GLASBA
 4. DAN ARITMIČNEGA TEDNA - V prostranstvu psihedelije in duba - zasedba DUBZILLA
5-članski kolektiv iz Podgurja je edina domača avtorska instrumentalna dub zasedba. Pri nas praktično brez konkurence pa vendar je vsak njihov izdelek presežek tako znotraj dub glasbe kot v širšem glasbeno ustvarjalnem in produkcijskem pogledu; spomladi so izdali drugi album Dub Naturalis, na katerem so k avtohtonemu dubu, ki se spogleduje z različnimi glasbenimi žanri, doprinesli tudi gostujoči glasbeniki - Klemen Klemen (fanti iz Dubzille so sicer tudi stalna spremljevalna zasedba našega trnovskega rimoklepača), sukač in praskač plošč Simon Stojko Falk ter med drugim tudi ta torek pri nas že slišan, mojster ustne harmonike Damir Jazbec.
 Rumena noč 2014 - Prihajajoči konec tedna v Kopru
Prihajajoči vikend bo v znamenju Rumene noči - brezplačne prireditve, ki tradicionalno poteka zadnji julijski konec tedna v Kopru. Letos, po sedemletni odsotnosti, se obeta raznolik in zabaven glasbeni program vzdolž koprske promenade, ki bo zadovoljil različne okuse!
 Metlika - 10. jubilejni TKNP je zaprl svoja vrata
V nedeljo, 20. julija, se je končal že 10., po še nedokončni odločitvi organizatorja Kud Plac verjetno tudi zadnji, brezplačni festival Teden kulture na placu. Festival TKNP je obiskalo okrog 3000 ljudi iz Slovenije in Hrvaške, ter nekaj skupin posameznikov iz Srbije, Romunije, Italije, Bolgarije, Južne Koreje in Makedonije.
 Viteška dvorana, Štanjel - Festival ECHOS: KONCERT MLADIH GLASBENIKOV
V Viteški dvorani v Štanjelu bodo na tretjem koncertu nastopile mlade glasbenice v novonastalem čezmejnem triu: Slovenki Karmen Štendler na kitari in Neža Torkar na harmoniki ter Italijanka Valentina Danelon na violini.

 3. DAN ARITMIČNEGA TEDNA - Prijetno za ušesa in dušo - zasedba MOJCART
Ustvarjalno glasbenico Mojco Zalar ter kitarista Petra Pavičića smo pod imenom MojcART spoznali že kot predskupino Sigur Rós na Mars festivalu leta 2012. Sčasoma pa se je duo razširil v 6-člansko zasedbo katere prvi studijski izdelek pričakujemo še to poletje.
 62. izvedba Ljubljana Festivala - Okrogla miza s Sofio Gubaidulino
Spoštovani in spoštovane, v četrtek, 24. 7., ob 18.30 v Slovenski filharmoniji pripravljamo okroglo mizo s priznano skladateljico Sofio Gubaidulino (uvodna fotografija). Okroglo mizo bo vodila Mojca Menart. Po okrogli mizi bo ob 20. uri sledil koncert Filharmonija gledališča Teatro Regio Torino, ki bo prvič v Sloveniji izvedla delo Sofie Gubaiduline: Warum? (Zakaj?), za flavto (tudi basovsko flavto), klarinet (tudi basovski klarinet) in godalni orkester.
 Zasedba “Neki to vole vruće” - “Neki to vole vruće” po 30 letih znova na odrih!
Hrvaška zasedba “Neki to vole vruće”, ki je osemdeseta leta zaznamovala s hiti kot so Jeans Generacija, Kakva noć, izdala 7 studijskih albumov in osvajala največje odre bivše države, na Hrvaškem znova polni prizorišča in zabava tako stare kot tudi nove oboževalce. S singlom “Prodji ispod mojih prozora” je zasedba, v kateri zopet navdušujeta Silvestar Dragoje – Šomi in Miroslav Stanić – Džimi, dokazala, da nikakor ni za v staro šaro, fantje pa premorejo tudi veliko odrske energije.
 2. DAN ARITMIČNEGA TEDNA - Po udarnem začetku se bo prilegel blues z zasedbo EASYWALKERS
Blues je ena najbolj zapeljivih, srčnih glasbenih zvrsti, ki dobiva vedno več privržencev tudi pri nas. Za obstoj in razvoj kvalitetnega bluesa z orgličarji na čelu pri nas skrbi tudi Blues Harp fest (letos se je odvil 3.), katerega soorganizator je Damir Jazbec - mojster na ustni harmoniki ter član vodilne domače blues zasedbe Easywalkers, ki te dni ravno snemajo avtorsko ploščo. Damir pravi, da so orglice mali instrument, ko pa ta odraste, postane ustna harmonika. Blues, ki ga igrajo EasyWalkers je pravi Chicago blues z ustno harmoniko!
 Seviqc Brežice - Potovanje po londonskih triih Haydna, Beethovnovih Variacijah in Mozartovem divertimentu
Dragi prijatelji in prijateljice, ta teden nam bo ansambel Trio Classic predstavil Dunajske klasike v prirejeni različici: klasični trio – dve violini in violončelo – zamenjajo violina, flavta in viola. Trio Classic nas bo popeljal na potovanje po Londonskih triih Josepha Haydna, Beethovnovih Variacijah in Mozartovem divertimentu ne le z igranjem glasbe teh skladateljev, ampak tudi s pripovedovanjem zanimivih ter smešnih anekdot o njih. Poučen in zabaven program; klasičen in vedno zanimiv.
 Marko Soršak Soki (Elvis Jackson) - Izšel je Sokijev DVD 20 za 20!
Marko Soršak Soki je človek tisočih idej iz katerih zna še kako dobro izluščiti najboljše in svojo vlogo bobnarja v eni izmed mednarodno najprepoznavnejših slovenskih zasedb Elvis Jackson razširiti na številna področja. Letošnje leto si bo vedno nasmejani Soki zagotovo zapomnil po izvedbi in lansiranju glasbeno dobrodelnega projekta 20 za 20, na katerem aktivno dela že več kot dve leti, vse odkar je dopolnil 20 let svoje bobnarske kariere.