RAČUNALNIŠTVO
 Telekom Slovenije in Samsung - Tudi letos s posebno različico mobitela »Pink Ribbon« za združenje Europa Donna
Ljubljana, 1. oktobra – Telekom Slovenije in Samsung že vrsto let v oktobru s posebno različico mobitela »Pink Ribbon« podpirata Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna. S posebno akcijsko ponudbo bosta združenju tudi letos namenila 10 evrov od vsakega prodanega mobitela Samsung Galaxy Alpha Pink Ribbon, ki bo ekskluzivno na voljo v Telekomovih centrih od 1. oktobra dalje.
 Microsoft Windows 10 - Microsoft predstavlja prihodnost sistema Windows
Microsoft je včeraj predstavil naslednji operacijski sistem Windows 10 in omogočil prvi vpogled v zgodnji tehnični predogled za osebne računalnike, ki bo na voljo 1. oktobra. Ob tem je izpostavil poslovni rabi prilagojene nadgradnje, ki vključujejo osveženo uporabniško izkušnjo ter izboljšano varnost in upravljavske zmožnosti. Podjetje je predstavilo tudi »Windows Insider Program« (WIP), ki je doslej največji Microsoftov poskus razvoja odprtega sodelovanja.
 Canon - Nove omrežne kamere z izboljšano zdržljivostjo in naprednimi možnostmi nadzora
Canon Europe je predstavil osem novih modelov omrežnih kamer s polno visoko ločljivostjo in ločljivostjo 1,3 milijona točk, ki združujejo napredek v zasnovi strojne opreme, kot so izboljšana natančnost gibanja, trpežnost ter napredne možnosti upravljanja, najnovejša analitika in dvojni podatkovni tok pa zadovoljujeta najbolj zahtevne potrebe po nadzoru.
 Zaslišite Sony - Vrhunski zvok, udobje in oblika na enem mestu
Zvok visoke ločljivosti (Hi-Res) vas bo ponesel v osrčje nastopa vaše najljubše glasbene skupine in vam omogočil, da se prepustite kristalno čistemu zvoku kar v udobju vaše dnevne sobe, na počitnicah ali poti na delo.
 Si.mobil - V sredo, 1. oktobra ob 12h, na voljo omejene količine novega iPhona 6
- Prve količine novega iPhona 6 - 1. oktobra na voljo v spletni trgovini že od 9. ure dalje ter v Ljubljani, Mariboru in Kopru od 12. ure dalje!
- Največjim navdušencem telefonov iPhone bo Si.mobil v sredo, 1. oktobra ob 12h, ponudil omejene količine najbolj zaželenega in prodajanega telefona na svetovnem trgu v tem trenutku, iPhone 6. Na voljo bodo modeli iPhone 6 v temno sivi, srebrni in zlati barvi.
 Novi iPhone 6 tudi v Sloveniji - TUŠMOBIL BO PRIČEL S PRODAJO IPHONE 6
(Ljubljana, 29. september 2014) Tušmobil, najhitreje rastoči mobilni operater na slovenskem trgu mobilnih storitev, bo v sredo, 1. oktobra, slovenskim uporabnikom ponudil trenutno najbolj zaželene mobilne telefone iPhone 6.
 Varnost - FBI proti šifriranju podatkov na telefonih
FBI je zaskrbljen glede kodiranja podatkov na pametnih telefonih. Za to potezo sta se v zadnjem času odločili podjetji Apple in Google. FBI trdi, da jim poseg v podatke na telefonu v nujnih primerih, kot so ugrabitve ali terorizem, lahko pomaga reševati življenja. Oblasti menijo, da tehnološka podjetja na ta način dodatno ščitijo kriminalce. FBI meni, da so podatki na telefonu včasih ključnega pomena in da bi njihovo šifriranje onemogočilo pridobivanje informacij tudi v primeru pridobitve sodnega naloga. (aNET)
 Strojna oprema - DiskStation DS415+ za zahtevnejše naloge centralizacije hrambe podatkov
Synology je predstavil DiskStation DS415+, zmogljiv strežnik NAS s štirimi režami za diske. Namenjen je opravljanju zahtevnejših nalog centralizacije hrambe podatkov, varnostnega kopiranja ter izmenjavi datotek v malih in srednje velikih podjetjih. Poganja ga 2,4 Ghz štirijedrni procesor Intel Atom s koprocesorjem za kodiranje AES-NI, koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico in 2 GB DDR3 RAM-om. V štiri reže za diske je mogoče vgraditi zavidljivo količino hrambenega prostora, prek vhodov USB 3.0, USB 2.0 in eSATA pa ga lahko priključite tudi na različne zunanje vire hrambe. Dva mrežna priključka s podporo za nadomestni način delovanja in funkcijo Link Aggregation mu dajeta dodatno prožnost in povečujeta uporabnost. (aNET)
 Big Bang, RTC Krvavec & Nikon - BIG BANG FOTO DELAVNICA V DRUŽBI IZJEMNIH SLOVENSKIH FOTOGRAFOV
Big Bang je v septembru skupaj z Nikonom in RTC Krvavec izvedel prvo dvodnevno fotografsko delavnico, ki je potekala pod okriljem izjemnih slovenskih fotografov: Arneta Hodaliča, Toma Jeseničnika, Boštjana Gunčarja in Srdjana Živolovića Boba. Delavnica, ki je ponujala različne žanre fotografije, od športne do kulinarične, je požela veliko zanimanja; udeležilo se jo je kar 36 ljubiteljev fotografije iz vse Slovenije.
 Varnost - Vrednost zdravstvenih kartotek višja od bančnih kartic
Prejšnji mesec je FBI posvaril zdravstvene ustanove glede varnosti. Kitajski hekerji so namreč vdrli v podatke ameriške bolnice in ukradli osebne podatke o zdravljenju več kot 4 milijonov bolnikov. Podatki iz zdravstvene kartoteke so na črnem trgu vredni več kot številka bančne kartice. Bolnišnice so zaradi slabe varnosti podatkov relativno lahka tarča, podatki iz zdravstvenih kartotek pa prinašajo hekerjem velik dobiček. Ukradene datoteke vsebujejo vse osebne podatke, kot so številka zavarovanja, diagnoze bolezni in načine plačila. Ponarejevalci uporabijo vse te podatke, da ustvarijo lažno identiteto in pridobijo pravice za nakup zdravstvene opreme ali zdravil. (aNET)