FILM
 Modern Times Group - Nova podoba TV kanalov Viasat
16. april 2014 - Viasat Broadcasting, ki je del mednarodnega podjetja Modern Times Group (MTG), je napovedal osvežitev blagovnih znamk svojih plačljivih televizijskih kanalov. V torek, 29. aprila bodo vsi dokumentarni kanali in filmski kanal TV1000 dobili novo podobo.
 Blitz Film & Video Distribution - POZOR: Godzila prihaja v Slovenijo!
Natanko mesec dni nas loči od trenutka, ko bo Slovenijo obiskala legendarna GODZILA! Uspešnica s še nevidenimi specialnimi učinki. Film o najstrašnejši pošasti filmskega sveta predstavlja še večjo, še bolj strašno in še bolj nepredvidljivo Godzilo. Godzila je impresiven znanstveno-fantastični spektakel, v katerem je hudobno radioaktivno bitje odporno na vsa orožja človeške vrste. Prebivalce zemlje bo prisilila, da se združijo, vendar to morda ne bo dovolj, da jo premagajo.
 Discovery Channel - NOVE EPIZODE LEGENDARNE SERIJE UNIČEVALCA MITOV
Pripravljeni na najhujše! Serija Uničevalca mitov (Mythbusters), nominirana za nagrado Emmy, se na malo zaslone vrača 19. aprila. Oddajo vodita strokovnjaka za posebne efekte Jamie Hyneman in Adam Savage, Tory Bellaci, Grant Imahara in Kari Byron. Uničevalci mitov navdihujejo in vzpodbujajo celo generacijo ljudi, da poizvedujejo, se povezujejo in raziskujejo znanost, s pomočjo katere dokazujejo ali zavračajo priljubljene mite, nerazumevanja in legende.
 Veliki televizijski »da« - Gledalci oddaje Dobro jutro sooblikovali že tretjo TV-poroko
Na Ljubljanskem gradu sta se to soboto, 12. aprila, na veliki televizijski poroki poročila Tamara Kolarič (zdaj Bračko) in Klemen Bračko. Gledalci oddaje Dobro jutro so si v današnji jutranji oddaji ogledali veličasten poročni dan in večerno poročno slavje.
 Televizija TIPK TV - Spored od 14. aprila do 5. maja 2014
Podjetje TIPK d.o.o. je lani začelo predvajati program televizije TIPK TV tudi na klasičnih televizijah. To je prelomnica v zgodovini, saj je spremljanje našega programa omogočeno tudi tistim, ki nimajo dostopa do interneta. Verjamemo, da je to izpolnitev dolgoletne želje mnogih gluhih in naglušnih oseb. Naš program lahko sedaj spremljate pri kabelskem ponudniku T2, posnetke oddaj pa lahko tudi prek spletne televizije TIPK TV na www.tipk.si.
 Multimedijski center RTV Slovenija - Poldnevnik in Globus predpremierno na RTV 4D
Multimedijski center RTV Slovenija vam s spletno storitvijo RTV 4D omogoča predpremierni ogled dveh oddaj Televizije Slovenija. Oddaji Poldnevnik in Globus si boste lahko ogledate vsako soboto oz. vsak torek na 4d.rtvslo.si, še preden bosta premierno predvajani na malih ekranih.
 Blitz Film & Video Distribution - Maščevanje v visokih petah – komedija, ki vas bo nasmejala do solz
Zamislite si, da bi ravno začeli novo partnersko zvezo, potem pa ugotovili, da ste le ena/eden izmed večih v čakalni vrsti. Komedija Maščevanje v visokih petah (The Other Voman) prikazuje ravno to: http://www.youtube.com/watch?v=kVRRxiOnsMc

 Javni zavod Kinodvor - Urnik od 10. do 16. aprila
- Na sporedu filmi: Epizoda v življenju zbiralca železa / Abeceda / Grand Budapest hotel
- Na sporedu samo 9. in 10. aprila!: Perverznežev vodnik po ideologiji
- Na sporedu od 16. aprila: Nebraska
- Za zamudnike: Razredni sovražnik
- Leto kina / Za zamudnike: Metropolis
 Slovenska kinoteka - Leto kina/Kino-uho: METROPOLIS!
Spoštovani in spoštovane, ob priložnosti oglate obletnice premiere filma METROPOLIS v Kinu Ljubljanski dvor 13. aprila 1927 in v okviru Leta kina bomo v Slovenski kinoteki to nedeljo, 13. aprila, ob 19. uri ponovno predvajali to veliko filmsko klasiko, ki jo bo na harfi (in še marsičem drugem) v živo spremljal kinotečni hišni harfist Eduardo Raon. Tisti, ki ste slišali praizvedbo njegove enkratne glasbene spremljave v Kinoteki lani oktobra, veste, da gre za poslastico, ki je ne kaže zamuditi.
 Art kino Odeon Izola - Revija slovenskega animiranega filma
Društvo slovenskega animiranega filma in Art kino Odeon (Center za kulturo, šport in prireditve Izola) sta na novinarskih konferencah v Izoli, v četrtek, 3. aprila, in v Ljubljani, v petek, 4. aprila, predstavila dogodek Revija slovenskega animiranega filma.