GOSPODARSTVO
 Sreda, 3. septembra 2014 - Interaktivno srečanje z delegacijo indijskih poslovnežev na GZS
Delegacija indijskih gospodarstvenikov se bo že danes, 2. septembra 2014, v sklopu Strateškega foruma Bled udeležila panela India and South East Europe, na katerem kot panelist nastopa tudi predsednik GZS, mag. Samo Hribar Milič, ki bo v okviru panela med drugim predstavil GZS program Indija 2010 - 2013 (+2015) ter opravil bilateralna srečanja s partnerskimi indijskimi institucijami.
 GZDBK delavnica - Telefonska poslovna komunikacija v angleščini
Namen in cilj delavnice: Usposobiti slušatelje, da se znajdejo v standardnih situacijah poslovne telefonske komunikacije. Le-to bodo tudi osvežili in obogatili z morebitnimi novimi koristnimi frazami in bontonskimi značilnostmi poslovnega razgovora, ki poteka po telefonu.
 Domače novice - E-knjiga: Spodbujanje inovacij s podatki
Pri podjetju Marmis, distributerju programske opreme IBM, so predstavili e-knjigo Spodbujanje inovacij s podatki. E-knjiga avtorjev Rashika Parmarja, Davida L. Cohna in Anthonyja Marshalla je namenjena odločevalcem v srednjih in velikih podjetjih, ki želijo izkoristiti podatke in analitična orodja za razvoj novih poslovnih modelov. Predstavi zanimive primere poslovnih inovacij, njihove zakonitosti ter korake za razvoj lastnih zmožnosti obvladovanja velikih količin podatkov in analize. E-knjiga je na voljo za brezplačen prenos na naslovu eknjiga.marmis.si. (aNET)
 »THE POWER OF TOURISM« - Jutri v okviru Strateškega foruma Bled prvič tudi panel turizma
Bled, 1. september 2014 - V okviru Strateškega foruma Bled (SFB) bo poleg osrednjega panela v letošnjem letu prvič potekal tudi turistični panel »Moč turizma - THE POWER OF TOURISM«, ki se ga udeležujejo predstavniki UNWTO, OECD ter MGRT RS in ministri držav Srednje in JV Evrope.
 Poslovne novice - Rast prodaje tablic se bo letos upočasnila
Prodaja tablic bo tudi letošnje leto beležila rast, vendar bo ta nižja od pričakovanj, je objavila družba IDC. Po štirih letih dvo- ali celo trimestne rast bo letošnja prodaja v primerjavi z letom 2013 višja za samo 6,5 odstotka, kar je občutno manj kot je predvidevala predhodna IDC-jeva napoved (12,1 odstotka). Trg tablic po mnenju analitikov dozoreva, uporabniki pa denar v vse večji meri namenjajo poceni prenosnikom, pametnim telefonom in nosljivi elektroniki. Prav tako uporabljajo uporabljajo kupljene tablice vsaj dlje in se kasneje odločijo za zamenjavo. (aNET)
 13. Žur z razlogom - ORTO pomaga do prvih zaposlitev
Več kot 15.000 mladih je na zadnjo počitniško soboto, v ljubljanskem parku Tivoli naredilo #dobermuv na že 13. Žuru z razlogom. Na enemu največjih in najbolj priljubljenih dobrodelnih dogodkov za mlade je že tradicionalno nastopil UMEK. Izkupiček, ki so ga mladi prispevali z vstopnino z namenom, pa je prejel projekt Zaposlitveni klubi za mlade zavoda Nefiks.
 Tušmobil ob polletju posloval odlično - TUŠMOBIL V PRVEM POLLETJU Z 1,5 MILIJONA EVROV DOBIČKA
Tušmobil je po nerevidiranih podatkih v prvem polletju letošnjega leta ustvaril 38,7 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar predstavlja 8-odstotno povečanje glede na enako obdobje lani. Z uspešnim poslovanjem je v prvem polletju ustvaril 1,5 milijona evrov čistega dobička. Tušmobil z 12,2-odstotnim tržnim deležem (vir: AKOS) ostaja najhitreje rastoči slovenski mobilni operater, ki je z inovativno in cenovno ugodno ponudbo prepričal že več kot 288.765 uporabnikov. Kmalu bo na voljo tudi tehnologija četrte mobilne generacije, ki jo v družbi pospešeno uvajajo, s čimer pričakujejo še nadaljnjo rast števila uporabnikov.
 Mednarodni vodič In Your Pocket - Najboljši hoteli in prenočišča v Ljubljani 2014
Že 4. leto zapored je mednarodni vodič po mestih In Your Pocket, nagovoril svoje bralce k izboru glasovanja, kateri so najboljši hoteli, hostli in druge nastanitve v Ljubljani, ki so navdušili s prijaznostjo, strokovnostjo svojega osebja ali lepo opremljeno sobo in vas presenetili z raznoliko dodatno ponudbo, ter razvajali z okusnimi kulinaričnimi dobrotami.
 Gospodarska zbornica Slovenije - V naslednjem tednu izpostavljamo naslednja dogodka GZS
- 3. september ob 10. uri: Ljubljana, GZS, dvorana B
Interaktivno srečanje z delegacijo indijskih poslovnežev na GZS
- 5. september ob 9. uri: Hotel Four Points by Sheraton, Ljubljana Mons
Strokovna konferenca Kaj po EURO 6?
 Univerza v Mariboru - Vabilo na delavnico z naslovom Kreiranje zelenih delovnih mest
Univerza v Mariboru v sklopu projekta »Internacionalizacija – steber razvoja Univerze v Mariboru« pripravlja delavnico z naslovom Kreiranje zelenih delovnih mest. Zelena delovna mesta so v porastu, EU komisija napoveduje do leta 2020 novih 20 mio zelenih delovnih mest. Gre za izjemno priložnost tudi za Slovenijo, da na vseh področjih (ne samo tehniki, tudi v družboslovju, humanizmu, naravoslovju) poveča fleksibilnost za odpiranje zelenih delovnih mest.