RAČUNALNIŠTVO
 Microsoft Imagine Cup 2014 - Začenja se svetovni finale Microsoftovega tekmovanja
· Na svetovnem finalu bo v 34 ekipah iz prav toliko držav sodelovalo 125 študentov-razvijalcev
· Tekmovali bodo za nagrade v skupni vrednosti več kot milijon dolarjev (744 tisoč EUR)
 Canon - Canonovi novi pridobitvi: PowerShot SX520 HS in PowerShot SX400 IS
Canon je včeraj predstavil nova lahka hibridna fotoaparata z izredno veliko povečavo, za zajemanje najbolj skritih podrobnosti, bližnjih in oddaljenih – PowerShot SX520 HS in PowerShot SX400 IS. Opremljena sta z 42- oziroma 30-kratno povečavo, ki ju odlikuje Canonova vodilna optika v kompaktnem ohišju.
 Evropska komisija - Poziv k učenju programiranja
Evropska komisija to poletje poziva k učenju programiranja. Avgusta 2014 bo učenje novega digitalnega jezika potekalo na številnih delavnicah in informativnih srečanjih po Evropi in tudi prek spleta. Brezplačno gradivo programiranja za začetnike je na voljo tudi v slovenščini. Evropski teden programiranja bo letos potekal med 11. in 17. oktobrom z namenom programiranje narediti bolj prepoznavno, razkriti skrivnosti teh spretnosti in omogočiti motiviranim ljudem, da se skupaj učijo. Cilj pobude je na dogodkih in v učilnicah zbrati več milijonov otrok, staršev, učiteljev, podjetnikov in oblikovalcev politik, da se naučijo programiranja in z njim povezanih spretnosti.
 Canon & DINAX - Nova različica profesionalne programske opreme za tisk fotografij Mirage
• Programska oprema Mirage Editions for Canon je optimizirana za tiskanje fotografij na tiskalnike imagePROGRAF
• Intuitivno, avtomatizirano ravnanje z datotekami in izpis za izboljšano produkcijsko učinkovitost
• Ponuja možnost ukazov »povleci, spusti, natisni« brez aplikacije
• Na voljo tudi kot vtičnik za Adobe Photoshop, Photoshop Elements, Illustrator in InDesign
 Telekomunikacije - HTC One M8 s sistemom Windows Phone
V začetku leta je HTC predstavil svoj novi pametni telefon HTC One M8. Po poročanju nekaterih virov pa naj bi HTC pripravljal tudi telefon za Windows. Lastnosti telefona naj bi bile močno podobne sedanjemu paradnemu konju podjetja HTC. HTC One M8 se, poleg zmogljivosti v notranjosti, ponaša tudi z interaktivnim ovitkom, ki naj bi bil na voljo tudi za različico Windows Phone 8.1. Poleg tega pa bo imenik povezan s Cortano, ki bo v funkciji Car omogočala govor. (aNET)
 Dell Data Protection - Cloud Edition in Dropbox za boljše poslovanje
Ljubljana, julij 2014 – Dell je predstavil nove proaktivne varnostne rešitve, namenjene organizacijam vseh velikosti. Te bodo z njimi lahko dodatno zavarovale svoje podatke v času naraščajočih in vse bolj izpopolnjenih varnostnih groženj, hkrati pa bodo njihovim zaposlenim omogočale dostop do podatkov in dela ne glede na to, kje se nahajajo.
 Internet - Kitajci na splet pretežno prek mobilnih naprav
Na Kitajskem se je prvič zgodilo, da več ljudi do interneta dostopa prek svojih pametnih telefonov kot prek osebnih računalnikov, poroča The New York Times, in sicer 83,4 odstoka (prek mobilnih naprav) v primerjavi z 80,9 odstotka (prek računalnika). Na Kitajskem je bilo konec junija 632 milijonov internetnih uporabnikov, kar je za 14,4 milijona več kot decembra lani, kažejo podatki centra China Internet Network Information Center. (aNET)
 Strojna oprema - Nvidia predstavila tablico Shield
Podjetje Nvidia je predstavilo tablični računalnik Shield, namenjen igranju računalniških iger, ki je na voljo z ločenim igralnim krmilnikom. 8-palčno (20,3 cm) tablico poganja operacijski sistem Android in gre za prvo prenosno napravo Nvidie, ki bo naprodaj tudi zunaj ZDA. Naprava s 16 GB pomnilnika bo na voljo za 299 USD, 32 GB različica z dodanim čipom 4G pa za 399 USD. Brezžični krmilnik pa stane 60 USD. (aNET)
 Kaspersky Lab - Kratki nasveti za varne in zanesljive počitnice
Poletje je v polnem zamahu in to pomeni, da bodo številni ljudje odšli na zaslužene počitnice. Pred odhodom v tujino si ljudje pridobijo zdravstvene nasvete, prav tako se morajo »cepiti« proti vsem večjim tveganjem za kibernetske okužbe na njihovih potovanjih. Nevarnost spletnega kriminala je večja v času potovanj, zato je Kaspersky Lab pripravil kratek vodnik za elektronsko varne počitnice.
 Zavod Ypsilon & Microsoft Slovenija - TRG RAZVIJALCEV APLIKACIJ BOGATEJŠI ZA 15 NOVIH USTVARJALCEV
Prostori »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskega centra« so vnovič dokazali, da postajajo prava kalilnica bodočih strokovnjakov na področju informacijsko komunikacijske tehnologije. V juliju je namreč 15 mladih željnih znanja o razvoju aplikacij uspešno zaključilo poletno šolo programiranja za razvijalce. Šola je nastala v sklopu projekta Ypsilon mladi, ki ga ustvarjamo skupaj s slovenskim Microsoftom.