FILM
 Film NEUKLONLJIV - PRVI NAPOVEDNIK IZJEMNE EPSKE DRAME
V začetku naslednjega leta na filmska platna prihaja film NEUKLONLJIV – težko pričakovana epska drama o olimpijskem in vojnem heroju Louisu Zamperiniju. Osupljiva resnična zgodba prikazuje neverjetno življenje športnega prvaka, ki je med drugo svetovno vojno preživel tako letalsko nesrečo in 47 dni na splavu sredi morja kot tudi zajetje japonskih vojakov in ujetništvo v njihovem taborišču.
 Televizija TIPK TV - Popravek sporeda od 1. septembra do 1. oktobra 2014
Naš program lahko spremljate pri kabelskem ponudniku T2, posnetke oddaj pa lahko tudi prek spletne televizije TIPK TV na www.tipk.si.

 TV Vaš kanal - Nova tedenska oddaja ZDRAVJE JE!
Nova tedenska oddaja ZDRAVJE JE! od 8.9. na TV Vaš kanal – na sporedu bo vsak torek ob 21. uri, z voditeljico Jano Debeljak (fotografija)
 FOX International Channels - NOVA SERIJA LEGENDE PREDSTAVLJA AGENTA POD KRINKO
Pod krinko, z burno preteklostjo in ogromno skrivnostmi ... Tako bi lahko opisali glavnega igralca serije Legende, Martina Oduma (Sean Bean), ki igra lik inteligentnega super vohuna pod krinko z nenavadno sposobnostjo – za vsako nalogo se preobrazi v drugega človeka.
 Festival kratkega filma K3 - Danes poteka zadnji dan tridnevne slovenske edicije Mednarodnega festivala kratkega filma
Ob 17:00 bomo v dvorani Slovenske kinoteke zavrteli dva omnibusa. Prvi iz leta 1983 nosi naslov Trije prispevki k slovenski blaznosti in je delo avtorjev Mitje Milavca, Žarka Lužnika in Borisa Jurjaševiča. Temu sledi Desperado tonic (2004) pod katerega so podpisani avtorji Boris Petkovič, Varja Močnik, Hanna A.W. Slak ter Zoran Živulović. Zvečer se ob 21:00 dogajanje preseli v amfiteater na muzejski ploščadi, kjer si bodo obiskovalci na zaključni prireditvi lahko ogledali Jagodni izbor prejšnjih edicij festivala (2011 - 2013).
 Televizija TIPK TV - Spored TIPK TV od 1. septembra do 1. oktobra 2014
Naš program lahko spremljate pri kabelskem ponudniku T2, posnetke oddaj pa lahko tudi prek spletne televizije TIPK TV na www.tipk.si.

 Film Kakor zgoraj tako spodaj - Razkrite srhljive skrivnosti pariških katakomb
Danes, 28.8.2014, se bomo v slovenskih kinematografih podali na vznemirljivo raziskovanje temačnih skrivnosti, zakopanih globoko v katakombah pod pariškimi ulicami. V filmu Kakor zgoraj tako spodaj nas bo nadobudna arheologinja Scarlett Marlowe skupaj s skupino raziskovalcev popeljala v tako imenovano cesarstvo mrtvih, za katerega verjame, da skriva enega izmed največjih arheoloških zakladov. Slednji naj bi po legendi sodeč spreminjal kovino v čisto zlato in prinašal večno življenje. Vendar pa se v blodnjaku kosti skriva nekaj veliko bolj srhljivega in peklenskega …
 Viasat - Septembrske premiere na kanalih Viasat History, Viasat Explore in Viasat Nature
Če mislite, da je bilo poletje vroče, počakajte, da vidite, kaj prinaša jesen! Septembra na Viasat Explore ne zamudite novih in zanimivih serij "Prodaja na veliko" in "Lovci na bombe". Nato preklopite na Viasat History in ujemite seriji, ki bosta razkrili marsikaj: "Inkvizicija” in “Ženske, ki so ustvarjale zgodovino”. Na koncu pa se bomo na Viasat Nature v seriji "Kupil sem deževni gozd” spraševali “Ali lahko en človek povzroči spremembo?
 Javni zavod Kinodvor - Rezultati Filma pod zvezdami in napoved: Velika parada v Operi!
Spoštovani in spoštovane! Film pod zvezdami, ki ga Kinodvor pripravlja s soorganizatorjem Ljubljanskim gradom, se je zaključil v soboto, 16. avgusta, z Vikendovo predpremiero filma Lucy. Letošnje zvezde smo doživeli v nenavadnih vremenskih razmerah, a gledalci niso vrgli puške v koruzo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.
 Misija: Nemogoče - protokol duh - Na Dunaju se je začelo snemanje petega dela filma Misija: Nemogoče
Paramount Pictures in Skydance Productions oznanjata, da se je pričelo snemanje petega dela akcijske filmske franšize Misija: Nemogoče. Prva lokacija je sosednji Dunaj, zatem pa se snemalna ekipa seli še v Maroko in London.