FILM
 Film POT V RAJ - Pot v raj po premieri v kinematografe!
18. septembra je v ljubljanskem Koloseju potekala premiera slovenskega 'boat' movieja Pot v raj. Premiere so se udeležili vsi člani ekipe, glavne vloge večera pa so pripadale režiserju Blažu Završniku ter igralcema Ajdi Smrekar in Klemnu Janežiču. Premiere so se udeležili tudi mnogi obiskovalci, ki so napolnili kinodvorano.
 NADNARAVNI TRILER OUIJA - Ste se kdaj igrali z mislijo o klicanju duhov in vzpostavitvijo stika z mrtvimi
Vsi poznamo svarila pred tovrstnim početjem, pa vendar je možnost komunikacije z onostranstvom preprosto preveč mikavna. Slednje velja tudi za akterje prihajajočega nadnaravnega trilerja OUIJA, ki nam bo ob letošnji noči čarovnic nagnal strah v kosti.
 Vsako soboto ob 20. uri na TVS 1 - Vračajo se sproščeni sobotni večeri z Mojo Slovenijo
Priljubljeni družinski razvedrilni kviz Moja Slovenija se od 27. septembra dalje vrača v sobotne večere 1. programa Televizije Slovenija. Za smeh, veselje in zabavo bodo še naprej skrbeli Mario Galunič ter Nina Valič in Boris Kobal, ki obljubljajo še naprej obilo izjemnega vzdušja, ekipnega sodelovanja in nostalgije.
 Javni zavod Kinodvor - Urnik od 18. do 24. septembra
- Na sporedu: Jimmyjev dom
- Od 18. do 21. septembra: Kurja polt
- Kinobalon / od 20. septembra: Iskanje Pernatega kralja
- Kurja polt / Za zamudnike: Odrešitev
- Ponedeljek, 22. septembra: Evropski dan brez avtomobila Na Kolodvorski ulici
 Program 24 Kitchen - NAJBOLJŠI KUHARJI SVETA ODPIRAJO SVOJE KUHINJE!
Program 24 Kitchen predstavlja oddajo, ki bo na nov način prikazala osrednje igralce kuharske revolucije, ki je zajela cel svet. Oddaja Najboljši kuharji sveta je televizijska serija o najvplivnejših sodobnih kuharjih, vodilnih v ustvarjalni in avantgardni kuhinji. V oddaji bomo potovali po svetu in spoznali nekaj najslavnejših in najbolj cenjenih kuharskih mojstrov sodobne kuhinje. Odkrili bomo njihove kulinarične filozofije, delovne metode in stvaritve.
 TV kanal Viasat Explore - Premiera oddaje Prodaja na veliko
Dražbe težke opreme so velik posel. Milijardo dolarjev vredno podjetje je v razcvetu. Z visokimi vložki pa prihaja tudi do velikega stresa. Ena mehanska okvara, ena zamujena ponudba ali ena napaka lahko stane milijone dolarjev. Tam preprosto ni prostora za napake ...
 Film POT V RAJ - Nagrada občinstva za najboljši film (FSF 2014)
Slovenski celovečerni film Pot v raj z nagrado občinstva letošnjaga FSF-ja 'v žepu' v tem tednu prihaja v kinematografe! V četrtek, 18. septembra 2014, bo v ljubljanskem Koloseju tudi uradna premiera!

 Slovenska kinoteka - Nadvse bogat (tudi krvav) teden v Kinoteki
Spoštovani in spoštovane, obeta se nadvse bogat filmski teden v Kinoteki.

 17. Festival slovenskega filma - Znano je, kdo so letošnji prejemniki vesen
17. Festival slovenskega filma se počasi zaključuje in letošnja mednarodna strokovna žirija v sestavi Matjaž Zajec, Rok Biček, Špela Čadež, Katja Šoltes in Hrvoje Pukšec je razkrila, kdo so letošnji prejemniki vesen. Znani so tudi že prejemniki drugih nagrad: nagrade občinstva, Stopove igralke oziroma igralca leta, nagrade Združenja slovenskih filmskih kritikov, nagrade Art kino mreže, Teleking nagrade za najboljši igrani celovečerni film in Restart nagrade za najboljši študijski film.
 Film “TOP FIVE” - PARAMOUNT PICTURES PREVZEL DISTRIBUCIJO FILMA PO VSEM SVETU
Po premieri filma “TOP FIVE” na filmskem festivalu v Torontu, je Paramount Pictures oznanil distribucijo slednjega po vsem svetu. Film Chrisa Rocka, ki je pri njegovem ustvarjanju zavzel tako vlogo scenarista kot tudi režiserja, je požel visokoleteče pohvale svetovnih kritikov, ki mu v en glas napovedujejo velik uspeh in se strinjajo, da gre za nov vrhunec Chrisove kariere.