Gala Hala

Makedonski Xaxaxa v Ljubljani predstavljajo svoj prvenec Tango Revolucioner

24.06.2011
Makedonski retro-punkrockerji Xaxaxa, ki so aprila izdali svoj prvenec ”Tango Revolucioner” (Moonlee Records), se bodo v ponedeljek, 27.junija, v Ljubljani premierno predstavili slovenski publiki na letnem odru Gala Hale, kjer bodo nastopili skupaj z atraktivno post-punk skupino The Estranged iz Floride, ZDA.
Ljubljanski koncert bo hkrati zaključek obsežne evropske turneje, v okviru katere so Xaxaxa v slabih dveh mesecih obredli praktično celotno Evropo - od Grčije do Portugalske ter vse do Skandinavije, Baltika in nazaj. Glede na to, da bo to edini promocijski koncert ob izidu nove plošče v Sloveniji, je to vsekakor priložnost, ki se je ne splača zamuditi.
 
Punkrock trio Xaxaxa prihaja iz Skopja, Makedonija, sestavljajo pa jo trije člani skupine Bernays Propaganda, ki smo jo v naših krajih že dodobra spoznali. Xaxaxa nam ponujajo enostavne, hitre, melodične in nažigantske komade, ki nas na čudovit način vračajo v preteklost med skupine kot so Hüsker Dü, Dag Nasty in Wipers. Kljub izrazitemu retro momentu Xaxaxa zvenijo zelo sveže in predvsem iskreno, čemur doprinese tudi angažirana Vaskova lirika, ki je odpeta v makedonskem jeziku. Xaxaxa so letošnjega aprila za domačo neodvisno založbo Moonlee Records izdali prvenec ”Tango Revolucioner”, ki jo v maju in juniju predstavljajo na obsežni evropski turneji.

The Estranged so post-punk trio iz Portlanda, ZDA, ki je nastal leta 2006. Izhajajo iz portlandske hardcorepunk scene, saj so člani skupine v preteklosti igrali v skupinah kot so Remains Of The Day, From Ashes Rise, Hellshock, Warcry, itd. The Estranged preigravajo skrajno zapeljiv post-punk, ki je hkrati melodičen in agresiven, v vsakem trenutku pa nabit z energijo in dinamičnostjo. Iz vsake pesmi veje tisti neobrazložljiv občutek nujnosti in neukročenosti, ki običajno spremlja prav najboljše. Skupina je pogosto primerjana z velikani kot so Joy Division, Mission of Burma, The Wipers in Wire. The Estranged so do sedaj izdali 4 EP plošče ter 3 dolgometražne plošče, med katerimi je najnovejša “The Subliminal Man” LP (Dirtnap Records).

www.moonleerecords.com
moonleerecords.bandcamp.com
xaxaxa.bandcamp.com
www.myspace.com/theestrangedpdxhotmailcom
www.facebook.com/event.php?eid=231946863482372
www.last.fm/event/1869235+The+Estranged+at+Gala+Hala+on+27+June+2011

tekst in foto: Moonlee Records
www.moonleerecords.com
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj