RAČUNALNIŠTVO
 Canon - Canon Europe najavil nove prenosne projektorje
Canon Europe je včeraj najavil nove prenosne projektorje serije LV. Pet novih modelov odlikujejo kompaktna oblika, zanesljivost in enostavna uporaba. Zagotavljajo svetle, visokokakovostne projekcije ob daljši življenjski dobi žarnice, kar predstavlja izjemno visoko vrednost za podjetja in izobraževalne ustanove.
 Telekomunikacije - HTC predstavil One M8 s sistemom Windows Phone
HTC je prestavil nov pametni telefon, ki ga poganja operacijski sistem Windows Phone. One M8 z Microsoftovim sistemom je na voljo za skoraj pol nižjo ceno kot enaka naprava, na kateri teče Googlov Android. Telefon s prednameščenim Windows Phonom 8.1 je na voljo ekskluzivno prek ameriškega ponudnika Verizon. V okviru dveletne pogodbe je na voljo za 99 USD. (aNET)
 Lenovo ThinkCentre - Prenovljena družina poslovnih računalnikov, sedaj še varnejši in dostopnejši
Ljubljana, 21. avgust 2014 - Družba Lenovo je prenovila družino poslovnih računalnikov ThinkCentre. Model ThinkCentre E63z postreže z impresivno tanko zasnovo, saj je celoten računalnik po konceptu vse-v-enem vgrajen v ohišje monitorja, medtem ko se namizni model ThinkCentre M53 lahko pohvali z enim najmanjših ohišij na trgu. Računalnik ThinkCentre M79, ki je na voljo v različnih ohišjih, predstavlja odlično razmerje med vgrajeno strojno opremo, ceno, varnostjo in možnostmi upravljanja.
 Canon - Obogatena ponudba naprav PIXMA in CanonScan, uvedena povezljivost NFC
Canon je predstavil štiri nove večfunkcijske tiskalnike za domačo rabo PIXMA – PIXMA MG2950, MG5650, MG6650, MG7550 – in prenosni tiskalnik PIXMA iP110. Nove priročne naprave se ponašajo z vsestransko povezljivostjo in ponujajo številne nove možnosti, ki izboljšajo tiskanje s povezanimi napravami.
 EISA 2014 - Huawei Ascend P7 najboljši pametni telefon za potrošnike v letu 2014 in 2015
Ljubljana 20. avgust 2014. – Huawei Ascend P7 je najboljši pametni telefon za potrošnike za leto 2014 in 2015. Takšen je izbor evropskega združenja EISA (European Imaging and Sound Association). Priznanje 'European Consumer Smartphone 2014-2015' za Ascend P7 je med najbolj cenjenimi svetovnimi nagradami za tehnološke dosežke.
 Hekerji v dnevni sobi - Kaspersky Lab odkril številne ranljivosti v omrežje povezanih napravah za hišno zabavo
Priljubljene naprave za hišno zabavo zaradi ranljivosti v programski opremi in pomanjkanju osnovnih varnostnih ukrepov, kot so močna prednastavljena administratorjeva gesla in šifriranje spletne povezave, predstavljajo resno grožnjo spletni varnosti.
 Evropska satelitska navigacija - Izstrelitev dveh novih satelitov Galileo
V četrtek, 21. 8., bosta v okviru Galilea, satelitskega navigacijskega programa EU, v vesolje izstreljena še dva satelita, s čimer se bo skupno število satelitov v orbiti povečalo na šest. Izstrelitev bo potekala na evropskem vesoljskem izstrelišču blizu mesta Kourou v Francoski Gvajani ob 14:31 po srednjeevropskem času. Ta dva satelita sta prva v popolni lasti EU, sledili pa naj bi jima še drugi. Z novim valom takšnih satelitov, ki bodo okrepili obstoječi niz satelitov, se bosta postopoma izboljšali razpoložljivost in pokritost signala Galileo, EU pa bo korak bliže popolnoma operativni fazi programa.
 Strojna oprema - HP-jev prenosnik Windows za manj kot 200 USD v boj s Chromebooki
Spletna stran MobileGeek.de je objavila podrobnosti HP-jevega prenosnika Stream z operacijskim sistemom Windows in s ceno pod 200 USD. Prenosnik naj bi predstavljal Microsoftov odgovor na vse bolj priljubljene računalnike Chromebook z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS. HP-jev model bo temeljil na štirijedrnem procesorju AMD A4 Micro-6400T in integriranem grafičnem čipu Radeon R3, ponujal pa bo 32 ali 64 GB prostora za podatke, dva vhoda USB 2.0, en vhod USB 3.0 in en vhod HDMI ter 2 GB pomnilnika RAM.
 Programska oprema - Sistem Windows za Intelove plošče Galileo
Microsoft uporabnikom Intelovih plošč Galileo nudi prilagojeno in nekomercialno različico operacijskega sistema Windows, ki temelji na Windows 8.1. Sistem je del Microsoftovega pilotnega projekta, s katerim želi podjetje “preseliti” sistem Windows v male elektronske naprave in naprave za internet stvari. Microsoftov operacijski sistem trenutno podpira samo prvo generacijo plošč Galileo, vendar podjetje obljublja podporo tudi za naprave druge generacije, ki jih je Intel začel prodajati ta mesec. (aNET)
 Photokina 2014 - Na letošnji Photokini bo Nikon izobraževal in navdihoval
Ljubljana, 19. avgust 2014 - Družba Nikon bo na največjem fotografskem sejmu na svetu, Photokina 2014, ki bo potekal med 16. in 23. septembrom 2014 v Koelnu, obiskovalcem predstavila najnovejše Nikon izdelke, na ogled pa bo tudi več izobraževalnih predavanj, ki jih bodo vodili priznani fotografi in videografi.