IBM-ove Modre novice

IBM postavil nov patentni rekord: že 19. leto po vrsti je prejel največ patentov

08.02.2012
IBM je objavil, da je postavil nov rekord. Že 19. leto zaporedoma je namreč prvi na lestvici organizacij z največ odobrenimi patenti v ZDA. Izumitelji v IBM so v letu 2011 uspešno prijavili rekordnih 6180 patentov, kar je več kot štirikrat več od družbe HP in šestkrat več od družbe Oracle.
Za rekordno patentno leto 2011 je zaslužnih več kot 8000 IBM-ovih zaposlenih iz 46 ameriških zveznih držav in 36 držav po svetu. Izumitelji, ki živijo zunaj ZDA, so prispevali več kot 26 odstotkov patentiranih izumov v letu 2011. Veliko število patentov, ki so jih prejeli zaposleni v družbi IBM, pomeni paleto izumov, ki omogočajo nove inovacije in pomenijo pomembno dodano vrednost k izdelkom ter storitvam družbe IBM na področjih, kot so maloprodaja, bančništvo, zdravstvo, transport in druge panoge.

Med lanskimi patenti družbe IBM najdemo zanimive in pomembne izume, kot so metoda za dodajanje uporabniških privilegijev v varnostnih domenah spletnih trgovin, ki poenostavlja upravljanje trgovin, zasnovanih s pomočjo IBM WebSphere Commerce (U. S. Patent #8.019.992); sistem in metode za avtomatizirano interpretacijo analitičnih procedur, ki omogoča dinamično konstruiranje pojasnil rezultatov analize v naravnem jeziku (U. S. Patent #8.037.000); sistem in metode za simulacijo možganskega korteksa, ki opisuje metodo za razvoj računalniške simulacije možganov, ki posnema kognitivne sisteme in funkcije možganskega korteksa (U. S. Patent #8.005.773). Ken King, direktor oddelka za intelektualno lastnino in podpredsednik pri IBM Research Business Development, pravi, da izumi, ki jih patentirajo zaposleni v IBM, prinašajo merljivo povrnitev naložb v raziskave in razvoj, za katere v družbi IBM namenijo kar šest milijard dolarjev na leto.

Več o novem patentnem rekordu si preberite na: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/36463.wss

tekst in foto: IBM Slovenija d. o. o.
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj