GOSPODARSTVO
 Komentar GZS - Vlada za ekonomsko osamosvojitev
Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) ob včerajšnji potrditvi v Državnem zboru RS čestita novemu predsedniku Vlade RS dr. Miru Cerarju in vsem ministrom nove, 12. slovenske vlade. Želimo jim čim več uspeha na poti, kot je dejal novi minister za finance dr. Dušan Mramor, k ekonomski osamosvojitvi Slovenije.
 Trgovinska zbornica Slovenije - TZS novo vlado poziva k za gospodarstvo konstruktivnim ukrepom
Na Trgovinski zbornici Slovenije pozdravljajo imenovanje nove vlade in ob tem opozarjajo, da bo nova vlada vodenje države prevzela v času, ko slovensko gospodarstvo sicer res da kaže prve znake gospodarskega okrevanja, a se nekateri sektorji, med njimi je zagotovo tudi trgovina, še vedno soočajo z zaostrenimi razmerami.
 SPIRIT Slovenija - Vabilo na individualne pogovore s predstavniki slovenskih poslovnih klubov v tujini
Ljubljana, 18. september 2014 – Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira individualne pogovore s predstavniki slovenskih poslovnih klubov v tujini. Dogodek bo potekal v sredo, 1. oktobra 2014, med 9.00 in 16.30 v Grand hotelu Union, na Miklošičevi ulici 1 v Ljubljani. Podjetja se lahko na individualne pogovore prijavijo preko elektronske prijavnice na spletni strani www.izvoznookno.si
 2. odziv GZS - V Sloveniji imamo Teš 6 in eko Teš 6
Ljubljana, 18. september 2014 - Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) smo presenečeni nad izjavo desetih organizacij, ki so jo prejšnji teden poslali iz društva Focus, prav tako pa nad čudno interpretacijo našega sporočila za javnost z dne 4.9.2014. Še enkrat pozivamo vse akterje k pripravi uravnoteženih in smotrnih politik, ki bodo omogočile, da bomo dosegli naše okoljske in energetske zveze, hkrati pa s čim bolj gospodarnim načinom financiranja okoljskih in energetskih projektov omogočili čim več obnovljivih virov energije in čim bolj učinkovito rabo energije.
 IEDC-Poslovna šola Bled - 3. Mednarodno tekmovanje v reševanju poslovnih problemov na Bledu
Bled, 18.9.2014 - V skladu s poslanstvom razvijanja poslovnega razmišljanja, soočanja mladih poslovnežev z aktualnimi izzivi v podjetjih in vzpodbujanja timskega dela, je IEDC-Poslovna šola Bled že tradicionalno organizirala mednarodno tekmovanje v reševanju poslovnih primerov.
 Deutsche Post DHL - Deutsche Post DHL dosega zastavljene cilje zelene električne energije
• Skupina v globalnih operacijah povečuje delež zelene električne energije za več kot 60 odstotkov
• V letu 2013 več kot 450.000 ton manj emisij CO2
• Enajst držav skupine že uporablja več kot 90 odstotkov zelene električne energije
 Poslovne novice - Alibaba vstopa na borzo
Alibaba bo danes določila ceno delnice v prvi javni kotaciji. Prvo javno zbiranje ponudb se bo začelo danes, ko se borza v New Yorku zapre. Trgovanje z delnicami pa se bo začelo v petek. Investitorji in strokovnjaki napovedujejo dvig vrednosti delnic kar do 22 milijard USD. Dosedanji lastnik in ustanovitelj podjetja, Jack Ma, bo po petnajstih letih delovanja še vedno ostal 9-odstotni lastnik delnic podjetja. Alibaba obvladuje 80 odstotkov spletne trgovine na Kitajskem. Po kotaciji se pričakuje, da bo Jack Ma postal najbogatejši Kitajec. (aNET)
 Dan inovativnosti 2014 - Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji
V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) včeraj podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 7 zlatih, 28 srebrnih in 8 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo preko 160 inovacij in preko 500 inovatorjev.
 GZS posvet - Priložnosti in ovire pri poslovanju z Iranom
Izvoz slovenskega blaga v Iran se zaradi ostrih sankcij mednarodne skupnosti v zadnjih letih sicer zmanjšuje, a zaradi pričakovanj o skorajšnji omilitvi sankcij in posledično zmanjšanja omejitev pri poslovanju, je med slovenskimi podjetji ponovno vse več zanimanja tudi za ta trg.
 CLASS 2014 - Letošnji dogodek bo potekal 25. in 26. septembra na Bledu
Že tretje leto organiziramo konferenco CLoud ASsisted Services (CLASS 2014). Letošnji dogodek bo potekal 25. in 26. septembra na Bledu in bo podprt s strani Ministrstva za izobraževanje znanost in sport, Gospodarske zbornice in Evropske komisije. Konferenca poteka v soorganizaciji kompetenčnega centra za računalništvo v oblaku CLASS in kompetenčnega centra za sodobne tehnologije vodenja STV.