IBM-ove Modre novice

IBM izpeljal nakup podjetja Emptoris in tako še razširil svojo pobudo Modrejše trženje

22.02.2012
Z nakup podjetja Emptoris je IBM razširil ponudbo na področju analitike v računalniškem oblaku z orodjem za dobavne verige, ki omogoča boljše upravljanje zalog in povečuje stroškovno učinkovitost.

Rešitve podjetja Emptoris prinašajo boljšo informiranost na področji nabave in upravljanja  dobavnih verig, omogočajo namreč upravljanje porabe, dobaviteljev in pogodb v okviru modrejšega trženje (Smarter Commerce). Pobuda Modrejše trženje je namenjena organizacijam, ki se soočajo s težavami pri zadovoljevanju zahtev na trgih, ki se hitro spreminjajo. Pospeševanje števila v svetovni splet povezanih ljudi in vedno večje hitrosti povezav skupaj z eksplozijo podatkov in dostopa do teh podatkov spreminjajo globalno vpete tržne sisteme. Digitalni trgi od podjetij zahtevajo hiter odziv na zahteve strank, zaradi česar morajo ta avtomatizirati nabavne, marketinške, prodajne in storitvene procese.

Craig Hayman, direktor oddelka IBM Industry Solutions, je prepričan, da sta za doseganje poslovnih ciljev trgovskih družb nujna optimalna nabavna strategija in prilagodljiva dobavna veriga. Pravi, da bosta Emptoris in IBM družno spremenila način upravljanja  skladnosti in obvladovanja tveganj pri trgovskih družbah. Rešitve družbe Emptoris dopolnjujejo obstoječi portfelj rešitev družbe IBM, katerega del so rešitve, ki jih je IBM dobil pri nakupu podjetja Sterling Commerce v letu 2010.

Z nakupom podjetja Emptoris se bo približno 725 zaposlenih pridružilo IBM-ovi skupini za programsko opremo, ki je ključni dejavnik rasti in dobičkonosnosti družbe.

Več informacij: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/36637.wss

tekst in foto: IBM Slovenija d. o. o.
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj