RAČUNALNIŠTVO
 Glasbena storitev Deezer - Od danes dalje na voljo naročnikom Telekoma Slovenije
Ljubljana, 17. aprila - Telekom Slovenije od danes dalje svojim naročnikom ekskluzivno ponuja sodobno glasbeno storitev Deezer, ki omogoča dostop do zbirke preko 30 milijonov skladb vseh zvrsti najpopularnejših tujih, pa tudi slovenskih izvajalcev. Naročnikom storitev Mobitel in SiOL je Deezer, ki omogoča poslušanje glasbe na mobitelu, tablici, prek računalnika, v okviru ponudbe SiOL TV ter prek sistemov z Bluetooth in zvočno povezavo v vozilih, do 31. maja na voljo brezplačno.
 Študija Kaspersky Laba - Podvojeno število Trojancev, val napadov in ponovni pojav groženj
Ljubljana, 17 april 2014 - Decembra je Kaspersky Lab objavil napoved nevarnosti za leto 2014. Tri mesece kasneje so strokovnjaki ugotovili, da so bile potrjene že tri njihove napovedi za končne uporabnike (podvojeno število Trojancev mobilnega bančništva, val napadov na bitcionove denarnice in ponovni pojav groženj s spletnim vohunjenjem).
 Varnost - Nemški raziskovalci že zlomili sistem za prijavo v Galaxy S5
Nemški raziskovalci so potrebovali le štiri dni, da so prelisičili čitalnik prstnih odtisov Samsungovega novega Galaxyja S5, ki je za prijavo namesto resničnega prstnega odtisa sprejel kopijo le-tega. Avtentikacija s prstnim odtisom naj bi bila sicer ena glavnih prednosti Samsungovega novega modela pametnega telefona. SRLabs opozarja, da je varnostna luknja precej nevarna, saj lahko nepooblaščeni uporabniki v Galaxyju S5 dostopajo tudi do PayPala, kar jim omogoča avtentikacijo transakcij in prenose denarja. (aNET)
 “Accelerate Your Insights” - Predstavitev smernic družbe Microsoft na področju velikih podatkov in interneta
Microsoft je 15. aprila 2014 v San Franciscu pripravil dogodek za stranke z naslovom “Accelerate Your Insights”. Udeležil se ga je tudi predsednik uprave Microsofta Satya Nadella, vodja poslovanja Kevin Turner in korporativni podpredsednik Quentin Clark.
 Si.mobil - Si.mobil ukinja visoke stroške gostovanja v tujini
Si.mobil je danes predstavil novo tarifo za gostovanje v tujini EU NESKONČNO. Za le 2,99 EUR na dan bodo lahko Si.mobilovi uporabniki neomejeno uporabljali mobilne storitve pri vseh operaterjih v vseh državah EU, na Islandiji, Norveškem ter v Liechtensteinu. Gre za edino tovrstno 'ALL INCLUSIVE' ponudbo gostovanja v Sloveniji. Vsi, ki si bodo tarifo EU NESKONČNO vklopili do 1. maja, bodo tega dne v EU komunicirali povsem brezplačno.
 RC IKTS Žalec - Vodstveni delavci naklonjeni uporabi mobilnih aplikacij za krepitev zdravja pri delu
(Žalec, 16.4.2014) Danes je bila v Londonu predstavljena zanimiva študija, narejena med vodstvenimi delavci v Avstriji in Nemčiji, in sicer o »prenosu uporabe mobilnih aplikacij v projektih zdravja pri delu«. Študija je pokazala, da je kar tretjina vodij v organizacijah iz teh dveh držav naklonjena uporabi aplikacij v projektih zdravja pri delu, slaba polovica pa celo mnenja, da je s pomočjo takšnih aplikacij merjenje zdravstveno relevantnih podatkov bolj učinkovito.
 HTC ONE (M8) - 97 % POTROŠNIKOV »PRIPOROČA NAKUP«
Ljubljana, 14. april 2014 – Po prvem tednu, ko je telefon postal globalno dostopen, je HTC potrdil, da je HTC One (M8) najboljši telefon v zgodovini njihovega obstoja. Telefon je dobil številne pozitivne kritike v medijih, ogromno medijsko podporo in pohvale strokovnjakov na področju mobilne industrije ter potrošnikov.
 Varnost - NSA naj bi izkoriščala ranljivst v OpenSSL-u, ta to zanika
Ameriška obveščevalna agencija NSA naj bi po poročanju Bloomberga zadnji dve leti za prestrezanje zasebnih podatkov izkoriščala ranljivost v knjižnici OpenSSL. Pri NSA naj bi se za nerazkritje hrošča, poimenovanega Heatbleed, odločili zaradi “nacionalnih interesov”, saj so obveščevalci tako lahko pridobili gesla in druge podatke, potrebne za vdiranje v sisteme. Pri NSA so trditve Bloomberga že zanikali, čeprav ta hkrati trdi, da ima agencija na zalogi več tisoč tovrstnih ranljivosti, ki jih lahko uporabi za vdiranje v računalniške sisteme. (aNET)
 Internet - 44 % profilov na Twitterju je neaktivnih
44 odstotkov uporabnikov, ki so se registrirali na Twitterju, ni nikoli objavilo enega samega sporočila, kaže raziskava podjetja Twopcharts. Twitter ima sicer 982 milijonov uporabnikov, a je delež mirujočih profilov precejšen. Glasbenica Kate Perry ima na svojem profilu na Twitterju največ sledilcev, in sicer prek 50 milijonov. Povprečno število sledilcev posameznega profila je 77, kaže poročilo Twopcharts, povprečno število tvitov za posamezni račun pa 442. (aNET)
 Strojna oprema - Jutri bo mogoče kupiti Google Glass
Jutri, 15. aprila, bo v ZDA mogoče kupiti Google Glass. Kupci morajo biti starejši od 18 let. Naprava, ki jo bo ekskluzivno mogoče kupiti samo jutri, bo na voljo za 1500 USD. Po poročanju BBC-ja naj bi bil izdelek v Veliki Britaniji na voljo maja ali junija. Velika Britanija bo tako prva država poleg ZDA, kjer bodo očala Google Glass na voljo. (aNET)