IBM-ove Modre novice

IBM bo širil svoje mobilne rešitve z nakupom podjetja Worklight

23.02.2012
IBM je objavil dokončni dogovor o nakupu podjetja Worklight, zasebnega izraelskega ponudnika programske opreme za pametne telefone in tablične računalnike, s čimer bo razširil paleto rešitev na področju mobilnega računalništva.
Družbi finančnega dela dogovora sicer nista razkrili, vendar naj bi nakup podjetja Worklight izpeljali v prvem kvartalu letošnjega leta. Worklight bo tako postal del IBM-ove skupine za programsko opremo. S tem nakupom bo IBM-ova ponudba na področju mobilnosti obsegala razvoj mobilnih aplikacij, integracijo, varnost in upravljanje. Worklight bo postal pomemben del mobilne strategije družbe IBM, saj strankam ponuja odprto platformo, ki pomaga pri hitri dobavi obstoječih in novih mobilnih aplikacij na različne naprave, obenem pa pomaga zagotavljati varne povezave med IT-sistemi podjetij in pametnimi telefoni oziroma tabličnimi računalniki.

IBM je v nedavno objavljeni raziskavi, v kateri je sodelovalo več kot 3000 globalnih direktorjev informatike (CIO), ugotovil, da kar 75 odstotkov direktorjev razume mobilne rešitve kot eno njihovih naložbenih prednostnih nalog. Glede na dejstvo, da je število prodanih pametnih telefonov v letu 2011 prvič preseglo število prodanih osebnih računalnikov, to ni nič presenetljivega. Worklight bo še dopolnil že tako obsežen portfelj mobilnih rešitev družbe IBM. Ta je zasnovan tako, da strankam pomaga izkoristiti nezaustavljiv pohod mobilnih naprav – od prenosnih računalnikov do pametnih telefonov in tablic. IBM nepretrgoma vlaga v to področje že več kot desetletje, tako organizacijsko kot tudi z nakupi podjetij.

Več informacij o rešitvah na področju mobilnega računalništva na: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/36660.wss

tekst in foto: IBM Slovenija d. o. o.
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj