženje z Nodijem in Piko
Dragi naši športniki in športnice! NOV DATUM pravljičnega dne je NEDELJA, 21.9.2014!!! Lokacija in ura ostajata nespremenjeni! NEDELJA, 21.9., od 13.00 ure naprej v Čolnarni Tivoli! Držimo pesti, da nam bo vreme takrat bolj naklonjeno!

 Spake in Lutkovna sobota - Praznični konec tedna v Lutkovnem gledališču Maribor
Spoštovani mali in veliki gledalci! Začenjamo s prazničnim koncem tedna. Danes je na sporedu prva premiera v sezoni, ki je hkrati prva naša predstava z oznako 18+, namenjena samo polnoletnim. To je predstava Spake v režiji Bojana Labovića. Ker je prva ponovitev že razprodana, vas vabimo na ponovitev v petek, 26. septembra ob 20. uri.
 Nova Gorica - Pred vrati je 20. IRO Svetovno prvenstvo za reševalne pse
Na Goriškem se te dni pripravljajo na največji letošnji kinološki dogodek v Sloveniji, saj bo tu od 24. do 28. septembra potekalo IRO Svetovno prvenstvo za reševalne pse, katerega se bo udeležilo okoli 200 vodnikov iz vsega sveta. Slovenija ima sicer na področju dela z reševalnimi psi izjemno bogato zgodovino tako na tekmovalnem kot tudi intervencijskem področju doma in v tujini.