SVET
 Alya - MINGL TURNEJA V POLNEM ZAGONU
Naš strup v mali steklenički, pevka Alya z bandom v okviru MINGL turneje že pridno nastopa po vsej Sloveniji. Ta vikend je svoj krstni nastop dočakala tudi zasedba 3SOMS iz Velenja, zmagovalna skupina MINGL natečaja, v katerem smo iskali skupino, ki bo na MINGL turneji ogrevala občinstvo pred nastopi kratkolase seksi plavolaske Alye.
 Knjižnica pod krošnjami - Ob branju vabimo na glasbo, pravljice in pogovore o knjigah!
Branje in veliko dogajanja! Na bralni oddih s knjigo, revijami ali časopisi vabijo naše enote v Ljubljani, Polhovem Gradcu, Ribnici in Kanalu ob Soči.

 Lidlov mladi vinar 2014 - Lidl podpira znanje in izkušnje bodočih slovenskih vinogradnikov in vinarjev
S ciljem spodbujati mlade študente vinogradništva in vinarstva pri pridobivanju znanja in izkušenj, Lidl Slovenija že drugo leto zapored organizira nagradni natečaj za naziv »Lidlov mladi vinar«. Začetek letošnjega natečaja je potekal v soboto, 26. julija 2014, na Meranovem, ob že tradicionalni postavitvi klopotca.
 Zanimivosti - Znani prejemniki nagrad Kyoto Prize 2014
Nagrade Kyoto Prize, eno od najvišjih svetovnih priznanj za življenjske dosežke izjemnih osebnosti na področjih kulture in znanosti, so letos prejeli inženir biomedicine dr. Robert Samuel Langer, teoretični fizik dr. Edward Witten in umetnica Fukumi Shimura, ki se ukvarja z barvanjem in tkanjem platen za tradicionalna kimona. Nagrade, vredne 50 milijonov jenov (približno 362.000 evrov), vsako leto podeljuje Fundacija Inamori, ki jo je leta 1984 ustanovil dr. Kazuo Inamori, ustanovitelj japonske tehnološke korporacije Kyocera. (aNET)
 Noč pod kostanji 2014 - Dobrna - Prireditev z dolgoletno tradicijo, ki bo letos potekala kar 5 dni zapored
Noč pod kostanji (NPK) je prireditev z dolgoletno tradicijo, ki bo letos potekala od srede 13. 8. do nedelje, 17. 8., prvič kar 5 dni zapored. Med nastopajočimi so letos Big Foot Mama, Neda Ukraden, Navihanke, Gadi, Mejaši, Klapa Šufit, Manca Špik, Ansambel Stil, Carpe Diem, Ansambel Petra Finka in drugi, vse podkrepljeno s pestrim zabavnim, športnim in animacijskim programom za vse generacije!
 2. natečaj »Lidlov mladi vinar 2014 - »Vlagamo v znanje in izkušnje mladih vinogradnikov in vinarjev«
Lidl Slovenija nadaljuje z nagradnim natečajem Lidlov mladi vinar, ki spodbuja mlade študente vinogradništva in vinarstva pri pridobivanju znanja in izkušenj na področju pridelave vin. Začetek natečaja Lidlov mladi vinar 2014 bo uradno naznanjen na tradicionalni postavitvi klopotca v soboto, 26. julija 2014, ob 16. uri na posestvu Meranovo (Vrhov dol 14, Limbuš).
 Staro selo pri Kobaridu - Aurora, Hitov igralniško-zabaviščni center v Posočju praznuje 10 let
Hitov igralniško-zabaviščni center Aurora v Starem selu pri Kobaridu te dni praznuje deset let poslovanja. V tem času ga je obiskalo več kot 930.000 gostov, po večini iz Italije, v njem pa redno zaposlitev v vseh letih ohranja okoli 60 domačinov iz Posočja.
 Rdeči križ Slovenije - Sodelavka Rdečega križa Slovenije na humanitarni misiji WASH v Bosni in Hercegovini
Na območju Distrikta Brčkega, kantona Posavina in Republike Srbske te dni poteka WASH misija, ki jo izvaja Rdeči križ Avstrije v sodelovanju z Mednarodno federacijo društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca. K sodelovanju sta bila povabljena tudi Rdeči križ Slovenije in Rdeči križ Hrvaške, ki imata predhodno usposobljene strokovnjake za prečiščevanje vode in izvedbo promocije higiene.
 Funkcija ConvertActive - Čarovnija znamke Gorenje, ki zamrzovalnik spremeni v hladilnik
To poletje Gorenje osvaja s svežo inovacijo - kombiniranim hladilnikom z zamrzovalnikom, ki ga s pritiskom na čarobni gumb lahko spremenite v hladilnik. Shranjevalna prostornina se tako poveča na kar 307 litrov! Brez skrbi lahko načrtujete veliko zabavo ali na počitnice povabite kopico otrok, saj funkcija ConvertActive omogoča dovolj prostora za pijačo, prigrizke, lubenice in ostalo hrano.
 Knjižnica pod krošnjami - VABIMO K BRANJU VSEH VRST IN NA PRIBOLJŠKE OD 22. DO 28. JULIJA
Bralci in listalci se bodo lahko ta teden senčili pod bralnimi krošnjami v Ljubljani, Polhovem Gradcu, Ribnici in v Kanalu ob Soči, kjer se jutri začenjamo naše četrto gostovanje. Novost tega tedna v Ljubljani je elektronsko branje: Kobo bralniki na šik stojalih v parku Tivoli in na Trnovski plaži ponujajo v branje več kot 20 tujih in 10 slovenskih leposlovnih knjig! Vabljeni na pokušino.