Strežniki HP ProLiant Gen8

Novi strežniki pomembno povečujejo zmogljivost aplikacij

21.03.2012
Potreba po podatkovno zahtevnih in transakcijskih delovnih procesih, kot je skladiščenje podatkov, analitika v realnem času in virtualizirana okolja, dramatično narašča. Ti vnašajo dejavnik nepredvidljivosti v podatkovni center, saj v temelju spreminjajo način integracije računskih storitev s tistimi za shranjevanje podatkov.
HP z novimi strežniki HP ProLiant Generation 8 (Gen8) in vgrajeno arhitekturo HP ProActive Insight zmanjšuje in v nekaterih primerih odpravlja ozka grla s konvergenco računskih storitev in storitev za shranjevanje podatkov preko treh ključnih inovacij:
- Optimized for Solid State – za 500 odstotkov izboljšuje zmogljivost diskovnega sistema ter zmanjšuje stroške in čas nedostopnosti sistema v primerjavi s prejšnjimi generacijami.(1)
- Real-time Data Protection – dodane številne tehnologije za zaščito podatkov, med njimi Advanced Data Mirroring, ki je 1.000 krat bolj varna kot tradicionalno dvo-pogonsko zrcaljenje (angl. two-drive mirroring) v prejšnjih generacijah in hkrati izboljšuje zmogljivost branja.(2)
- Intelligent Performance Analytics – za neprestano optimizacijo sistemskih zmogljivosti in učinkovitosti v realnem času z zmožnostjo analiziranja raznovrstnih podatkovnih točk, specifičnih za posamezne delovne procese.

Optimizirani za zmogljivost in učinkovitost
Strežniki HP ProLiant Gen8 se ponašajo z uravnoteženo sistemsko arhitekturo, ki sestoji iz tehnologij HP Smart Storage, HP SmartMemory in HP FlexNet. V kombinaciji z zadnjimi procesorskimi tehnologijami strežniki HP ProLiant Gen8 pospešujejo delovanje aplikacij, medtem ko zmanjšujejo porabo energije in zasedajo manj prostora.

Med ključne prednosti za stranke sodijo:
- do 50 odstotkov izboljšano delovanje aplikacij za podatkovne zbirke in predvajanje video posnetkov na zahtevo,(3)
- do 20 odstotkov izboljšana zmogljivost aplikacij za visokozmogljivo računalništvo z edinimi strežniki na trgu, ki podpirajo HP SmartMemory, tehnologijo, ki zagotavlja 25 odstotkov večjo spominsko pasovno širino kot konkurenca,(4)
- 2 krat višja kapaciteta za shranjevanje podatkov in do 50 odstotkov več fizičnih diskov za shranjevanje podatkov na strežnik.(5)

Pametna prožnost za zanesljivo zaščito podatkov
Pogoni z veliko kapaciteto so pogosti in potrebni v večini strežnikov za obvladovanje eksplozije podatkov, naraščajoče količine digitalnih vsebin, podatkovno-zahtevnih aplikacij in analiz v realnem času. Novi strežniki HP ProLiant Gen8 odgovarjajo na te izzive z zagotavljanjem podpore 50 odstotkom več internih pogonov na strežnik kot prejšnje generacije. Dodatno, v primerjavi s prejšnjimi generacijami, vgrajen HP Smart Array krmilnik podpira skupno 2x več notranjih in zunanjih diskov, to je do 227 pogonov. (6)

HP je v strežnike HP ProLiant Gen8 vgradi tudi številne tehnologije za zaščito podatkov in hiter dostop do njih, med njimi:
- HP Advanced Data Mirroring – nova tehnologija, ki povečuje čas dostopnosti in izboljšuje zmogljivost branja s tri-pogonskim zrcaljenjem v realnem času, da bi zagotovila neprestano razpoložljivost,
- vgrajeni algoritmi za 95 odstotkov hitrejši zagon sistemov RAID kot predhodne tehnologije za shranjevanje podatkov.(7)
- samodejna aktivacija rezervnega pogona odpravlja čas ponovne obnove sistema z vgrajeno inteligenco, ki prepoznava in odpravlja napake, preden se te pojavijo.

Napredne podatkovne storitve z analitiko v realnem času
Strežniki HP ProLiant Gen8 se ponašajo z napredno analitiko in inteligenco, ki prepoznava obremenjenost z delovnimi procesi. Posledično ti strežniki z vgrajeno tehnologijo Smart Storage analizirajo različne tipe delovnih podatkov, se prilagajajo v realnem času in tako optimizirajo zmogljivost sistema ter njegovo učinkovitost. Ta inteligenca bo temelj prihodnjih pomnilniških tehnologij za začasno shranjevanje podatkov (angl. cache), ki bodo izkoriščale širok nabor medijev za shranjevanje podatkov. Sama analiza pa podpira različne vrste podatkov in aplikacije ter tako dinamično uravnotežuje koriščenje SSD in običajnih diskovnih pogonov za optimalno zmogljivost.

(1) 500 odstotkov boljša zmogljivost shranjevanja podatkov = interno testiranje novih kontrolerjev Smart Array v primerjavi s trenutno generacijo kontrojerjev Smart Array controllers v RAID 6 konfiguraciji.
(2) Verjetnostna primerjava med RAID 1(2 pogona) in Advanced Data Mirroring (3 pogoni) glede morebitne sekundarne napake.
(3) Benchmark primerjava strežnika DL380 G7 z najnovejšimi procesorji, spominskimi enotami in kontrolerjem Smart Array, in strežnika DL380 Gen8 z najnovejšimi procesorji, spominskimi enotami in kontrolerjem Smart Array Gen8 na SQL z OLTP in Video Performance je bila narejena z aplikacijo  STREAM.
(4) Interni izračun
(5) 200 odstotkov višja kapaciteta shranjevanja je neposredna primerjava med spominom strežnikov G7 in Gen8. 25 odstotkov hitreje = strežniki G7 z DDR3-1333, medtem ko strežniki Gen8 podpirajo DDR3-1600.
(6) 227 pogonov v Smart Array P822 v primerjavi z 108 pogonov v kontolerju Smart Array P812 = 2X skalabilnost rešitev za shranjevanje podatkov.
(7) Rapid Parity Initialization konfiguriranja 2 TB HDD v MDS600 (70 pogonov) kot enovit RAID5 pogon s kontrolerjem Smart Array P411 namesto Smart Array P42. Nova Smart Analytics omogoča nove algoritme, ki zaženejo paritete na vse pogonih vzporedno, namesto kot doslej zaporedno.

tekst in foto: Hewlett-Packard d.o.o.
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj