FILM
 TV Vaš kanal - SLOVENSKI IZGNANCI 1941-1945, dokumentarno igrani film
Film je kratek, a celovit prikaz politike izgona Slovencev v času druge svetovne vojne. Film Slovenski izgnanci 1941-1945 je prvi korak pri realizaciji projekta stalne razstave o slovenskih izgnancih, ki ga pripravlja Muzej novejše zgodovine Slovenije in bo na obnovljenem gradu Rajhenburg v Brestanici.
 20. Sarajevo Film Festival - Rezervirajte si čas za praznik filma, kulture, umetnosti in zabave
Eden najpomembnejših festivalov jugovzhodne Evrope bo potekal med 15. in 23. avgustom 2014. V dveh dekadah svojega obstoja je Sarajevo Film Festival rasel in se razvijal, da bi danes postal eden od vodilnih kulturnih dogodkov v regiji. Predsednik žirije bo tokrat znani filmski režiser Béla Tarr. Znan je tudi tekmovalni program celovečernih filmov ter kratkih filmov. Organizatorji obljubljajo, da bo dvajseta obletnica festivala nekaj posebnega.
 Televizija TIPK TV - Spored TIPK TV od 21. julija do 31. avgusta
Naš program lahko spremljate pri kabelskem ponudniku T2, posnetke oddaj pa lahko tudi prek spletne televizije TIPK TV na www.tipk.si.

 NOVO NA VIASAT NATURE - Iz življenja gepardov
Iz življenja gepardov je zanimiva predstavitev dela izjemne ekipe Cheetah Outreach. Njihove metode so sodobne, kontroverzne in kljub nenehnim napadom s strani nasprotnikov ti strastni ljudje že več kot 15 let skrbijo za rehabilitacijo gepardov. Četrta serija nadaljuje kroniko življenja gepardovih mladičev v centru, ki se nahaja med vinogradi zunaj Stellenboscha v Južni Afriki, in spremljamo njihovo usposabljanje iz drobnih puhastih kroglic v veličastne "ambasadorje mačk".
 Javni zavod Kinodvor - Urnik od 17. do 23. julija
- Na sporedu: Kongres
- Zadnji teden! Samo do 23. julija! Joe
- Leto kina / Film pod zvezdami! Šund
- Kinobalon med počitnicami: Čarobni prijatelji in Za zamudnike
- Za zamudnike: Krvne vezi
 Film EKSODUS: Bogovi in kralji - Prvi napovednik filma
Pred vami je prvi vizual in napovednik filma EKSODUS: Bogovi in kralji (Exodus: Gods and Kings). Studio 20th Century Fox je objavil prvi napovednik najnovejšega zgodovinskega spektakla Ridleyja Scotta, v katerem bomo lahko videli Christiana Balea kot Mojzesa in Joela Edgertona kot Ramzesa II. Dva nerazdružljiva prijatelja, ki sta skupaj odraščala bosta postala smrtna sovražnika. V filmu boste lahko občudovali tudi Sigourney Weaver, Aarona Paula in Bena Kingsleyja.
 Kanal Fox Crime - NAPETO NADALJEVANJE 2. SEZONE SERIJE MOST!
Na kanal Fox Crime se s ponedeljkom, 14. julijem 2014 vrača 13. del druge sezone serije Most, ki poleg navdušenja gledalcev žanje tudi številne pohvale kritikov.Več kot 4,5 milijonov gledalcev po vsem svetu je spremljalo prvo sezono, ki je bila tudi med najbolj gledanimi serijami na programih Fox International Channels (FIC).
 17. Festival slovenskega filma - Rok za prijave se izteka!
17. Festival slovenskega filma je danes dobil novo podobo, njena avtorica je oblikovalka Maja Rebov. Senčniki v barvah slovenske zastave se bodo zavrteli kot filmski koluti in na platna blizu portoroških peščenih plaž septembra narisali letošnji izbor najboljših filmov domačih avtorjev.
 Javni zavod Kinodvor - Urnik od 10. do 16. julija
- Samo do 23. julija! Joe
- Podaljšano do 20. julija! Kinodvorišče
- V Kinodvorišču od 16. julija: Kongres
- ZADNJI TEDEN: Trgovinica za samomore
- Kinobalon med počitnicami: Čarobni prijatelji in Za zamudnike
- Za zamudnike: Nimfomanka – 2. del
 Komedija PA NE ŽE SPET TI! - 9. julija bo v Cinepexxu Kranj potekala PREDPREMIERA
Ta četrtek, 10. julija, na slovenska kino platna prihaja izredno smešna komedija PA NE ŽE SPET TI! (Blended), z Adamom Sandlerjem in Drew Barrymore v glavnih vlogah. Film je po uspehu romantičnih komedij 50 prvih poljubov in Poročiva se že tretje simpatično sodelovanje Sandlerja in Barrymorove, ki je preverjeno dobrodošla igralska kombinacija.