FILM
 Blitz Film & Video Distribution - Prvih 5 minut filma KAKO IZURITI SVOJEGA ZMAJA 2
Po velikem animiranem hitu Kako izuriti svojega zmaja iz leta 2010, studio DreamWorks letošnje leto končno zopet predstavlja nadaljevanje KAKO IZURITI SVOJEGA ZMAJA 2 (How to Train Your Dragon 2), ki prihaja v slovenska kina konec junija, ravno ob zaključku šolskega leta in začetku poletnih počitnic.
 Javni zavod Kinodvor - Urnik od 24. do 30. aprila
- Na sporedu filmi: Najini otroci / Nebraska / Abeceda
- Leto kina / Kino zemljevid: Punca ni nič kriva
- Kinobalon / na sporedu: Oto nosorog
- Za zamudnike: Svetovalec
- Leto kina: samo še do 30. aprila! Nostalgija – Fotografska razstava
- Na sporedu v sredo, 30. aprila ob 19:15: Epizoda v življenju zbiralca železa
 Viasat History - Državlj​anska vojna podrobno
Mogočna in pretresljiva miniserija, ki s številnih zornih kotov preučuje enega najbolj spornih obdobij ameriške zgodovine. Odpravite se na potovanje v preteklost in se poglobite v 150 let staro bitko, ki je skoraj razklala ameriški narod. Ta tridelna serija raziskuje tako slavno kot manj poznano plat državljanjske vojne z vidika Unije, Konfederacije in milijonov zasužnjenih ljudi, ki so se borili za svobodo.
 TLC BALKANS - Nove oddaje v maju
- SPOSOJENO IN NOVO / PREMIERA
- MOJA NENAVADNA ZASVOJENOST / PREMIERA
- 24 UR NA URGENCI / PREMIERA
- KRIVA VERA / PREMIERA
 Blitz Film & Video Distribution - Ta četrtek bo dan za komedije
Ta četrtek na slovenska kino platna prihajata dve komediji, ki si bolj različni ne bi mogli biti:
- ATOMSKI Z DESNE – v kinu od 24. aprila
- MAŠČEVANJE V VISOKIH PETAH – v kinu od 24. aprila
 Kanal 24 Kitchen - PRILJUBLJENI RUDOLPH VAN VEEN PONOVNO PRIHAJA V PRESTOLNICO
Sobota, 17. maja, je rezervirana za druženje z najbolj popularnim kuharskim mojstrom iz 24 Kitchen. Simpatični nizozemski kuhar Rudolph van Veen iz kanala 24 kitchen je lansko leto med svojim prvim obiskom Slovenije navdušil številne obiskovalce, ki so ga spremljali med kuharskim ustvarjanjem na Kongresnem trgu v središču Ljubljane.
 Slovenska kinoteka - Velika retrospektiva: Roberto Rossellini
Spoštovani in spoštovane, v torek, 22. aprila, bomo ob 21. uri s projekcijo klasike Stromboli (1950) v Slovenski kinoteki odprli retrospektivo filmov Roberta Rossellinija, enega največjih filmskih ustvarjalcev vseh časov, očeta tako neorealizma kot tudi modernega filma. Aprila bo dvakrat na sporedu še ena Rossellinijeva nesmrtna klasika, Potovanje v Italijo (Viaggio in Italia, 1954), do sredine junija pa se bo nato zvrstilo še nekaj manj kot dvajset filmov tega čudežnega avtorja.
 »Hodim, torej sem« - Nova serija reportaž na TV Vaš kanal
»Hodim, torej sem« je serija reportaž, ki bo predstavljala tematske poti v Posavju, natančneje v občini Krško. Voditeljica Pia Peršić bo s pomočjo lokalnih poznavalcev predstavila sedem izbranih poti.
 Blitz Film & Video Distribution - Bliža se čas praznikov in priložnost za ogled novih filmov, ki prihajajo v kina
- ATOMSKI Z DESNE – »Na tem svetu ni prav nič brezplačno – razen sira v mišnici,« pravi eden od prodajnih menedžerjev ob pogledu na družine z vseh koncev Jugoslavije, ki so prišle počitnikovat v letovišče na Jadranu.
- MAŠČEVANJE V VISOKIH PETAH – Pravi film za prave ženske! In moške, ki želijo izvedeti kako razmišljajo ženske.
- UDAR LJUBEZNI – Dvojna nagrajenka z oskarjem Emma Thompson in očarljiv Pierce Brosnan prvič skupaj v izjemno smešni komediji.
 Modern Times Group - Nova podoba TV kanalov Viasat
16. april 2014 - Viasat Broadcasting, ki je del mednarodnega podjetja Modern Times Group (MTG), je napovedal osvežitev blagovnih znamk svojih plačljivih televizijskih kanalov. V torek, 29. aprila bodo vsi dokumentarni kanali in filmski kanal TV1000 dobili novo podobo.