RAČUNALNIŠTVO
 Programska oprema - Microsoft bo združil OneDive za poslovno in domačo rabo
Microsoft je v enotni aplikaciji za naprave Android združil storitev OneDrive za poslovne in domače uporabnike. Združevanje doslej ločenih aplikacij naj bi podjetje izvedlo tudi na vseh drugih platformah, na katerih je na voljo omenjena storitev v oblaku. V naslednjih mesecih naj bi tako sledile še aplikacije za iOS in Windows Phone, namizne operacijske sisteme in splet. (aNET)
 Strojna oprema - Intel predstavil prve 8-jedrne namizne procesorje
Podjetje Intel Corporation je predstavilo svoje prve osemjedrne namizne procesorje Intel Core i7-5960X Extreme Edition (z razvojnim imenom Haswell-E), namenjene zahtevnejšim uporabnikom, ki od svojih računalnikov pričakujejo višjo zmogljivost. Tehnološkim navdušencem, igralcem računalniških iger in ustvarjalcem vsebin, ki si želijo najvišje zmogljivosti, bodo Intelovi prvi odjemalski procesorji s podporo za 16 niti in pomnilniške module DDR4 omogočili proizvodnjo najhitrejših namiznih sistemov doslej.
 RC IKTS Žalec - Rešitev 24alife poglablja področja delovanja in se širi po svetu
Že tretje leto zapored se zaposleni in strokovnjaki, ki pomagajo pri razvoju rešitve 24alife, izognejo vsakdanjemu vrvežu in na hrvaškem otoku Mljet razpravljajo o izboljšavah rešitve, možnostih dodatnega razvoja in širjenju podjetja na tuje trge. Slovenskim in avstrijskim strokovnjakom, združenim preko sodelovanja v Razvojnem centru IKTS Žalec, se pridružujejo tudi ameriški svetovalci iz Mayo klinike, ki prispevajo tisto dodano vrednost, ki 24alife naredi eno izmed redkih visoko strokovno usmerjenih aplikacij, ki celovito nagovarja uporabnikov zdravju naklonjen način življenja.
 Internet - Dropbox Pro z nižjimi cenami za več prostora
Uporabniki rešitve Dropbox Pro bodo imeli več prostora za shranjevanje in zagotovljeno večjo varnost. Vse te prednosti pa bodo sedaj še cenejše, saj bo uvedena nova cenovna politika. Ne bo več pomembno, ali ste zakupili 100 GB, 200 GB ali 500 GB prostora. Cena za uporabnike Dropboxa Pro bo odslej 9,99 USD za 1 TB prostora, medtem ko je bilo do sedaj treba odšteti enak znesek za 100 GB. Poleg spremembe cen pa je novost tudi večja varnost podatkov. Na voljo bo nov način deljenja vsebin oz. povezav, ki bo omogočal nastavitev gesla za ogled deljenih datotek. Prav tako bodo omogočili različne dostope, ki jim bo mogoče dodeliti možnost urejanja ali pa samo ogleda. (aNET)
 Internet - Twitterjeva analitika sedaj na voljo vsem uporabnikom
Twitter je letos julija predstavil analitično nadzorno ploščo, ki s podatki, kot so število ogledov in klikov na povezave, omogoča sledenje učinku vsakega posameznega tvita. Storitev je bila ob predstavitvi dostopna izključno oglaševalcem in overjenim uporabnikom, odslej pa je na naslovu analytics.twitter.com na voljo tudi običajnim uporabnikom družabnega omrežja. (aNET)
 Programska oprema - Microsoft pocenil Azure SQL
Microsoft je napovedal 50-odstotno znižanje cen novih storitev Azure SQL Premium in Standard glede na doslej objavljene cene. Cene storitve Azure SQL Basic ostajajo nespremenjene. Microsoft bo prav tako uvedel urno zaračunavanje pri storitvah Azure SQL Premium in Standard ter zagotavljal 99,99-odstotno dosegljivost (prej 99,95). Nove storitve bodo strankam na voljo septembra. (aNET)
 MAXIFY - Nova Canonova blagovna znamka brizgalnih tiskalnikov za mala podjetja
Canon je predstavil pomembno novost za mala podjetja in domače pisarne z linijo naprav MAXIFY, poslovnih brizgalnih tiskalnikov, namenjenih potrebam malih poslovnih okolij po večjih količinah barvnih izpisov. Canonovo novo serijo brizgalnih tiskalnikov MAXIFY sestavljajo štiri večfunkcijske naprave – MAXIFY MB2050, MB2350 ter MAXIFY MB5050, MB5350 – in enofunkcijski tiskalnik iB4050.
 Poslovne novice - Prodaja strežnikov si je opomogla
Svetovna prodaja strežnikov se je po podatkih IDC-ja končno opomogla in naj bi beležila rast tudi v 2015 in naslednjih letih. Rast prodaje v zadnjem četrtletju je bila sicer zgolj 2,5-odstotna, kar pa za proizvajalce, ki so prej zabeležili pet zaporednih četrtletij padanja, vseeno dobra novica. Vodilni ponudnik je še naprej HP, ki ima 25,4-odstotni tržni delež, kar je malenkost več kot lani. Najbolje pa se je odrezal Cisco, ki je prodajo povečal kar za 35,4 odstotka in je na dobri poti, da ob Oraclu postane četrti največji proizvajalec strežnikov na svetu. Manj uspešna sta bila IBM-ova strežniška enota, ki je sredi prodaje Lenovu, in Dell, ki sta zabeležila nižjo prodajo. (aNET)
 Strojna oprema - Apple iPad večjih dimenzij
Apple se na področju pametnih tablic sooča z upadajočo prodajo. Tako kot iPhone 6 naj bi tudi naslednja generacija iPada dobila večji zaslon, ki naj bi meril 12,9 palca. Po poročanju nekaterih virov na bi bil na volji v prvem četrtletju 2015. Apple se že eno leto ukvarja z razvojem večjega, na dotik občutljivega zaslona. Novi iPhone 6 se pričakuje že naslednji mesec, medtem ko Apple uradnega komentarja še vedno ni podal. (aNET)
 Strojna oprema - HP objavil vpoklic napajalnih kablov za prenosnike
HP je objavil globalni vpoklic 6 milijonov napajalnih kablov za nekatere modele prenosnih računalnikov znamk HP in Compaq. Za vpoklic so se odločili po odkritju proizvodne napake, ki bi lahko povzročila pregrevanje in celo požar. Kabli z napako imajo na priključku za napajalnik oznako “LS-15″, spremljali pa so računalnike in priklopne postaje, prodane med septembrom 2010 in junijem 2012. Več informacij o vpoklicu je na voljo na uradni strani HP-ja. (aNET)