GOSPODARSTVO
 Lidl - Lidl postal trgovec z največjo Facebook skupnostjo v Evropi
Lidl je 27. februarja letos zabeležil 10-milijontega oboževalca na družbenem omrežju Facebook in tako postal prvi trgovec prehrambnih izdelkov na drobno v Evropi s tolikšnim številom všečkov. Navedeno potrjuje študija „Lidl Now #1 European Food Retailer on Facebook”, ki jo je pred kratkim objavila agencija Socialbakers.
 Dobava plina Avstriji - OMV in Gazprom krepita partnerstvo
Predsednika uprav družb Gazprom in OMV, Aleksej Miller in Gerhard Roiss, sta se v torek srečala na sedežu družbe OMV in razpravljala o zahtevnem trenutnem tržnem okolju za plin. Poleg pogajanj glede pogodbe o dobavi plina, ki so v teku, sta razpravljala tudi o aktualnih političnih razmerah in poudarila, da je oskrba Avstrije s plinom prednostna naloga.
 Ustanova Gandin Fundacija - VABILO NA 3. REGIONALNO RESONANČNO PLATFORMO – TURIZEM
Spoštovani in spoštovane, Terra Parzival je inovativni razvojni projekt, ki na idejah svetovno znanega violinista, vizionarja, poslovneža in Kulturnega ambasadorja RS g. Mihe Pogačnika medgeneracijsko, medkulturno in multidisciplinarno skozi oblikovalne sile umetnosti in gospodarstva združuje SV Slovenijo.
 GZDBK seminar - Kako najti kupce na internetu?
Namen in cilj seminarja: Podjetnikom bomo predstavili možnosti, kako pridobiti potencialne kupce na svojo spletno stran. Obdelali bomo optimizacijo spletnih strani, Google oglaševanje in Facebook oglaševanje.

 Konferenca E-MOBILNOST - Ob Svetovnem dnevu Zemlje o e-mobilnosti kot poslovni priložnosti
(Maribor, 22. april 2014) - Ob Svetovnem dnevu Zemlje je v Mariboru potekala konferenca z naslovom E-MOBILNOST KOT POSLOVNA PRILOŽNOST ZA SLOVENIJO, ki jo je organizirala družba Dravske elektrarne Maribor, d. o. o. ob podpori družbe Holding Slovenske elektrarne, d. o. o. oziroma skupine HSE in v sodelovanju z Univerzo v Mariboru.
 Gospodarsko razstavišče - Vabljeni na 5. Eko konferenco z zgovornim naslovom »Zeleni turizem deluje«
Vabimo vas na 5. Eko konferenco, ki jo ob svetovnem dnevu zemlje tradicionalno organizira Društvo Planet Zemlja. Letošnja nosilna tema bo trajnostni turizem. Kot organizatorja sta se konferenci pridružila Javna agencija SPIRIT Slovenija in Goodplace - Tovarna trajnostnega turizma. Spoznajte poglede in izkušnje soustvarjalcev trajnostnega turizma v Sloveniji. Cilj konference je prepričati, da zeleni turizem deluje. Okrepimo zaupanje v zeleno in zdravo Slovenijo!
 Simbioza Mojstri - Danes se je začelo usposabljanje prve generacije
Ljubljana, 22. april 2014 - Projekt Simbioza Mojstri izvaja Javni zavod Cene Štupar pod okriljem Mestne občine Ljubljana v sodelovanju z Zavodom Ypsilon (Simbioza). Izvajanje usposabljanja je financirano s strani Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije, ki je projekt podprla v okviru programov Aktivne politike zaposlovanja Zavoda RS za zaposlovanje.
 Poslovne novice - Nokia po prevzemu z imenom Microsoft Mobile Oy
Microsoft bo v petek, 25. aprila, izvedel 7,2 milijarde USD vreden prevzem Nokie, približno 8 mesecev po prvi najavi posla. Po prevzemu naj bi Microsoft izvedel tudi preimenovanje Nokiine enote za mobilne telefone in storitve, ki bo kot Microsoftova podružnica nosila ime Microsoft Mobile Oy. Sedež podružnice bo ostal v finskem mestu Espoo. (aNET)
 GZDBK seminar - Konsolidacija v zadnjem trenutku
Namen in cilj seminarja: Ste v zadnjem trenutku postavljeni pred dejstvo, da morate izdelati konsolidirane računovodske izkaze? Z udeležbo na seminarju boste pridobili vse potrebna pojasnila za pravilen pristop in napotke za izvedbo konsolidacije.

 Gospodarska zbornica Slovenije - Seminar: Posebnosti poslovanja v Švici
Vse več slovenskih podjetij odhaja v Švico z namenom opravljanja storitev, a se pri tem pojavlja veliko težav zaradi švicarske specifične zakonodaje glede trga dela oz. predvsem zaradi neupoštevanja le-te. Zakonodaja je dokaj kompleksna, celo razlikuje se med kantoni, nadzor se izvaja redno in posledično tudi sankcioniranje kršitev z visokimi zneski. Veliko podjetnikov šele takrat reagira in išče rešitve.