Družba ORS GmbH & Co KG

Avstrijska družba bo vsebinsko in pravno preverila odločitev komisije APEK

20.12.2008
Ljubljana, december 2008 – Družba Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) obžaluje odločitev pristojne komisije Agencije za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (APEK), ki je zavrnila njihovo ponudbo, ter se o dodelitvi druge platforme DVB-T (takoimenovani MUX B) v Sloveniji do ponudbe ORS opredelila negativno. ORS bo zato vsebinsko in pravno preverila izbrano odločitev.
„Zaenkrat še ne poznamo razlogov, na katerih temelji odločitev komisije APEK. Prav zaradi tega si bomo pridržali pravico do vseh pravnih korakov in preverili rezultat postopka izbiranja ponudnika, ki se nam ne zdi prepričljiv. Še vedno smo prepričani, da smo idealen partner za izvedbo tega projekt tudi zato, ker so geografske značilnosti med državama, se pravi med Avstrijo in Slovenijo, primerljive in nudijo zelo podobne pogoje za uresničitev digitalne radiodifuzije”, meni mag. Michael Weber, vodja prodaje, marketinga in korporativnega komuniciranja v družbi ORS.

V preteklih letih je družba ORS v Avstriji zelo uspešno izvajala projekt preusmeritve na DVB- T tehnologijo v sodelovanju z vsemi vpletenimi stranmi, tako s političnimi oblastmi, upravljavci platform, oblikovalci in organizatorji programov kot tudi s trgovci in industrijo končnih naprav.

Dodatne informacije o družbi Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS)
Družba Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) je odgovorna za vzpostavitev in delovanje tehnične infrastrukture za digitalno radiodifuzijo DVB-T v Avstriji. Podjetje je ORF ustanovil na začetku leta 2005. Je v 60-odstotni lasti ORF-a in 40-odstotni lasti družbe Medicur Sendeanlagen GmbH, ki je del skupine Raiffeisen. Kot vodilno servisno podjetje v Avstriji za oddajanje analognega in digitalnega signala upravlja ORS za svoje stranke več kot 500 lokacij. Poleg tega ORS izvaja tudi tehnične storitve na področju digitalne satelitske televizije. Stranke ORS-a so vodilna podjetja na področju televizije (npr. ORF, ATV, Puls 4, goTV, Arena, Austria 9 TV), radia (z.B. Ö1, Ö2, Ö3, Kronehit Radio), mobilne telefonije (npr. mobilkom austria, ONE, tele.ring) in energetike (npr. EVN).
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj