GLASBA
 Slovenska popevka 2014 - 14 novih popevk, 4 festivalske nagrade
Ljubljanske Križanke bodo po šestih letih ponovno gostile festival Slovenska popevka. V soboto, 13. septembra, se bosta ob 20.00 najprej v notranjem dvorišču Križank med obiskovalce festivala sprehodila Tanja Postružnik in David Urankar, ob 20.30 pa vas bosta s festivalskega prizorišča pozdravila gostitelja večera Blažka Müller Pograjc in Mario Galunič.
 MAMBO KINGS - Norih 20 - 6. september, plaža San Simon, Izola
Priljubljena zasedba Mambo Kings bo 20. obletnico delovanja proslavila s koncertom na plaži! Skupino Mambo Kings zagotovo pozna velika večina ljubiteljev dobre glasbe in zabave, saj brez njih ne mine praktično nobeno poletje ali dober žur. Fantje se lahko pohvalijo z dejstvom, da so celotno glasbeno pot preživeli v isti zasedbi in o menjavi nikdar niso razmišljali.
 Muzikal Cvetje v jeseni - SLOVENSKI AVTORSKI MUZIKAL V KOPRODUKCIJI S FESTIVALOM LJUBLJANA
Ker smo drzni, kreativni, lojalni sebi in vsemu česar se lotimo, radi počnemo stvari od začetka, za seboj imamo mnogo uspešnih zgodb, najboljše pa še šele prihajajo ... Smo skupina entuziastov, opremljenih z odličnim znanjem na različnih področjih. Smo mladi, nekateri že uveljavljeni, druge javnost še ne pozna, vendar so navdušili z znanjem, ki ga pridobivajo tako doma kot v tujini. Vsem nam je skupno to, da smo veliki ljubitelji mjuzikala in zato smo se odločili za res ambiciozen (westendovski) pristop k žanru.
 ŠKOFJELOŠKA NOČ 2014 - Sobota, 6. september, Škofjeloški grad
Še nekaj dni nas loči do septembra in najbolj divje po dopustniške noči v Škofji Loki. V soboto, 6. septembra se na vrtu Škofjeloškega gradu obeta zabava pod zvezdami, kjer boste ob dobri glasbi prepevali in plesali pozno v noč.
 Seviqc Brežice - Haydnovi operi Orlando paladino in Armida v izvedbi Orchestra Purpur
Koncerte stare glasbe smo letos razporedili vse od Goričkega do Mokric in jo s tem še bolj približali temu delu Evrope. Med kolegi po svetu smo Slovenijo uveljavili kot pomembno kulturno destinacijo. To velja tako pri vrhunskih umetnikih, ki nam vsakoletno ponujajo odlične programske predloge, kot pri kolegih iz Evropske mreže za staro glasbo REMA in drugih festivalih, s katerimi pripravljamo mnoge koprodukcijske povezave.
 Atrij ZRC SAZU v Ljubljani - Vljudno vabljeni na koncert SLOVENSKEGA TOLKALNEGA PROJEKTA
Pestro jesen bo SToP - Slovenski tolkalni projekt​ pričel s koncertom v Ljubljani. V nadaljevanju pa letošnje dobitnike nagrade Prešernovega sklada čaka še niz koncertov, nastopov in ostalih "performansov". Med drugim bodo sodelovali pri otvoritvi prenovljenega mestnega središča v Žalcu, na Kogojevih glasbenih dnevih v Trstu, glasbenih abonmajih... Skratka, jesen bo za "Stopovce" vroča!
 DJ Umek - Umekov novi album Rhythmia kmalu na voljo (le) v spletnih trgovinah
Tokrat si fotr založbo Spinnin’ Records deli s trenutno najbolj vročimi imeni svetovne elektronske scene kot so Afrojack, Martin Garrix, Sander van Doorn in Nervo. Morda se sliši malce nenavadno, da Umeka postavljamo ob bok stadionskim DJ-jem in producentom, medtem ko je sam od nekdaj znan po bolj avantgardnih zvokih. Vendar je ob pogledu na njegov urnik nastopov stvar jasnejša – Uroš že nekaj let svojo glasbo vrti z največjih odrov na svetu.
 Ljubljanski grad - Koncertni cikel Zvoki klasike vstopa v tretjo sezono
V tokratni novici izpostavljamo novo sezono koncertnega cikla Zvoki klasike, ki bo z uvodnim, septembrskim koncertom začel svojo tretjo sezono. V drugi sezoni smo cikel obogatili z umetniki iz tujine, posebnost letošnjega cikla šestih koncertov pa bo predstavitev nekaterih glasbenikov, ki so si za svojo novo domovino izbrali našo deželo.
 Založba Eksena Records - VABILO NA GALA PREMIERO NOVEGA VIDEOSPOTA SOULGREGA ARTISTA
Prvenec njegove ponovne glasbene poti v Sloveniji »O Bog, povej« je ustvaril pravo evforijo odzivov - od hvaljenja, kritiziranja in parodiranja do predalčkanja - katera so se po prihodu njegovega drugega izrednega izdelka »Novi svet« zavila v tančico tišine. Navidezne. Kar Artista ni ustavilo. Kot v prejšnjih se tudi v prihajajočem novem videospotu SoulGreg Artist ponovno podpisuje pod celoten izdelek (glasba, ideja in režija). Da imamo na slovenskih tleh, ne samo dobrega, temveč odličnega glasbenika svetovnega nivoja, torej postaja že več kot očitno dejstvo.
 62. izvedba Ljubljana Festivala - NEVARNA RAZMERJA NA ODRU POLETNEGA GLEDALIŠČA V KRIŽANKAH
Spoštovani in spoštovane, danes bomo priča slovenski premieri baleta Nevarna razmerja Valentine Turcu in Lea Mujića, ki je doživel svojo praizvedbo na Dubrovniških poletnih igrah. Navdušenje publike in superlativi v medijih. Kot koreografa in režiserja se pod njega podpisujeta Valentina Turcu in Leo Mujić, ki sta navdih našla v romanih Nevarna razmerja Pierra Choderlosa de Laclosa in Kvartet Heinerja Müllerja.