GLASBA
 Perpetuum Jazzile - Perpetuum Jazzile predstavlja svoj nov videospot za pesem Gøta
Življenje je polno lepih stvari, velikih in majhnih. In ravno tiste majhne stvari, ki so nam mnogokrat same po sebi umevne, delajo naša življenja tako veličastna, zavedamo pa se jih nemalokrat šele takrat, ko jih izgubimo. Z največjim veseljem vam predstavljamo naš najnovejši videospot za pesem Gøta, avtorsko delo našega glasbenega mentorja Pedra Karlssona. Naj vam odpre srce, kot ga je odprla nam!
 Festival ECHOS - Čezmejni odmevi 2014 - Slovesni zaključek festivala na gradu Kromberk
Poletna karavana glasbenega festivala ECHOS - Čezmejni odmevi ima pred seboj samo še dve postojanki: nocoj se bo ustavila v grajskem naselju goriškega gradu na italijanski strani meje, v četrtek pa se bo potovanje slavnostno zaključilo na gradu Kromberk, kjer bo organizirana tudi delavnica italijanskega dvornega plesa iz obdobja renesanse (začetne in nadaljevalne stopnje).
 Silence v Metliki - Prestavitev koncerta »ob koncu sveta« z 27.8. na 5.9.2014
Koncert dueta Silence, ki ga sestavljata Boris Benko (pevec, tekstopisec) in Primož Hladnik (klaviature, aranžiranje), z gostom dolgoletnim sodelavcem, pianistom Igorjem Vićentićem, ki bi se moral zgoditi »ob koncu sveta«, v sredo, 27. avgusta, ob 21. uri na Metliški Koupi, ob obeležju 10-letnice delovanja Kulturno umetniškega društva Plac, je zaradi sredinega napovedanega slabega vremena prestavljen na petek, 5. septembra, ob istem času na isti lokaciji.
 Seviqc Brežice - Kalejdoskop novega in starega: Silva Rerum Arte in češka glasba 18. stoletja
- Vljudno Vas vabimo na dva koncerta s poljskim ansamblom Silva Rerum arte in programom Češka glasba 18. stoletja
- S festivalsko Damo na izlet: SAMOSTAN STUDENICE

 15. FLOR 2014 - Sprememba koncertne lokacije
Spoštovani in spoštovane, koncert skupine Medinteran (Klarisa Jovanović z zasedbo DELLA SEGODBA), ki je danes ob 20.00 se prestavi iz Letnega gledališča v Kulturni dom Ruše.

 Avdicija za mlade pevke in pevce - Vabilo za mlade pevce - zboriste, ki bodo nastopili v operi "KAZNOVANA RADOVEDNOST"
Vabimo te, da se nam pridružiš, zatorej pridi na avdicijo, ki bo v petek, 5. septembra 2014, ob 17.00 uri v prostorih Glasbene matice (Lajovčeva dvorana) na Vegovi ulici 5 v Ljubljani. Avdicijo bo vodila zborovodkinja Irma Močnik. Zbor se bo v dveh mesecih muzikalno in scensko pripravil na premiero, ki bo 9.11.2014 v Španskih borcih v Ljubljani. Sledili bosta še dve ponovitvi.
 Simfonični orkester RTV Slovenija - Nova sezona abomnmaja Kromatika
25. avgust 2014 - Simfonični orkester RTV Slovenija bo konec septembra, natančneje 25. 9. 2014, zakorakal že v 59. sezono abonmaja Kromatika. Takrat bo namreč v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma na sporedu prvi izmed devetih vrhunskih koncertov, ki predstavljajo steber koncertne dejavnosti orkestra.
 2Cellos - Glasbena virtuoza pregnala dež in v Novo Gorico pritegnila več kot 10.000 obiskovalcev
Poročilo z nedavnega vrhunskega plesno-glasbenega dogodka, ki sta ga v Novi Gorici skupaj organizirala in občinstvu podarila družba Hit ter Mestna občina Nova Gorica.

 62. izvedba Ljubljana Festivala - LF Lebic in Nevarna razmerja
Spoštovani in spoštovane, obveščamo vas, da bo današnji koncert samospevov ob 80-letnici skladatelja Lojzeta Lebiča ob 20.00 v Viteški dvorani Križank in ne v Slovenski filharmoniji, kot je bilo sprva napovedano.

 12. Kantfest - Na 12. Kantfestu izbrali Bronasto, Srebrno in Zlato kanto
21. avgusta se je v dvorani CEZAM pričel 12. Kantfest. Na njem so nastopili kantavtorji po izboru selektorjev v tekmi za Zlato, Srebrno in Bronasto kanto festivala. Med drugim se je tako pričel tudi 15. Festival Letni oder Ruše.