RAČUNALNIŠTVO
 Huawei Ascend P7 in G6 - Že na voljo v Telekomu Slovenije
Ljubljana, 18. septembra 2014 – Vrhunska pametna telefona Huawei Ascend P7 in G6 sta že na voljo slovenskim uporabnikom, od sedaj naprej pa sta dostopna tudi pri Telekomu Slovenije. Huawejev vodilni pametni telefon četrte generacije (4G) na svetu, model Ascend P7 s samo 6,5 milimetrov premera je tudi eden izmed najtanjših LTE mobilnih telefonov, ki v svojem posebej oblikovanem ohišju skrivajo najnaprednejše funkcionalnosti programske in strojne opreme.
 Telekomunikacije - BlackBerry Porsche Design P9983
BlackBerry se trudi z vrnitvijo na trg mobilne telefonije. V ta namen so izdelali pametni telefon P9983 Porsche Design. Načrtujejo, da bodo serijo luksuznih naprav še razširili. Za predstavitev telefona so izbrali prestižni hotel Sofitel Palm Resort v Dubaju. Telefon z zaslonom na dotik ohranja svojo značilno fizično tipkovnico Querty. Ljubitelji znamke pa že nestrpno pričakujejo predstavitev novega modela BlackBerry Passport, ki bo predstavljen 24. septembra, prav tako v Dubaju v stavbi Burj Khalifa. (aNET)
 Strojna oprema - DiskStation DS414j za domače uporabnike in manjše pisarne
Synology je predstavil DiskStation DS414j, strežnik NAS s 4 režami za diske, ki je primeren za domače uporabnike in manjše pisarne, ki želijo učinkovito upravljati, zaščititi in deliti svoje podatke. DS414j odlikuje 1,2 GHz dvojedrni procesor, povprečna hitrost branja podatkov je 112 MB/s v okolju Windows in 80 MB/s zapisovanja. Vgrajeni koprocesor za računanje operacij s plavajočo vejico še dodatno povečuje zmogljivosti glavnega procesorja, kar je še posebej dobrodošlo pri prikazovanju predoglednih sličic. Je izjemno energetsko učinkovit, saj porabi le 36,7 vata v polnem delovanju in 8,5 v stanju mirovanja. Pametni način usmerjanja pretoka zraka in blaženje zvoka naredi napravo učinkovito hlajeno in tiho, v primerjavi z osebnimi računalniki. (aNET)
 Photokina 2014 - Nikon na Photokini predstavlja prihodnost fotografiranja
Družba Nikon je na sejmu Photokina predstavila številne trende prihodnosti, povezane z upodabljanjem. Prihajajo namreč fotoaparati in kamere, ki bodo znali brati fotografova čustva, zajemati posnetke brez pritiska sprožilca ter uporabniške izkušnje, ki bodo zajele več čutov hkrati.
 MEIZU MX3 - Nov pametni telefon od danes ekskluzivno v ponudbi Tušmobila
(Ljubljana, 17. september 2014) Družba Tušmobil je danes v svojo ponudbo ekskluzivno umestila nov telefon MEIZU MX3, ki ponuja najboljše razmerje med zmogljivostjo in ceno ter se uspešno kosa z drugimi pametnimi telefoni. Ocenjen kot odlična kombinacija med Androidom in iPhonom je tudi več kot izjemna alternativa bolj znanim konkurentom. Tušmobil s tem korakom ponovno dokazuje, da se trudi prisluhniti uporabnikom in njihovim potrebam, s čimer ohranja naziv najhitreje rastočega slovenskega mobilnega operaterja.
 Watson Analytics - IBM predstavlja visoko zmogljivo analitiko za vsakogar
Z najodmevnejšo objavo od začetka tega desetletja, odkar je IBM (na newyorški borzi registriran kot IBM) postalo vodilno podjetje na področju analitike, je podjetje najavilo Watson Analytics, prodorno kognitivno storitev, ki deluje na podlagi naravnega jezika in ki bo podjetjem zagotavljala takojšnji dostop do visoko zmogljivih in vizualnih analitičnih orodij.
 Kaspersky Lab - Ujeti na družbenem omrežju: uporabniki se izpostavljajo spletnim kriminalcem
Po rezultatih raziskave, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International, le majhno število vprašanih razume tveganja, povezana z aktivno uporabo družbenih omrežij. Največ tvegajo tisti, ki za dostop do družbenih omrežij uporabljajo mobilne naprave.
 Photokina 2014 - Canon obiskovalce usmerja na pot dobička s tiskalniki velikega formata
Canon Europe na photokini 2014 predstavlja, kako lahko fotografi povečajo dobičkonosnost svojega dela in z visokokakovostnim tiskom velikega formata dodajo dodaten vir prihodkov svojemu poslu. Poleg razstavljenih nagrajenih tiskalnikov velikega formata imagePROGRAF Canon predstavlja knjižico »Fotografova pot k dobičku« (The Photographer's Path to Profit), v kateri posebej izpostavljajo, kako lahko profesionalni fotografi z lastnim tiskom povečajo nadzor nad kakovostjo izpisov, obogatijo svojo ponudbo storitev, zmanjšajo stroške naročanja tiska pri zunanjih ponudnikih in povečajo svoj dobiček.
 Photokina 2014 - Sony predstavil nove objektive, ki prebujajo domišljijo
- Sony predstavil nove objektive, ki prebujajo domišljijo
- Sonyjev prvi 35mm objektiv polnega formata z možnostjo povečave Power zoom(1) na svetu

 Canon Cross Media Station - Canon razvija nov koncept naprave za shranjevanje fotografij
Ljubljana, 16. september 2014 – Canon je najavil razvoj nove naprave za shranjevanje fotografij, začasno poimenovane Cross Media Station, ki bo uporabnikom omogočala uživanje ob visokokakovostnih fotografijah in filmih, posnetih z digitalnimi fotoaparati.