Hidria

Ivi Svetlik ob novoletnem sprejemu Hidrie podelila donacije mladim glasbenim talentom

13.12.2011
Ob koncu poslovnega leta se je na povabilo predsednika upravnega odpora Hidrie Edvarda Svetlika na tradicionalnem novoletnem sprejemu v Spodnji Idriji v petek zbralo preko dvesto vodilnih sodelavk in sodelavcev Hidrie iz Bosne in Hercegovine, Kitajske, Madžarske, Nemčije, Poljske, Rusije, Srbije in Slovenije.
Ti so se tudi letos odzvali povabilu korporacije k sodelovanju v družbeno odgovorni akciji zbiranja sredstev za razvoj mladih glasbenih talentov. Donacijo, ki jo je letos podelila Ivi Svetlik s Kendovega dvorca, sta prejeli mladi pianistki iz Spodnje Idrije, poleg njiju pa je bila prejemnica donacije tokrat tudi Župnija Spodnja Idrija. Donirana sredstva bodo namenjena nakupu elektronskih orgel za spodnjeidrijsko župnijsko cerkev Device Marije Vnebovzete. 

Spodnjeidrijska župnija oz. župnijska cerkev bo tako s pomočjo donacije Ivi Svetlik postala bogatejša za nov inštrument. Ta bo odslej zlasti ob nedeljskih in prazničnih bogoslužjih spremljal predvsem nastope mlajših pevk in pevcev. Prav razvoj mladih glasbenih talentov je tudi sicer glavno vodilo pri podeljevanju donacij, ki jih Hidria vsako leto podeli v okviru tradicionalnega novoletnega sprejema.

Donaciji za nadaljnje glasbeno izobraževanje je Ivi Svetlik tako tokrat namenila tudi mladima pianistkama, sestrama Nini in Lani Vehar iz Spodnje Idrije, ki se učita igranja klavirja v idrijski Glasbeni šoli pri mentorici Tatjani Grahelj. Mlajša, 10-letna, Nina obiskuje 4. razred glasbene šole, starejša, 12-letna, Lana pa obiskuje 6. razred glasbene šole. Lana se letos v podružnični glasbeni šoli Cerkno prvo leto uči tudi igranja orgel pri mentorju Rudolfu Cercu. Pridobljeno znanje bo tako lahko s pridom uporabljala tudi na novih električnih orglah v domači župnijski cerkvi.  

Ob tokratnem novoletnem sprejemu so zbrane vodilne sodelavce Hidrie sicer nagovorili tudi predstavniki vodstva korporacije Hidria. V koncertnem delu programa, ki se je v okviru tokratnega sprejema odvijal v župnijski cerkvi v Spodnji Idriji, pa so nastopili Polona Gantar (orgle), Miro Božič (orglice), Theresa Plut (sopran) in prejemnica donacije Lana Vehar.

Na fotografiji: Ivi Svetlik v spodnjeidrijski župnijski cerkvi podeljuje donacijo Nini in Lani Vehar

tekst: Hidria d.d.
foto: Robert Zabukovec
www.hidria.com
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj