SVET
 Aerodrom Portorož - Pri opravljanju gasilske vaje letališke gasilske enote je prišlo do nesreče
Sečovlje, 18. april 2014: Pri opravljanju gasilske vaje letališke gasilske enote je prišlo do nesreče v kateri so bile poškodovane tri osebe. Dve osebi sta že odpuščeni iz bolnišnice, tretja pa ostaja na opazovanju.

 SNG Drama Ljubljana - Napovedujemo: Nekaj sporočil za vesolje Wolframa Lotza v režiji Sebastijana Horvata
Pritlikava pohabljenca Lum in Purl Schweitzke, nekakšna so­dobna Vladimir in Estragon, iščeta smisel življenja. Ugotovita, da je tisto, za kar se splača živeti, skupni otrok, vendar ne mo­reta vplivati na usodo, saj je njuno življenje dramatik že zapisal v dramsko besedilo. Kdo jima lahko pomaga uresničiti željo? Obiščejo ju različne medijske, izmišljene ali zgodovinske oseb­nosti, vsaka s svojo zgodbo in s svojo bolečino. V igro vstopi še Vodja poteka, ki vsem tem osebnostim ponudi priložnost, da s posebno napravo v vesolje pošljejo kratko sporočilo.
 Malo mesto - največje kresovanje 2014 - Kresovanje tudi letos organizira Društvo TIC Ruše
Bliža se 30. april, ko bodo v Sloveniji zagoreli kresovi. Tako bo tudi letos že četrto letos v Rušah, kjer bo največje kresovanje s prižigom kresa in Kresnega moža.
Po že treh uspešno izvedenih projektih »Malo mesto – največje kresovanje«, ki je zajemal zbiranje lesa za največji kres, tradicionalnega pohoda z baklami in uspešno izvedene prireditve, ki jo je preteklo leto obiskalo več kot 8000 ljudi, smo se v Društvo TIC Ruše odločili, da projekt nadaljujemo že četrto leto zapored.
 Layerjeva hiša v Kranju - Otvoritev fotografske razstave v Stolpu Škrlovec: Mare Mutić I BERLIN subtract
Hiša Layer in galerija Stolpa Škrlovec - stolpa intermedijske umetnosti in fotografije vabita na otvoritev fotografske razstave in predstavitev knjige MARE MUTIĆ I BERLIN subtract, ki bo v petek, 25. aprila 2014, ob 20.00. Pred otvoritvijo pa bo na terasi Hiše Layer Jože Šalej na klavirju spremljal pevski nastop Vesne Pernarčič, ki je v kabaretni predstavi Prešernovega gledališča Kranj upodobila Berlinčanko Marlene Dietrich. Za plesni zaključek dogodka bo poskrbel DJ Schatz!
 Emona 2000 - Prvomajske počitniške delavnice na Ljubljanskem gradu
Mesto Ljubljana letos obeležuje dvatisočletnico svoje pestre urbane zgodovine, ki se začenja z ustanovitvijo Emone. Tej temi bodo posvečene tudi počitniške delavnice na Ljubljanskem gradu. V treh dneh, od 28. do 30. aprila med 10.30 in 13.30 bomo spoznali, kaj se je na Grajskem griču dogajalo v času od ustanovitve Emone pa do takrat, ko je cesar Friderik III. ukazal, naj se na tem mestu postavi mogočna trdnjava, ki nad mestom kraljuje še dandanes.
 Lutkovno gledališče Maribor - Pomlad - interaktivna predstava za najmlajše
Pomlad je drugo v seriji štirih gledaliških doživetij v Minoritski kavarni. Oder, zasnovan kot igralnica, je umeščen v obstoječo arhitekturo tako, da pričara svojevrsten ambient. V tem prostoru igre so dobrodošle družine z vsemi svojimi člani, prosto in vedoželjno pa naj se ga naužijejo najmlajši. Minoritski zajček jim predstavlja svoj domek in razkriva vrt, obarvan v aktualni letni čas. Igralka v vlogi zajčka otroke popelje skozi celostno gledališko doživetje z izbrano slovensko avtorsko in ljudsko poezijo.
 Ocena Uroša Mencingerja - … IN 5 SONČKOV DOBI … GALERIJA OKUSOV!
Galerijo okusov je samo v prvem tednu odprtja obiskalo več kot 500 gostov. Njihovo zadovoljstvo je odraz, da smo zastavili uspešen projekt. In to potrjuje tudi že prva ocena. Obiskal nas je Uroš Mencinger in 13. aprila v Nedelu objavil:»GALERIJA OKUSOV JE NAJLEPŠE, KAR SE NAM JE NA SLOVENSKEM ZGODILO V LETU 2014! PA ČEPRAV SMO ŠELE APRILA.« Dobili smo vseh 5 sončkov. Ob tem kritik Tomaž Sršen dodaja:»kaj v letu 2014 - v zadnjih desetih letih!«
 Dogodki za Samske - Z Vidom Valičem na rojstnem dnevu Dogodkov za Samske!
Preteklo soboto so Dogodki za Samske v čast svojemu 4. rojstnemu dnevu organizirali VELIKO SPOZNAVNO ZABAVO z Vidom Valičem, ki je samske nasmejal s svojim stand-up nastopom. Nina Slapnik, direktorica Dogodkov za Samske, je oblikovala tako pester spoznavni program, da so se samski zadržali do zgodnjih jutranjih ur.
 Ustvarjalno živeti s hemofilijo - Življenjske zgodbe - Ludvik Mihelič (Bil sem partizan)
Tokrat me je pot zanesla v prelepo dolino Soče, v objem Julijskih Alp, kjer tik ob Bovcu, ob vznožju kaninskih vršacev leži majhna vasica Plužna. Skromne, vendar prijetne hišice so razmetane po strmih bregovih, kjer se pasejo ovce. Tu so doma zelo gostoljubni ljudje, odprti, toplo te sprejmejo na vsakem pragu in te rade volje povabijo: »Pa nas še kdaj obiščite!«
 Svetovni dan hemofilije - Hemofiliki imajo učinkovito celostno zdravstveno oskrbo
Ljubljana, 17. april 2014 – Društvo hemofilikov Slovenija in strokovnjaki ob svetovnem dnevu hemofilije opozarjajo na pomen celostne zdravstvene oskrbe bolnikov s prirojenimi motnjami strjevanja krvi po modelu centralizirane distribucije. Ta se je namreč izkazala za model, ki ga v svetu posnemajo.