GLASBA
 Skupina FARAONI - FARAONI ob 45.letnici v Muzeju Pol pretekle Zgodovine
Legendarni FARAONI, ki letos praznujejo 45.obletnico z jubilejnim koncertom v ljubljanski Hali Tivoli, kjer bodo nastopili skupaj z OLIVERJEM DRAGOJEVIĆEM, TEREZO KESOVIJO, vokalno skupino Šturle in številnimi glasbenimi prijatelji, so se na predstavitvi in druženju z mediji v Muzeju Polpretekle Zgodovine, nostalgično spominjali starih dobrih časov, katere bodo obudili z njihovimi največjimi uspešnicami skupaj z ostalimi nastopajočimi.
 Channel Zero, AKC Metelkova mesto - Dogajanje v oktobru
Posredujemo program kluba Channel Zero v mesecu oktobru.

 Zasedba Muff - Nova pesem, nov spot, nov album
Slovenska zasedba Muff, ki je tik pred izidom prvenca, predstavlja novo pesem 'Uspavanka'. Po energični plesni uspešnici 'Nov dan', v poletnih mesecih eno najpogosteje predvajanih slovenskih skladb na domačih radijskih postajah, Muff predstavljajo bolj umirjeno, a s čustvi nabito balado, ki so jo premierno predstavili na letošnjih Viktorjih.
 Festival MENT Ljubljana - Objavljen razpis za glasbene izvajalce!
Vzemite si trenutek in spoznajte festival MENT Ljubljana. Ta se na različnih lokacijah v prestolnici Slovenije zgodi med 4. in 6. februarjem 2015. Festival in konferenca, ki se osredotočata na predstavljanje aktualne glasbe, mreženje in glasbeno industrijo, bosta v treh dneh gostili prek 40 domačih, regionalnih in tujih izvajalcev, na sami konferenci pa pričakujemo prek 200 delegatov – od močne zastopanosti domačih akterjev in tistih, ki delujejo na področju bivše skupne države pa do predstavnikov tujih festivalov, založb, koncertnih agencij in drugih glasbenih profesionalcev.
 Jazz klub Satchmo - Maribor - Leonart napolnili mariborski klub
Po več kot enoletnem ustvarjanju, snemanju in drugih umetnijah, se je skupina Leonart v soboto, 27. septembra, uradno predstavila tudi v živo. Kljub temu da so Leonart novost na glasbeni sceni, se je v Jazz klubu Satchmo nabrala sto dvajset glava množica.
 Trainstation Squat - Kranj - Program za oktober
Ta teden se v kranjskem Trainstation Squatu odpira nova klubska sezona! Do konca leta bodo poleg manjših underground koncertov ter nekaj klubskih tematskih zabav gostovala tudi nekatera večja imena, kot so naprimer JUNO REACTOR (Velika Britanija), ŠANK (Hrvaška), SISTER SIN (Švedska), NOCTIFERIA, BRKOVI (Hrvaška), RAGGALUTION, BAD BLOOD (Hrvaška), DEMOLITION GROUP, DEKADENT, EDO MAAJKA (BiH) in številni drugi. Poleg koncertov pa se obeta tudi kar nekaj brezplačnih predavanj, delavnic, filmov, itd.
 Ljubljanski grad - Glasbeni cikel Zvoki klasike v oktorbu s koncertoma Nadežde Tokareve in Denisa Masliuka
Po uvodnem koncertu sopranistke Therese Plut na Ljubljanskem gradu, glasbeni cikel Zvoki klasike, nadaljujemo s koncertoma še dveh umetnikov, ki sta za svojo novo domovino prav tako izbrala Slovenijo: violinistka Nadežda Tokareva in pianist Denis Masliuk.
 'Nikoli dovolj' - Že tretja skladba Velenjčanke Anu
'Nikoli dovolj' je že tretja skladba Velenjčanke Anu, ki s prepoznavnim vokalom, odličnimi glasbeniki in zanimivimi besedili uspešno zapolnjuje vrzel v žanru domačega funky-soula.
 Maraaya - Prvi spot v znamenju muzejskega prahu in bleščečih slušalk
Dva tedna po predstavitvi novega slovenskega dua Marraya in njune 'Lovin' Me' je pred nami tudi videospot za pesem, ki je v izjemno hitrem času pritegnila pozornost domače javnosti.

 Unionska dvorana, Ljubljana - Božično-novoletni koncert ANJE BUKOVEC z gosti
Novoletni koncerti violinistke Anje Bukovec so vsebinsko in izvedbeno edinstveni, v kombinaciji sodelovanja z umetniki na prerezu med klasiko, teatrom, plesom in popom, pa vedno tudi butični in ekskluzivni. Z Anjo Bukovec so oder delili Janez Lotrič, Terrafolk, Rožmarinke, Jadranka Juras, Vasilij Meljnikov, Oto Pestner, Andres Valdes, Boris Cavazza in številni orkestri.