IBM-ove Modre novice

Otvoritev IBM Foruma v znamenju vrhunskih govornikov

21.02.2012
Letošnjo otvoritev IBM Foruma, ki bo potekal 4. in 5. aprila 2012 v Portorožu, bodo zaznamovali vrhunski govorniki: IBM-ova znanstvenika Jeff Jonas in dr. John Cohn ter Sandi Češko, soustanovitelj Studia Moderna.

Jeff Jonas je vodilni IBM-ov znanstvenik za področje analitike in človek, ki dokazuje, da je z analitiko mogoče pomagati ljudem in širši družbi. Je izumitelj številnih naprednih tehnologij, kot so tehnologija prepoznavanja obrazov, ki jo danes uporablja več kot polovica igralnic po vsem svetu, programske rešitve za varovanje zasebnosti podatkov, odkrivanje prevar itd. Njegove inovacije in delo objavljajo najuglednejši mediji po svetu: The Wall Street Journal, The Washington Post, Fortune Magazine, Discovery Channel, Learning Channel in drugi. Jeff Jonas tekmuje tudi na triatlonih Ironman po vsem svetu.

Dr. John Cohn je vodilni IBM-ov znanstvenik za področje avtomatizacije in inženiringa. Ponaša se z nazivom IBM Fellow, najvišjim priznanjem, ki ga znanstvenik, inženir ali programer lahko dobi pri IBM-u. Omenjeni naziv za najpomembnejše tehnične dosežke od leta 1963 dalje podeljuje generalni direktor IBM-a, vsako leto ga prejeme manj kot deset sodelavcev IBM-a iz 170 držav sveta, kjer IBM deluje. Dr. Cohn je izumitelj več kot 50 patentov na področju avtomatizacije snovanja, metodologije in vezij ter avtor več kot 30 tehničnih dokumentacij. V svojem predavanju na IBM Forumu bo dr. Cohn, ki mu številni pravijo kar IBM-ov Einstein, na nekoliko nevsakdanji način predstavil najnovejše tehnološke trende.

Svojo vizijo modre prihodnosti pa bo udeležencem zaupal tudi Sandi Češko, soustanovitelj Studia Moderna. Sandi Češko je uspešen podjetnik in izjemen poslovni inovator, ki rad pripomni, da njegova poslovna ulica sega od rodnega Zagorja pa vse do New Yorka, Moskve in Tokia, saj je poslovni sistem Studio Moderna prisoten na trgih 21 držav v Srednji, Vzhodni in Južni Evropi s skupno 450 milijoni potrošnikov.

Več informacij o govornikih in dogajanju na IBM Forumu si lahko preberete na http://www-05.ibm.com/si/ibmforum/index.html

tekst in foto: tekst in foto: IBM Slovenija d. o. o.
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj