GOSPODARSTVO
 flydubai - Nove povezave in nova letala narekujejo rast družbe
- Nove povezave in nova letala narekujejo rast družbe flydubai
- Letalska družba je v svojo ponudbo dodala še Hrvaško ter Bosno in Hercegovino, najavlja podrobnosti leta za Kazahstan in prevzema tri nova letala

 »China Investment Forum« v Pra - SPIRIT Slovenija avgusta vabi podjetja k udeležbi na dogodku CIF 2014
Ljubljana, 24. julija 2014 - Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Pragi in Ministrstvom RS za zunanje zadeve organizirata udeležbo slovenskih podjetij na dogodku »China Investment Forum« (CIF 2014), ki bo 28. in 29. avgusta 2014 potekal v Pragi. Dogodka se bo udeležila gospodarska delegacija kitajskih investitorjev, slovenska podjetja se lahko prijavijo do vključno petka, 1. avgusta 2014.
 Poslovne novice - Microsoft s 7-odstotnim padcem dobička
Tehnološki velikan Microsoft je v drugem letošnjem četrtletju zabeležil 7-odstotni padec dobička. Od marca do junija 2014 je ta znašal 4,6 milijarde USD, v enakem obdobju lani pa 4,97 milijarde. Po Microsoftovih navedbah naj bi Nokia, ki jo je podjetje prevzelo aprila, zabeležila 692 milijona USD izgube. (aNET)
 Jörg Zeddies - Novi predsednik uprave Si.mobila
Jörg Zeddies bo z 11. avgustom prevzel položaj predsednika uprave Si.mobila. Odgovoren bo tudi za področje marketinga. Poleg novega predsednika bosta upravo sestavljala še Boštjan Škufca Zaveršek, odgovoren za finance in Ulrich Rokita, odgovoren za tehnično področje. Jörg Zeddies velja za enega najbolj prepoznavnih strokovnjakov na področju telekomunikacij v Evropi.
 Poslovne novice - Google z 22-odstotno rastjo prihodkov
Google je objavil finančne rezultate za četrtletje, ki se je zaključilo 30. junija. V drugem četrtletju letošnjega leta je podjetje v primerjavi z enakim obdobjem lani zabeležilo 22-odstotno rast prihodkov. V omenjenem obdobju je Google dosegel 15,96 milijarde USD konsolidiranega prihodka, lani pa 13,11 milijarde USD. (aNET)
 A.T. Kearney - Bančni radar 2014: hladna fronta pojenja
Globalna svetovalna družba A.T. Kearney je junija izvedla študijo Bančni radar 2014 (Retail Banking Radar study), ki je zajela 24 držav vzhodne in zahodne Evrope, vključno s Slovenijo. Tudi po tem, ko se v Evropi končno začenja gospodarsko okrevanje, banke še vedno omahujejo pri spopadu z velikimi spremembami, ki so pred njimi. Zato v Sloveniji ni pričakovati hitrega preobrata pri poslovanju bank na drobno. Strokovnjaki družbe A.T. Kearney so ugotovili, da bo za uspeh bank potrebna pametna strategija na ključnih področjih kot so distribucija, digitalizacija in stroškovna učinkovitost.
 Poslovne novice - Huawei z rastjo prodaje
Kitajski telekomunikacijski proizvajalec Huawei je v prvih šestih mesecih letošnjega leta v primerjavi z enakim lanskim obdobjem dosegel 19-odstotno rast prodaje, in sicer 21,9 milijarde USD. Huawei je danes eden izmed največjih svetovnih proizvajalcev pametnih telefonov. Po podatkih raziskovalne hiše IDC je podjetje v prvih treh mesecih letošnjega leta na trg poslalo 13,7 milijona pametnih telefonov, kar ga uvršča na tretje mesto na svetu. (aNET)
 Poslovne novice - Microsoft bo odpustil 18.000 zaposlenih
Microsoftu se obeta največje odpuščanje v zgodovini podjetja. 18.000 zaposlenih bo v naslednjem letu ostalo brez dela. Glavni razlog za zmanjšanje števila zaposlenih je Microsoftov nedavni prevzem Nokiine enote za proizvodnjo mobilnih telefonov. S prevzemom se je Microsoftu pridružilo približno 32.000 Nokiinih zaposlenih, zdaj naj bi jih odpustili približno 12.500. Napovedana odpuščanja so po Microsoftovih besedah del prizadevanj glede »sinergij in strateških prilagoditev«. (aNET)
 Poslovne novice - Microsoft zapira enoto za produkcijo Xbox TV
Microsoftovi načrti glede lastne TV-produkcije, s čimer je hotel konkurirati Netflixu in Amazonu, niso obrodili sadov. Xbox Entertainment Studio, ki so ga odprli leta 2012, naj bi Microsoft zaprl do konca letošnjega leta. Projekt znanstvenofantastične video igre z vojaško vsebino Halo, ki naj bi jo režiral Steven Spielberg, se bo po Microsoftovih besedah kljub zaprtju studia vseeno nadaljeval. (aNET)
 Poslovne novice - Amazon preizkuša naročnino za e-knjige
Amazon je začel preizkušati naročniško storitev Amazon Unlimited, ki bi za 9,99 USD na mesec uporabnikom nudila neomejen dostop do več kot 600.000 e-knjig in avdio knjig. Podjetje je sicer možnost preizkusa storitve, ki so opazili nekateri uporabniki, že umaknilo. Podobno naročniško storitev že nudita podjetji Scribd in Oyster, govorice, da naj bi jo ponudil tudi Amazon, pa so se pojavile pred nekaj meseci. Amazon naj bi tako že začel pogovore z ameriškimi založniki. (aNET)