Vrtci in šole v Newarku

Dobili IBM-ove tehnološke centre, s katerimi bodo izboljšali veščine učencev

09.03.2012
V eni od šol v mestu Newark za otroke od štiri do sedem let so predstavili prva dva od 75 računalniških učnih delovnih postaj, poimenovanih Mladi raziskovalec (Young Explorer), ki so ju prejeli od družbe IBM. Gre za dotacijo, ki jo koordinira neprofitna organizacija United Way of Essex and West Hudson in v okviru katere bodo namestili 30 tovrstnih centrov, ki bodo na voljo 190 učiteljem in 3000 otrokom.
Prostovoljci iz IBM bodo pomagali pri namestitvi številnih računalniških učnih postaj Mladi Raziskovalec, katerih vrednost je ocenjena na 180 tisoč dolarjev. Dotacija je del nacionalne pobude družbe IBM, vredne kar 4,3 milijona dolarjev, v okviru katere bodo zgradili več kot 1700 računalniških učnih centrov in zasnovali učne programe za šole in neprofitne organizacije, ki ponujajo storitve učencem s posebnimi potrebami. Računalniški učni centri so le del dobrodelnih aktivnosti, ki jih je IBM v preteklem letu ponudil mestu Newark v obliki tehnologije in storitev v skupni vrednosti 600 tisoč dolarjev. Newark je tako lani prejel tudi dotacijo v okviru programa Smarter Cities Challenge, ki je mestu omogočil izkoristiti nasvete vrhunskih strokovnjakov družbe IBM pri izboljšanju učinkovitosti mesta.

Delovne postaje Mladi raziskovalec, nameščene v ohišju oziroma pohištvu živih barv in opremljene z najboljšo izobraževalno programsko opremo, so del IBM-ovega programa KidSmart. Centri so zasnovani tako, da pri otrocih spodbujajo sodelovanje in izmenjavo vsebin, kar je najpomembnejše za uspeh v učilnici. Učitelji, ki sodelujejo v programu, pridobijo tudi samozavest, ko gre za vključevanje računalnikov v učilnice. Program KidSmart vključuje še dostop do spletne strani www.kidsmartearlylearning.org, ki staršem pomaga uporabljati tehnologijo pri zgodnjem izobraževanju otrok.

Več o IBM-ovih tehnoloških centrih na http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/36732.wss

tekst in foto: IBM Slovenija d. o. o.
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj