RAČUNALNIŠTVO
 Dell Data Protection - Cloud Edition in Dropbox za boljše poslovanje
Ljubljana, julij 2014 – Dell je predstavil nove proaktivne varnostne rešitve, namenjene organizacijam vseh velikosti. Te bodo z njimi lahko dodatno zavarovale svoje podatke v času naraščajočih in vse bolj izpopolnjenih varnostnih groženj, hkrati pa bodo njihovim zaposlenim omogočale dostop do podatkov in dela ne glede na to, kje se nahajajo.
 Internet - Kitajci na splet pretežno prek mobilnih naprav
Na Kitajskem se je prvič zgodilo, da več ljudi do interneta dostopa prek svojih pametnih telefonov kot prek osebnih računalnikov, poroča The New York Times, in sicer 83,4 odstoka (prek mobilnih naprav) v primerjavi z 80,9 odstotka (prek računalnika). Na Kitajskem je bilo konec junija 632 milijonov internetnih uporabnikov, kar je za 14,4 milijona več kot decembra lani, kažejo podatki centra China Internet Network Information Center. (aNET)
 Strojna oprema - Nvidia predstavila tablico Shield
Podjetje Nvidia je predstavilo tablični računalnik Shield, namenjen igranju računalniških iger, ki je na voljo z ločenim igralnim krmilnikom. 8-palčno (20,3 cm) tablico poganja operacijski sistem Android in gre za prvo prenosno napravo Nvidie, ki bo naprodaj tudi zunaj ZDA. Naprava s 16 GB pomnilnika bo na voljo za 299 USD, 32 GB različica z dodanim čipom 4G pa za 399 USD. Brezžični krmilnik pa stane 60 USD. (aNET)
 Kaspersky Lab - Kratki nasveti za varne in zanesljive počitnice
Poletje je v polnem zamahu in to pomeni, da bodo številni ljudje odšli na zaslužene počitnice. Pred odhodom v tujino si ljudje pridobijo zdravstvene nasvete, prav tako se morajo »cepiti« proti vsem večjim tveganjem za kibernetske okužbe na njihovih potovanjih. Nevarnost spletnega kriminala je večja v času potovanj, zato je Kaspersky Lab pripravil kratek vodnik za elektronsko varne počitnice.
 Zavod Ypsilon & Microsoft Slovenija - TRG RAZVIJALCEV APLIKACIJ BOGATEJŠI ZA 15 NOVIH USTVARJALCEV
Prostori »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskega centra« so vnovič dokazali, da postajajo prava kalilnica bodočih strokovnjakov na področju informacijsko komunikacijske tehnologije. V juliju je namreč 15 mladih željnih znanja o razvoju aplikacij uspešno zaključilo poletno šolo programiranja za razvijalce. Šola je nastala v sklopu projekta Ypsilon mladi, ki ga ustvarjamo skupaj s slovenskim Microsoftom.
 Tržna raziskava podjetja Gartner - Perceptive Software v magičnem kvadrantu najboljših rešitev za iskanje vsebin v poslovnih okoljih
Družba Lexmark sporoča, da je hčerinsko podjetje Perceptive Software prejelo prestižno priznanje za svoje rešitve in storitve s področja iskanja vsebin v poslovnih okoljih. Analitsko podjetje Gartner ga je v raziskavi tega področja (Enterprise Search Solutions) uvrstilo v t. i. magični kvadrant, kamor sicer sodijo le najnaprednejša podjetja in njihove rešitve.
 Telekomunikacije - Poročilo o stanju trgov telekomunikacij v EU
Evropska komisija je objavila letno poročilo o trgu telekomunikacij v EU, ki zajema širokopasovni dostop, upravljanje spektra, dostop do infrastrukture, ureditev trga in potrošniška vprašanjih. Glavne ugotovitve poročila so, da so se naložbe v infrastrukturo povečale, podatkovni promet se hitro povečuje, zamuda pri dodelitvi frekvenčnega pasu spektra 800 MHz pa je občutno upočasnila uvajanje tehnologije 4G po vsej EU.
 Comtrade poletna šola EdIT - Udeleženci poletne šole navdušili z inovativnimi rešitvami
Na zaključni predstavitvi projektov poletne šole EdiT so v petek, 18. julija, v Ljubljani in Mariboru udeleženci občinstvu dokazali, da ustvarjalnost in inovativnost mladih segata v neskončnost. V zgolj 14 dneh so razvili kompleksen sistem, ki omogoča odčitavanje porabe vode, in z uporabo tehnologije HTML5 razvili igro Večigralski bingo.
 Canon Europe - S Canonovimi novimi skenerji je digitalizacija dokumentov še enostavnejša
Canon Europe je svojo obsežno ponudbo optičnih bralnikov obogatil s štirimi prenovljenimi mobilnimi in namiznimi napravami. imageFORMULA P-215II, DR-C225, DR-C225W in DR-M160II podjetjem omogočajo učinkovitejšo digitalizacijo dokumentov z izboljšanim ravnanjem s papirjem, obdelavo slik, povezljivostjo s storitvami v oblaku in poenostavljenim rokovanjem.
 Strojna oprema - Synology je predstavil DiskStation DS415play
Synology je predstavil DiskStation DS415play, strežnik NAS s štirimi režami za diske. Namenjen je domačim uporabnikom, ki želijo iz enega mesta upravljati s svojo zbirko kakovostnih video posnetkov, slik in glasbe in obenem pretvarjati video vsebine kakovosti Full HD za predvajanje na drugih napravah. »DS415play je nadgradnja popularnega manjšega brata DS214play. S štirimi režami za diske omogoča 24 TB velik prostor za shranjevanje, kar bo gotovo navdušilo vse medijske zanesenjake,« je dejal Michael Wang, Produktni vodja v podjetju Synology Inc. (aNET)