Klub K4 - Ljubljana

NJU Filgudmjuzik parti v organizaciji ekipe RDYO

26.03.2009
V soboto, 28. marca, bodo Klub K4 ponovno zavzeli člani RDYO DJs ter Roots In Session Sounds, ki so pripravili drugi tako imenovani Filgudmjuzik parti, tokrat naslovljen kratko in jedrnato – NJU. To seveda pomeni, da bo druga runda povsečena novim ritmom. Od klasik, ki so prevladovale v prejšnjem letu, bodo RDYO DJs stopili korak naprej in predstavili sveže zvoke boben-basa, lomljenih ritmov in reggaeja.
Posebnosti dogodka bosta kar dve – prvič po sedmih letih se bo ekipi za gramofoni pridružil DJ KoLTek, na malem flooru pa bo v zraku čisto frišen glasbeni vonj po Jamajki, s katere sta se v torek vrnila DJ Pier in VJ Rasta.

Na velikem "Nju Breaks in Drum.N.Bass flooru" se bodo zvrstili italijanski kolega Peedoo (P-Playground), stara sablja JAMirko ter povratnik KoLTek. Marco ‘Peedoo’ Gallerani, dolgoletni prijatelj ekipe RDYO, DJ in producent, je pionir italijanske breakbeat scene. Lahko se pohvali s številnimi nastopi po Evropi in na japonskem, med drugim tudi kot DJ na italijanski turneji vsem nam dobro znanih Röyksopp. Vrsto let je bil zadolžen za izbor artistov pri založbi Mantra Vibes, ki je bila leta 2007 izbrana za najboljšo založbo na Breakbeat Awards. V zadnjem letu je ustanovil svojo založbo Hell Yeah recordings, kjer nadaljuje svojo pot kot glasbeni selektor. V 4ki bo odprl veliki floor s svojim NJU eklektičnim breakbeat miksom, za njim pa nam bo JAMirko v vlogi veznega člena namešal izbor brejkov in DnB ritmov, ki so njegovo DJ torbo napolnili v novem letu. Skupaj bomo testirali tudi nove komade, ki jih RDYO DJs ekipca pridno šraufa v svojem studiu.

Prav prej omenjeni in dobro znani večeri dnb klasik pa so željo po vrnitvi za gramofone prebudili v DJ KoLTeKu, ki je včasih vrtel na vseh RDYO večerih, bil pa je tudi selektor v klubih K4, Cream, Propaganda, Flex, Pekarna, Aquarius, Tvornica ter EXXL v Beogradu. KoLTeK, ki se že od nekdaj navdušuje nad tršo platjo DnB-ja, se je tako na veselje vseh po sedmih letih odločil, da si ponovno nadene didžej slušalke in zapleše z nami. Da je DnB še vedno aktualen v klubskem svetu, nam bo dokazal s svežim izborom vinilk, ki jih je nabiral v zadnjih mesecih. Za uverturo pred partijem si lahko poslušate njegov zadnji NJU DnB mix, na katerega vas popelje tale link http://www.klubk4.org/_audio/promo/Rdyo_Koltek.mp3

Na malem "Fresh Jamaican Cuts" flooru pa nas bo RootsInSession soundsystem z  glasbeno-vizualno potopisno izkušnjo Piera in VJ Raste, ki sta se te dni vrnila s karibskega otoka. Sončne zvoke Jamajke bosta z močnimi biti dancehalla in roots reggae selekcijo dopoljnjevala DJ Fu in Shine.

Vstop: 6 / 7 / 9 EUR

foto: Klub K4
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj