SVET
 17. Festival mladih kultur Kunigunda - V prostorski inštalaciji Kunigudra nadzorni organi niso ugotovili nepravilnosti
Na 17. Festivalu mladih kultur Kunigunda, ki v Velenju poteka do konca avgusta, so mladi ustvarjalci predstavili umetniški projekt, prostorsko inštalacijo v dveh delih – razstavišče izdelkov iz konoplje in realistični coffee shop.

 Šempeter pri Gorici - DeSUS Šempeter-Vrtojba potrdil program dela in listo kandidatov za občinski svet
V torek, 26. avgusta 2014 je Občinska organizacija DeSUS Šempeter-Vrtojba na volilni konferenci potrdila program dela stranke na lokalnem območju, ter soglasno potrdila listo kandidatov, ki bodo DeSUS zastopali v naslednjem štiriletnem obdobju. Stranka se bo še naprej zavzemala za uresničevanje pravic starejše generacije, invalidov, oseb s posebnimi potrebami in brezposelnimi.
 Festival Carniola - Dvocikel, FilmMixer in novice s Carniole
Vse do 2. septembra se odvija Festival Carniola! Za nami so štirje dnevi polni zanimivega kulturnega ustvarjanja, v tednu pred nami pa nas čakajo še koncerti Marka Breclja, Polone Kasal + KALU Luka Uršič, Branka Završana s Senco tvojga psa, Damira Avdića, Svetlane Makarovič in Milka Lazarja, TRUS! in kleemarja ter Bakaline in Janeza Škofa + Marjana Stanića, Katje Šulc in Kaje Draksler z Matissom Čudarsom ter program filma in performativne umetnosti, poezije in pripovedovanja.
 Zavod Maska - Ljubljana - Premiki sodobnega plesa II
Maska je časopis za scenske umetnosti z najdaljšo tradicijo v Evropi (s prekinitvami izhaja od leta 1920). Deluje kot kritična platforma polja scenskih umetnosti in je mesto srečevanja, soočanja in diskusije o sodobni umetnosti ter njenih lokalnih in globalnih kontekstih. Vsaka številka časopisa Maska je posvečena izbrani tematiki. Poleg tematskih prispevkov pa ponuja tudi intervjuje z umetniki in teoretiki, recenzije predstav in knjig, poglobljene članke o aktualnih fenomenih v sodobnih scenskih umetnostih, izsledke raziskav itn.
 Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok - Tradicionalni recept, ki pričara čarobno doživetje za vso družino
Zdaj ga že dobro poznate. Tisti tradicionalni recept, ki pričara čarobno doživetje za vso družino. Ponovno ga boste lahko preizkusili zadnjo avgustovsko nedeljo, ko bosta organizatorja Zavod Zaupanje in Arboretum Volčji Potok pokazala, kaj sta tokrat 'skuhala' s čarobnimi sestavinami, da bo v čarobnem okolju parka vrelo od veselja, smeha, srečnih nasmehov in zadovoljnih obrazov.
 11.-14. september 2014, Kamnik - 44. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
V drugem tednu meseca septembra v Kamniku zelo pestro in zanimivo za vse generacije in okuse, saj bodo tudi letos potekali Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine. Med 11. in 14. septembrom si boste lahko ogledali tradicionalno povorko narodnih noš, kot osrednji dogodek prireditve, se zabavali ob koncertih in plesnih točkah, manjkalo pa ne bo niti dobre hrane, različnih tekmovanj in delavnic.
 Mestna galerija Ljubljana - Vljudno vabljeni na vodstvo po razstavi net.art Painters and Poets
Vljudno vabljeni na vodstvo po razstavi v četrtek, 28. avgusta, ob 17. uri v Mestno galerijo Ljubljana. Na posebnem vodstvu v sklopu razstave net.art Painters and Poets bomo pozornost namenili vizualni postavitvi razstave ter vprašanju interneta in z njim povezane umetnosti. Posebnost umetniške smeri je seveda ta, da se odvija na spletu, z razstavo net.art Painters and Poets pa ji ponudimo galerijski prostor. S tem se odpre tudi pomemben razmislek o postavitvi in vizualnem konceptu razstave znotraj galerije.
 17. Festival mladih kultur Kunigunda - Kunigunda ne pozna ponedeljka - danes nastopa Demolition Group
- Kreativna delavnica za otroke in mladino v torek, 26. avgusta, 10:00–12:00 in 16:00–19:00 na travniku pred Domom kulture
- Sončna skulptura in bobnarske delavnice
- Performans Iztok v torek, 26. avgusta, ob 18:00 na iztoku Trebuše v Pako
- Koncert Demolition Group, Nakajima in Dead By Grace v torek, 26. avgusta, ob 21:00 na velikem odru pred eMCe placom
 EKO-ART tržnica v BTC-ju - Dobre toaletke za šolske potrebščine: ker vsaka barvica šteje!
Na avgustovski EKO-ART tržnici v BTC-ju je Tashka prvič predstavila unikatne toaletke – Dobre toaletke, kot jih je poimenovala -, katerih polovico izkupička bo namenila za nakup šolskih potrebščin za otroke v rejništvu in za socialno ogrožene otroke z območja Domžal.
 Cankarjada 2014 - 19. gledališki festival - od 1. do 7. septembra 2014 na Vrhniki z okolico
Naslednji teden se na Vrhniki z okolico začenja gledališki festival Cankarjada. Festival tradicionalno poteka v prvem tednu septembra, tokrat pa se bo odvil že 19. leto zapored. Sedem skupin in izvajalcev, ki delujejo na različnih področjih gledališča in uprizoritvenih praks, bo za en teden Vrhniko spremenilo v gledališki oder in svoj program predstavilo v dvorani Cankarjevega doma in na dvorišču kluba Zakon na Vrhniki ter v MKD Arterija v Borovnici.