Nadzorna kamera Samsung SHC 730

Svetovna novost na področju tehničnega varovanja in prvi slovenski testni center za nadzorne kamere

21.09.2005
Trendi na področju tehničnega varovanja kažejo porast digitalnega snemanja, saj so leta 2004 v tem segmentu v ZDA zabeležili 1,88 milijard dolarjev prometa, za letošnje leto napovedujejo 2,46 milijard, za leto 2007 pa že 3,63 milijard dolarjev.
Samsung, ki se želi na trgu digitalnih rešitev tehničnega varovanja pozicionirati kot vodilni proizvajalec, je pred kratkim v Londonu premierno predstavil digitalno nadzorno kamero SHC 730.
Na prostoru Zbornice RS za zasebno varovanje (ZRSZV) so jo predstavili strokovnjaki Mobicoma, podjetja za tehnično varovanje. Mobicom pa pripravlja še demonstracijsko sobo, kjer bo mogoče v referenčnem okolju testirali kakovost katerekoli nadzorne kamere.

»Samsung SHC 730 je dnevno/nočna barvna kamera, ki pomeni velik napredek v tehnologiji CCTV. Omenjena nadzorna kamera zagotavlja visokokakovostne posnetke tudi ob zelo neprijaznih pogojih, v temi in pri zmanjšani svetlobi. SHC 730 se odlično obnese pri šibki svetlobi, denimo 0,05 lux, s prilagojenim »sens-up« načinom snemanja pa zagotavlja kakovostne posnetke celo do 0,0004 lux,« je povedal Rok Bajec, direktor podjetja Mobicom. Jasno in ostro sliko zagotavlja najnovejša Samsungova tehnologija SV III, ki je vgrajena v napravo.

Jeseni pa v Mobicomu pripravljajo še eno novost – demonstracijsko sobo za kvalitativno testiranje nadzornih kamer, ki jo bodo opremili na sedežu podjetja v Trzinu. Soba bo opremljena z 12-imi nadzornimi kamerami različne kakovosti, ki bodo snemale dogajanje v prostoru. Ker bodo posnetki nastajali pod enakimi pogoji, bo tudi primerjanje med njimi verodostojno. Demonstracijska soba bo tako služila za opravljanje kakovostnih testov za opremo pri tehničnem varovanju. Stranke bodo lahko prinesle svoje nadzorne kamere, kjer bodo opravili testiranje pod različnimi pogoji ter preverili ali dosegajo referenčne vrednosti.

www.samsungtechwin.com
www.mobicom.si
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj