SVET
 9. festival vrtnic - Družba Hit soustvarja že deveti festival vrtnic v Novi Gorici
Nova Gorica, 24. april 2014 – Družba Hit se tudi letos aktivno vključuje v bogat program 9. festivala vrtnic, ki ga organizira Goriško društvo ljubiteljev vrtnic, v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica. Finančna, organizacijska in logistična podpora omogoča izvedbo, storitve in ponudba pa bogatijo dogajanje festivala, ki je postal osrednja kulturno družabna spomladanska prireditev na Goriškem.
 Knjižnica slepih in slabovidnih - Slepi in slabovidni v družbi ptujskih osnovnošolcev
Na Osnovni šoli Dr. Ljudevita Pivka Ptuj so se učenci včeraj družili s slepimi in slabovidnimi. Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) je namreč na šoli organizirala izobraževalni program, s katerim so otrokom predstavili projekt Knjižnica slepih in slabovidnih (KSS), pripomočke in družabne igre, prilagojene slepim in slabovidnim.
 Grad Tivoli, Ljubljana - Zaključni performans razstave Janez Janša: Življenje II [v nastajanju]
Performans na podlagi navodila izvajajo obiskovalci. Navodilo se glasi: Poiščite osebo. Stojte med vrati drug proti drugemu. Slecite se. Glejte si v oči. Pustite ljudem, da hodijo mimo vas.

 Patricia Urquiola za BEKO - VRHUNSKI DIZAJN V KUHINJI
24. april 2014 –Doživite edinstveno izkušnjo vrhunskega dizajna v svojem domu. BEKO, priznana blagovna znamka bele tehnike, predstavlja ekskluzivno linijo kuhinjskih aparatov CAST. Za BEKO jih je oblikovala Patricia Urquiola, svetovno priznana oblikovalka pohištva, z značilnim minimalističnim dizajnom, ki ga imajo v svojih domovih tudi številne svetovne zvezde.
 Živalski vrt Ljubljana - Prodajna razstava slik oblikovalke in slikarke Slavice Biderman
Prodajna razstava slik v ZOO Ljubljana oblikovalke in slikarke Slavice Biderman, KUD Art-energija od 16. aprila do 28. maja 2014. Slikarka je v naši učilnici razstavila 14 slik. Razstava je tudi dobrodelna, saj je slikarka Slavica Biderman del izkupička namenila za sanacijo dreves v ZOO Ljubljana po žledolomu!
 Gledališče Glej - Glej, premiera Nisem
Spoštovane in spoštovani, preberite medijsko obvestilo ob premieri predstave Nisem, ki bo v Gleju zaživela tik pred prvomajskimi prazniki. Ustvarjalci predstave so svoj proces in razumevanje gledališča tokrat postavili na ogled že znotraj virtualne delovne beležke, s predstavo pa se zaključuje več mesecev trajajoč proces oblikovanja in prečiščevanja uprizoritvenega materiala.
 Državljanska akcija Sanjska služba - Sanjska služba bo nastopila na volitvah v Evropski parlament
LJUBLJANA, 23. april 2014 – Državljanska akcija Sanjska služba je zaključila prvo fazo eksperimenta, zbrala več kot 3000 podpisov podpore in se s sedmimi izžrebanimi kandidati podaja na volitve v Evropski parlament. Kandidatura bo uradno vložena jutri, v četrtek, 24. aprila 2014, ob 10. uri na sedežu Državne volilne komisije, Slovenska cesta 54, v Ljubljani.
 Narodni dom Maribor - Nagovor Vladimirja Rukavine, ki ga Mestni svet MOM ni slišal
Uvodni nagovor Vladimirja Rukavine, ki mu kljub sklepom odborov za kulturo in finance MOM niso omogočili nastopa pred Mestnim svetom MOM in pojasnitve nastale situacije, da se boste seznanili s perečo problematiko, katere rešitev presega naše zmožnosti!
 Kulturni dom Nova Gorica - Napoved dogodkov v naslednjih dneh
V petek zaključujemo Filmsko gledališče, lahko si ogledate še zadnji film. Kar nekaj pikrih besed na račun "ponorelega sveta" in "Slovenceljnov" pa boste slišali v družbi Svetlane Makarovič in Zlatka Kaučiča.

 Živalski vrt Ljubljana - Dogajanje v ZOO Ljubljana med prvomajskimi prazniki
Spoštovani in spoštovane, oglejte si program dogajanja v Živalskem vrtu Ljubljana med prvomajskimi prazniki. Pripravili smo Dogodivščine z živalmi, gledališko predstavo Gusar Berto, dobrodelno prodajno razstavo slik, Igrala in priboljške za živali ter Urnik hranjenja živali.