GLASBA
 HANGARFEST v LAHOVČAH! - Hangarfest se približuje!
Drugi četrtek v mesecu avgustu, na predvečer praznika, se bo med poletne glasbene festivale vpisal Hangarfest! Na prvo vožnjo vas v družbi Big Foot Mame, Siddharte, Petra Lovšina in No More Faith vabi nov glasbeni festival, ki bo potekal v četrtek, 14. avgusta 2014 v Lahovčah, naselju v neposredni bližini vzletne in pristajalne steze letališča Jožeta Pučnika!
 Trg pred hotelom Kras - Shutdown in Mist v Postojni
Spoštovani in spoštovane, v četrtek, 31.7.2014 ob 20.30, bosta na trgu pred hotelom Kras v Postojni nastopili skupini Shutdown (heavy metal, Nova Gorica) in Mist (doom metal, Ljubljana). Vstop je prost!

 62. izvedba Ljubljana Festivala - Ljubljana Festival tango in komorni koncerti
62. Ljubljana Festival bo v prihajajočih dneh v znamenju gostovanja svetovno priznanega violinista Stefana Milenkovića na večeru tanga Pasión z Markom Hatlakom, pevko Ano Bezjak in plesnim parom Blaž Bertoncelj-Andreja Podlogar ter komornih koncertov uveljavljenih slovenskih in tujih glasbenikov.
 Rumena noč 2014 - SPREMEMBA TERMINOV! Današnji večer ostaja nespremenjen!
Zaradi napovedanega slabega vremena so se organizatorji letošnje prireditve Rumena noč odločili, da bodo sobotni in nedeljski del prireditve (prvotno napovedan za 26. in 27.7.) premaknili za en teden, na prvi konec tedna v avgustu! Letošnja Rumena noč bo tako potekala kar dva vikenda. Petkov večer ostaja nespremenjen – odvil se bo danes od 18.00 dalje na koprski promenadi.
 ZADNJI DAN ARITMIČNEGA TEDNA - Hip hop, rap in T.M.S. CREW
Aritmični koncertni teden na TVS je ponudil za vsak glasbeni okus nekaj; ob z elektroniko podprtem industrialu z The Stroj, bluesu z EasyWalkers-i, akustiki z MojcART ter psihedeličnemu dub rocku z Dubzillo, ne bo manjkal niti hip hop! Žanrsko pestro koncertno druženje namreč zaključujemo energično in razgibano z 10-članskim gorenjskim hip hop kolektivom T.M.S. CREW!
 4. DAN ARITMIČNEGA TEDNA - V prostranstvu psihedelije in duba - zasedba DUBZILLA
5-članski kolektiv iz Podgurja je edina domača avtorska instrumentalna dub zasedba. Pri nas praktično brez konkurence pa vendar je vsak njihov izdelek presežek tako znotraj dub glasbe kot v širšem glasbeno ustvarjalnem in produkcijskem pogledu; spomladi so izdali drugi album Dub Naturalis, na katerem so k avtohtonemu dubu, ki se spogleduje z različnimi glasbenimi žanri, doprinesli tudi gostujoči glasbeniki - Klemen Klemen (fanti iz Dubzille so sicer tudi stalna spremljevalna zasedba našega trnovskega rimoklepača), sukač in praskač plošč Simon Stojko Falk ter med drugim tudi ta torek pri nas že slišan, mojster ustne harmonike Damir Jazbec.
 Rumena noč 2014 - Prihajajoči konec tedna v Kopru
Prihajajoči vikend bo v znamenju Rumene noči - brezplačne prireditve, ki tradicionalno poteka zadnji julijski konec tedna v Kopru. Letos, po sedemletni odsotnosti, se obeta raznolik in zabaven glasbeni program vzdolž koprske promenade, ki bo zadovoljil različne okuse!
 Metlika - 10. jubilejni TKNP je zaprl svoja vrata
V nedeljo, 20. julija, se je končal že 10., po še nedokončni odločitvi organizatorja Kud Plac verjetno tudi zadnji, brezplačni festival Teden kulture na placu. Festival TKNP je obiskalo okrog 3000 ljudi iz Slovenije in Hrvaške, ter nekaj skupin posameznikov iz Srbije, Romunije, Italije, Bolgarije, Južne Koreje in Makedonije.
 Viteška dvorana, Štanjel - Festival ECHOS: KONCERT MLADIH GLASBENIKOV
V Viteški dvorani v Štanjelu bodo na tretjem koncertu nastopile mlade glasbenice v novonastalem čezmejnem triu: Slovenki Karmen Štendler na kitari in Neža Torkar na harmoniki ter Italijanka Valentina Danelon na violini.

 3. DAN ARITMIČNEGA TEDNA - Prijetno za ušesa in dušo - zasedba MOJCART
Ustvarjalno glasbenico Mojco Zalar ter kitarista Petra Pavičića smo pod imenom MojcART spoznali že kot predskupino Sigur Rós na Mars festivalu leta 2012. Sčasoma pa se je duo razširil v 6-člansko zasedbo katere prvi studijski izdelek pričakujemo še to poletje.