GOSPODARSTVO
 Tušmobil ob polletju posloval odlično - TUŠMOBIL V PRVEM POLLETJU Z 1,5 MILIJONA EVROV DOBIČKA
Tušmobil je po nerevidiranih podatkih v prvem polletju letošnjega leta ustvaril 38,7 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar predstavlja 8-odstotno povečanje glede na enako obdobje lani. Z uspešnim poslovanjem je v prvem polletju ustvaril 1,5 milijona evrov čistega dobička. Tušmobil z 12,2-odstotnim tržnim deležem (vir: AKOS) ostaja najhitreje rastoči slovenski mobilni operater, ki je z inovativno in cenovno ugodno ponudbo prepričal že več kot 288.765 uporabnikov. Kmalu bo na voljo tudi tehnologija četrte mobilne generacije, ki jo v družbi pospešeno uvajajo, s čimer pričakujejo še nadaljnjo rast števila uporabnikov.
 Mednarodni vodič In Your Pocket - Najboljši hoteli in prenočišča v Ljubljani 2014
Že 4. leto zapored je mednarodni vodič po mestih In Your Pocket, nagovoril svoje bralce k izboru glasovanja, kateri so najboljši hoteli, hostli in druge nastanitve v Ljubljani, ki so navdušili s prijaznostjo, strokovnostjo svojega osebja ali lepo opremljeno sobo in vas presenetili z raznoliko dodatno ponudbo, ter razvajali z okusnimi kulinaričnimi dobrotami.
 Gospodarska zbornica Slovenije - V naslednjem tednu izpostavljamo naslednja dogodka GZS
- 3. september ob 10. uri: Ljubljana, GZS, dvorana B
Interaktivno srečanje z delegacijo indijskih poslovnežev na GZS
- 5. september ob 9. uri: Hotel Four Points by Sheraton, Ljubljana Mons
Strokovna konferenca Kaj po EURO 6?
 Univerza v Mariboru - Vabilo na delavnico z naslovom Kreiranje zelenih delovnih mest
Univerza v Mariboru v sklopu projekta »Internacionalizacija – steber razvoja Univerze v Mariboru« pripravlja delavnico z naslovom Kreiranje zelenih delovnih mest. Zelena delovna mesta so v porastu, EU komisija napoveduje do leta 2020 novih 20 mio zelenih delovnih mest. Gre za izjemno priložnost tudi za Slovenijo, da na vseh področjih (ne samo tehniki, tudi v družboslovju, humanizmu, naravoslovju) poveča fleksibilnost za odpiranje zelenih delovnih mest.
 Občina Šempeter-Vrtojba - Odprtje prizidka Podružnične šole v Vrtojbi
V ponedeljek, 1. septembra 2014, bo na prvi šolski dan v Vrtojbi še posebej praznično. Izgradnja prizidka in prenova šole v okviru energetsko učinkovite sanacije se je namreč zaključila. V ponedeljek ob 17. uri bodo tako novi prostori s krajšo slovesnostjo, ki jo oblikujejo učenci Podružnične šole Vrtojba, tudi uradno predani v uporabo.
 Novartisov BioCamp 2014 - Janko Ignjatović med zmagovalci v Baslu
• 11. letnega dogodka se je na sedežu Novartisa v Baslu v Švici udeležilo 60 najboljših študentov iz 25 držav in regij. Tudi letos sta se jim pridružila zmagovalca Regijskega BioCampa, ki ga že štiri leta zapored v Sloveniji organizira Lek, član skupine Sandoz.
• Mednarodni strokovnjaki so udeležencem predstavili možne Novartisove razvojne in poslovne rešitve, ki bi podprle zdravo staranje
 Slovenski državni holding - Informacija s seje nadzornega sveta SDH
(Ljubljana, 28. 8. 2014) Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga, d. d., (v nadaljevanju SDH) se je na današnji seji seznanil z Informacijo o stanju in pomembnejših aktivnostih pri upravljanju kapitalskih naložb RS in SDH na dan 31. 7. 2014 in pregledom skupščin na dan 4. 8. 2014, s Poročilom Revizijske komisije, s Polletnim poročilom družbe SDH, z Informacijo o prodajnih aktivnostih kapitalskih naložb v imetništvu SDH in naložb v neposrednem oz. posrednem imetništvu RS, na dan 31. 7. 2014, prav tako tudi z nekaterimi sprejetimi internimi akti, kot tudi s poročilom SDH za Vlado RS v zvezi s postopkom prodaje Mercator, d. d., ter s potekom prodajnega postopka Aerodroma Ljubljana, ki je še v teku.
 FKBV UM Hoče - Možnosti za boljše tehnično, organizacijsko in zakonodajno obvladovanje pojavov zanašanja FFS
Spoštovani in spoštovane, vljudno ste vabljeni na enodnevno strokovno konferenco z naslovom Možnosti za boljše tehnično, organizacijsko in zakonodajno obvladovanje pojavov zanašanja fitofarmacevtskih sredstev v Sloveniji.
 Discovery in Eurosport - Discovery in Eurosport ekipi za distribucijo se združujeta
Podjetje Discovery Networks za Srednjo in Vzhodno Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko (CEEMEA), ki je del podjetja Discovery Communications, najboljše svetovne Pay TV hiše, je objavilo, da bo sedaj združena ekipa za distribucijo, ki bo skozi Srednjo in Vzhodno Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko, prodajala skupni portfelj od 22 programov.
 Gospodarska zbornica Slovenije - GZS organizirala 1. Dan delodajalcev
Ljubljana, 27. avgust 2014 – Današnja mednarodna konferenca 1. Dan delodajalcev je z različnih zornih kotov osvetlila plačni model, od pravnih podlag ter vloge in vpliva kolektivnih pogodb za njegovo oblikovanje do konkretnih učinkov plačnih modelov v podjetju. Predstavljena sta bila tudi primer dobre prakse s strani podjetja Si.mobil in avstrijski sistem kolektivnega dogovarjanja.