GLASBA
 Jazz klub Satchmo - Maribor - Leonart prestali prvo preizkušnjo
Po več kot enoletnem ustvarjanju, snemanju in drugih umetnijah, se skupina Leonart uradno predstavlja tudi v živo. Njihovo poslanstvo je obogatiti slovensko sceno s kvalitetno glasbo, zato so se odločili, da se predstavijo v hramu dobrih koncertov – mariborskem klubu Satchmo. Koncert se bo zgodil v soboto, 27. septembra 2014, z začetkom ob 22.15.
 Start aritmične jeseni... - JUTRI STARTAMO - ARITMIČNI BOMO VSAKO SOBOTO NA TVS2
V prvi jesenski ARITMIJI bomo z reportažo z 9. INMUSIC festivala in imeni kot so THE PIXIES, THE FRATELLIS, FLOGGING MOLLY, BOMBAY BICYCLE CLUB in naš N'TOKO obujali spomine na poletne festivalske masovke, na profilirano ponudbo za festivalske sladokusce pa nas bo spomnila reportaža s 15. krativnega tabora SAJETA in BORGHESIO. Pred kratkim smo na festivalu NOSTALGIJA lahko skočili še v rockabilly čase.
 Gorski glasbeni festival 2014 - ta vikend Vas vabimo na prvi Gorski glasbeni festival, ki se bo odvijal na Golteh
Spoštovani in spoštovane, ta vikend Vas vabimo na prvi Gorski glasbeni festival, ki se bo odvijal na Golteh. Zaradi nestanovitne vremenske napovedi, bo letošnji festival potekal v restavraciji hotela Golte. Dvodnevni dogodek bodo popestrili glasbeniki in glasbenike orkestrov glasbenih šol iz Nazarij in Velenja.
 Goriški grad (Italija) - Nastopata MARJETA CERAR in BOR ZULJAN
Ko prve note Fantazije prebijejo temo in začnejo igrati kontrapunkt s tišino, izgleda kot, da bi se čas ustavil. Poslušalca potegnejo s seboj v poglobljeno stanje, popotovanje med različnimi odtenki melanholije, tako značilne za glasbo Johna Dowlanda, prepletene s sijočim upanjem. Glasba se kot iluzija poslovi z zrcalnim, naraščajočim kromatičnim motivom, obrnjenim že v onostrastvo - Farewell.
 Pesem Evrovizije za otroke - Na otroški Evroviziji 2014 nas bo zastopala Ula Ložar
16. september 2014 - Na tekmovanju Pesem Evrovizije za otroke, ki bo 15. novembra na Malti, bo RTV Slovenija zastopala 12-letna Ula Ložar, ki je bila izbrana na interni avdiciji v začetku septembra. Pesem, s katero se bo Ula predstavila na tekmovanju in pri kateri bo sodelovala tudi kot avtorica, bo v programih RTV Slovenija predstavljena v naslednjih tednih.
 8. Down Town Festival - S pričetkom jeseni v Kranj prihaja tudi tradicionalni Down Town Festival
S pričetkom jeseni v Kranj prihaja tudi tradicionalni Down Town Festival, ki bo letos potekal že osmo leto zapored. V atriju pred Rock Barom Down Town se bo tako od 24. do 28. septembra zvrstila kopica zanimivih dogodkov, ki poleg koncertnega dogajanja prinašajo še filmske projekcije in impro komedijo.
 Ana Frank: Besede iz sence - Plesna predstava v Trstu, ki jo je navdihnil najbolj znan dnevnik na svetu
V tržaški operno-baletni hiši Giuseppe Verdi plesna predstava, ki jo je navdihnil najbolj znan dnevnik na svetu. Mlada italijanska plesna skupina Imperfect Dancers Company je koreografijo za predstavo Ana Frank: Besede iz sence ustvarila na glasbo Bacha, Vivaldija, Händla, Albinonija in tradicionalno judovsko glasbo. Premiera v petek, 19. septembra, ponovitve do 24.
 SoulGreg Artist - V soboto se je zgodila uradna in premierna predstavitev tretjega videospota
V soboto, 13. 9. 2014, ob 20. uri se je v prostorih Založbe Eksena Records zgodila uradna in premierna predstavitev tretjega videospota glasbenika, ki deluje pod okriljem te založbe: SoulGrega Artista. Po prvih dveh videospotih (O Bog, povej in Novi svet), ki sta na slovenski glasbeni sceni postavila višje standarde za nizkoproračunski glasbeni videospot in povzročila zanimiv medijski odziv, so bili povabljeni gostje v brezhibni organizaciji založbe že takoj ob izstopu iz avtomobila na parkirišču postavljeni v aktivno vlogo opazovalcev v predstavi z naslovom »Lay Your Body Down«.
 Kulturni dom Nova Gorica - Dan odprtih vrat in začetek Dnevov stare glasbe 2014
Kulturni dom Nova Gorica začenja novo sezono v četrtek, 18. Septembra 2014, z otvoritvenim koncertom Dnevov stare glasbe 2014. Nastopila bosta Brata Teofilović, velika poznavalca ter izvrstna izvajalca stare srbske in balkanske vokalne glasbe. Po petnajstih letih raziskovanj in priprav - preden sta se končno odločila prekiniti tišino in se pojaviti na glasbeni sceni - sta, kot sama pravita, razrešila "skrivnost drugega glasu" in ponovno odkrila dolgo pozabljene harmonije tradicionalnega petja.
 Marko Soršak Soki (Elvis Jackson) - Soki z »20 za 20« kar v Sabian!
Soki iz zasedbe Elvis Jackson je te dni svoj projekt »20 za 20« popeljal kar v Kanado. In ne kamorkoli! Na povabilo je namreč obiskal enega vodilnih svetovnih proizvajalcev činel, tovarno Sabian, na lokaciji pa se je seveda počutil ne le kot riba v vodi temveč po njegovih besedah:« Kakor da bi povprečni moški stopil v najboljši striptiz bar!«