Hidria

Proti vodilnim v Gorenjski banki d.d. bo Hidria uporabila vsa pravna sredstva

07.02.2012
Družba Hidria d.d. je zaradi zlorabe položaja in pravic vodilnih v Gorenjski banki vložila kazensko ovadbo zoper vodstvo Gorenjske banke in bo tudi v nadaljnje uporabila vsa pravna sredstva zaradi njihove zlorabe položaja in pravic.

Odgovorni v Gorenjski banki se namreč še vedno sprenevedajo glede njihove vloge pri financiranju menedžerskega prevzema Merkurja in načrtnem zavajanju pogodbenih partnerjev (med drugim tudi družb iz skupine Hidria) in pristojnih institucij. Zaradi navedenega je Hidria že v pravnem sporu z Gorenjsko banko ter je že pridobila mnenje Inštituta za primerjalno pravo, ki potrjuje da je šlo pri predmetnem poslu za navidezni posel, prav tako pa to potrjujejo tudi mnenja več revizorjev.

Kljub vsemu Gorenjska banka nadaljuje z zlorabami svojih pravic in načrtnim povzročanjem škode družbam v skupini Hidria. Zadnje dejanje je bil predlog za izdajo predhodne odredbe na vse premoženje družb v skupini Hidria, ki več kot 20-krat presega sporno vrednost posojila Merfinu.

V družbi Hidria d.d. se bomo na sklep sodišča pritožili in pričakujemo, da bo sklep razveljavljen. Sodišče je sklep izdalo, ker gre za menični postopek in ga je v postopku dolžno izdati. Sklep ni pravnomočen in tudi ne obstajajo nobeni razlogi, da bi postal pravnomočen.

tekst in foto: Hidria d.d.
www.hidria.com
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj