FILM
 Discovery Channel - Nove oddaje v avgustu
- Kaj se skriva v skednju? (What's in the Barn?) / Premiera
- Rečne pošasti (River Monsters ) / Premiera
- Jamesov moški laboratorij (James May's Man Lab) / Premiera
- Lovca na dobre kupčije (Thrift Hunters) / Premiera
 Viasat History - Neslišna vojna: Bitke pod morsko gladino
V drugi polovici dvajsetega stoletja so bili najmočnejši narodi na svetu vpleteni v napet boj za politično in teritorialno nadvlado sveta. Združene države Amerike in Sovjetska zveza so v tem času razvile širok nabor jedrskega orožja, z uporabo katerega so skupaj s svojimi zavezniki celoten svet mnogokrat pripeljale do skorajšnjega uničenja. A presenetljivo so se ti izjemno nevarni vojaški dueli pogosto odvijali v popolni tajnosti globoko na morskem dnu sredi oceanov.
 Mestni kino Ptuj & CID Ptuj - Kino brez stropa na Ptuju že petič
Mestni kino Ptuj in njegov upravitelj Center interesnih dejavnosti Ptuj med 4. in 10. avgustom prebivalce in obiskovalce najstarejšega slovenskega mesta že petič vabita v Kino brez stropa. V sedmih dneh se bo zvrstilo 13 brezplačnih projekcij – deset večernih projekcij bo v letnem kinu, ki bo letos že tretjič na slikovitem dvorišču ptujskega gradu, s Kino vrtičkom v Mestnem kinu Ptuj pa bo v dopoldanskem času poskrbljeno tudi za otroke.
 Javni zavod Kinodvor - Urnik od 24. do 30. julija
- Letni kino na Ljubljanskem gradu: Film pod zvezdami
- Leto kina / Film pod zvezdami! Šund
- Na sporedu: Kongres
- Na sporedu od 29. julija: Globina
- Kinobalon med počitnicami: Čarobni prijatelji
- Za zamudnike: Zoran, moj nečak idiot
 TV kanal TV1000 - Novi avgustovski filmi na TV1000
Kot vedno, se za odlične filme tudi v avgustu lahko zanesete na TV1000! Vsak prvi delovni dan v tednu zaključite z vrhunsko zabavo, za katero bodo poskrbeli nekateri najboljši hollywoodski igralci. Naš tokratni seznam filmov vključuje dve za oskarja nominirani drami s Tomom Hanksom!
 TLC Balkans - Nove oddaje v avgustu
- PLESNI SPOPAD / PREMIERA
- NAJHUJŠI AMERIŠKI TATUJI / PREMIERA
- MOJIH PET ŽENA / PREMIERA
- RANDY PRISKOČI NA POMOČ / PREMIERA
 TV Vaš kanal - SLOVENSKI IZGNANCI 1941-1945, dokumentarno igrani film
Film je kratek, a celovit prikaz politike izgona Slovencev v času druge svetovne vojne. Film Slovenski izgnanci 1941-1945 je prvi korak pri realizaciji projekta stalne razstave o slovenskih izgnancih, ki ga pripravlja Muzej novejše zgodovine Slovenije in bo na obnovljenem gradu Rajhenburg v Brestanici.
 20. Sarajevo Film Festival - Rezervirajte si čas za praznik filma, kulture, umetnosti in zabave
Eden najpomembnejših festivalov jugovzhodne Evrope bo potekal med 15. in 23. avgustom 2014. V dveh dekadah svojega obstoja je Sarajevo Film Festival rasel in se razvijal, da bi danes postal eden od vodilnih kulturnih dogodkov v regiji. Predsednik žirije bo tokrat znani filmski režiser Béla Tarr. Znan je tudi tekmovalni program celovečernih filmov ter kratkih filmov. Organizatorji obljubljajo, da bo dvajseta obletnica festivala nekaj posebnega.
 Televizija TIPK TV - Spored TIPK TV od 21. julija do 31. avgusta
Naš program lahko spremljate pri kabelskem ponudniku T2, posnetke oddaj pa lahko tudi prek spletne televizije TIPK TV na www.tipk.si.

 NOVO NA VIASAT NATURE - Iz življenja gepardov
Iz življenja gepardov je zanimiva predstavitev dela izjemne ekipe Cheetah Outreach. Njihove metode so sodobne, kontroverzne in kljub nenehnim napadom s strani nasprotnikov ti strastni ljudje že več kot 15 let skrbijo za rehabilitacijo gepardov. Četrta serija nadaljuje kroniko življenja gepardovih mladičev v centru, ki se nahaja med vinogradi zunaj Stellenboscha v Južni Afriki, in spremljamo njihovo usposabljanje iz drobnih puhastih kroglic v veličastne "ambasadorje mačk".