FILM
 Mama Evropa v Kinodvoru - Prvi dogodek v okviru Kinodvorovega poklona 20. obletnici Mesta žensk
Kinodvor se 20. obletnici Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk v oktobru in novembru poklanja s filmi, ki so jih režirale ženske. Da bi obeležili jubilejni festival, ki bo potekal od 2. do 12. oktobra, smo na Kinodvorov spored od 1. oktobra do začetka Ljubljanskega filmskega festivala LIFFe umestili dela osmih avtoric, med njimi dveh slovenskih: Petre Seliškar in Sonje Prosenc. Na ogled bodo filmi Mama Evropa, Bettie gre, Peter in volk, Hotel, Grad v Italiji, Pika in Packa packata, Drevo in Ženska, ki si je otrla solze.
 National Geographic Channel - ZAČETEK JESENI IN PET NOVIH ODDAJ NA NGC!
Jesen je polna novih začetkov. Tako je tudi National Geographic Channel pripravil povsem nove dokumentarne oddaje, ob katerih se bodo gledalci lahko zabavali, spoznavali zgodovino, spremljali izzive, ki jih človeku ponuja narava in raziskovali trenutne trende.
 Tajne operacije [druga sezona] - NOVO NA VIASAT HISTORY
Tajne operacije so po neverjetno uspešni prvi sezoni zopet z nami. Osem delov nove sezone pripoveduje o neverjetnih podvigih najelitnejših specialnih enot na svetu, ki nam jih na ekranu izrišejo akcijske rekonstrukcije ter osebne izpovedi udeležencev dejanskih operacij.
 Filmski napovednik - HEKER vas vabi v svet kibernetskega kriminala
V prihajajočem akcijskem trilerju HEKER (BLACKHAT) bomo vstopili v svet globalnega kibernetskega kriminala. Film v ospredje zgodbe postavlja obsojenega hekerja, ki ga oblasti začasno izpustijo iz zapora. Potrebujejo namreč njegovo pomoč, da s skupino ameriških in kitajskih partnerjev stopi na prste mogočni mreži hekerjev. Drzen lov na novodobne kriminalce jih popelje vse od Chicaga in Los Angelesa do Hongkonga ter Džakarte.
 Starodavne tajne misije - NOVO NA VIASAT HISTORY
Od antične Grčije do ledenega Severa so vladarji vedno potrebovali svoje elitne čete. To so bili bojevniki, izurjeni do popolnosti in usposobljeni za uporabo celega nabora uničujočega orožja. Izsledili in neusmiljeno so uničevali sovražnike svojih voditeljev. Vendar pa so morale starodavne specialne enote izpolniti naloge brez pomoči sodobnega orožja – zato so bili primorani najti druge, bolj izvirne načine izvajanja ukazov nadrejenih.
 Premiera filma Pravičnik v Cineplexxu - Challe Salle, Klemen Bunderla in Črt Slavec so slovenski pravičniki
Četrtkov večer je minil v znamenju iskanja pravice v družbi odličnega filmskega igralca Denzla Washingtona, ki je blestel v filmu Pravičnik. Cineplexxov večer za moške, Men's night je namreč v zavetje kinodvoran privabil številne znane Slovence, ki so si film ogledali z velikim navdušenjem.
 PREMIERA FILMA ZAPELJI ME - Celovečerni prvenec Marka Šantića doživel še domačo kinematografsko premiero
- Vesna za režijo 2013
- Najboljši film SEEfest Los Angeles 2014
- Posebna omemba žirije na Filmskem festivalu v Varšavi 2014
- Kandidat za Prix Geneve Europa 2014
- Slovenski kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja 2015
 Televizija TIPK TV - Spored TIPK TV od 29. septembra do 6. novembra 2014
Naš program lahko spremljate pri kabelskem ponudniku T2, posnetke oddaj pa lahko tudi prek spletne televizije TIPK TV na www.tipk.si.

 1. program Televizije Slovenija - Nedeljsko popoldne z Ulo ponovno z vami od 5. oktobra
26. september 2014 - Magazinska razvedrilna oddaja Nedeljsko popoldne z Ulo – NPU se v nedeljo, 5. oktobra, vrača na male ekrane. Oddaja bo na sporedu vsako nedeljo ob 17.20 na 1. programu Televizije Slovenija.

 Film Drakula: Skrita zgodba - Ne prezrite rojstva legende
Skoraj celo stoletje po prvi filmski uprizoritvi zgodbe o Drakuli, ki je v trenutku uročila občinstvo, se ena izmed najbolj hipnotičnih legend v velikem slogu vrača na kino platna. Tokratna adaptacija prinaša svežino, saj iz povsem nove perspektive prvič v zgodovini odgovarja na vprašanje o samem izvoru Drakule. Akcijska avantura Drakula: Skrita zgodba je tako tudi glasnik nove dobe, v kateri pošasti doživljajo pravi filmski preporod in skrbijo za pospešen utrip gledalcev.