Microsoftova NT konferenca 2012

Na konferenci spregovorili o sinergiji tehnologije in poslovanja kot formuli uspeha

23.05.2012
· V Portorožu otvoritev Microsoftove NT konference 2012, največje poslovno-tehnološke prireditve v Sloveniji
· Včeraj se je odvijal tudi Poslovni dan z osrednjim predavanjem Davida Coultharda in Marka Gallagherja o pomenu tehnologije za uspešnost poslovanja
· Štirje dnevi, posvečeni računalništvu v oblaku v Sloveniji, mobilnosti s pametnimi telefoni Windows Phone, operacijskemu sistemu Windows 8 in rešitvam za uspešnejše poslovanje
V Portorožu se je uradno začela 17. Microsoftova NT konferenca, osrednja slovenska poslovno-tehnološka prireditev. Generalna direktorica slovenskega Microsofta Biljana Weber je ob otvoritvi izpostavila številne spremembe na trgu informacijskih tehnologij in prelomne tehnološke inovacije, saj bo Microsoft v naslednjih 12 do 16 mesecih predstavil nove različice večine svojih izdelkov. Prvi udeleženci so v Portorož prišli že pred dnevi, ko je potekal predkonferenčni dan s poglobljenimi celodnevnimi seminarji za IT-strokovnjake in razvijalce. V štirih dneh bo 120 predavateljev pripravilo kar 141 predavanj, 20 delavnic in 7 celodnevnih seminarjev.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta: »V 36-letni zgodovini Microsofta smo danes v najbolj razburljivem obdobju, saj smo priča številnim spremembam, tako na trgu kot tudi na področju tehnoloških inovacij, ki jih ustvarjamo. Na NT konferenci bodo zato v ospredju računalništvo v oblaku s predstavitvijo najodmevnejših projektov v Sloveniji, mobilnost s pametnimi telefoni Windows Phone in prihajajočim operacijskim sistemom Windows 8. Udeleženci se bodo prav tako lahko seznanili z najsodobnejšimi poslovnimi rešitvami Microsoft Dynamics, razvijalskim okoljem Visual Studio 11 ter številnimi novostmi pri Microsoftovih strežniških in upravljavskih izdelkih.«

Microsoftova NT konferenca 2012
Z dogodkom za predstavnike medijev se je v Portorožu tudi uradno začela letošnja Microsoftova NT konferenca. Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta, je ob tem predstavila bogat program prireditve, ki bo slovensko poslovno in tehnološko javnost že 17. leto temeljito pripravila na prihodnost.

Uvodna predavanja NT konference 2012 so zaznamovali prihajajoča operacijska sistema Windows 8 in Windows Server 8, platforma Windows Azure in razvojno okolje Visual Studio 11. David Chappell (Chappell & Associates) je v predstavitvi »Računalništvo v oblaku – celostni pogled« orisal računalništvo v oblaku kot najpomembnejšo spremembo na področju informacijskih tehnologij v zadnjih letih. Poslušalcem je ponudil širok pregled nad razvojem, priložnostmi in tveganji računalništva v oblaku, vključno z javnimi in zasebnim oblaki, ter predstavil, kaj to prinaša tako za končne uporabnike kot tudi tehnološka podjetja.

O formuli uspeha na Poslovnem dnevu
Microsoft tudi letos posebno pozornost namenja povezovanju informacijskih tehnologij in poslovanja. Včeraj je tako potekal poseben vsebinski sklop, poimenovan Poslovni dan, namenjen predvsem vodilnim v podjetjih ter obarvan s tematikami, kako kar najbolje izkoristiti tehnologijo za povečanje učinkovitosti in uspešnosti poslovanja. 

Nekdanji voznik F1 David Coulthard in ugleden poslovni motivator Mark Gallagher sta prvi dan predstavila zakulisje športa, ki povezuje najnaprednejše tehnologije in globalno poslovanje. »Formula 1 je odličen primer sinergije med poslovnim in tehnološkim svetom, saj gre za šport, v katerem hiter tehnološki razvoj zahteva najboljše poslovne odločitve, sodelovanje predanih strokovnjakov in brezhibne rešitve v zastavljenih rokih,« je povedala Biljana Weber. »Verjamemo, da se lahko s pogledom v zakulisje tega športa marsikaj naučimo, zato smo v goste povabili Davida Coultharda in Marka Gallagherja, ki nam bosta predstavila njuno formulo uspeha.«

Microsoft s formulo 1 od letošnjega marca povezuje partnerstvo med Microsoft Dynamicsom in moštvom Lotus. Microsoft Lotusu pomaga pri preoblikovanju celotnega poslovanja, vključno z načrtovanjem in izdelavo dirkalnikov ter pri logistiki in maloprodaji. NT konferenci in moštvu Lotus pa je skupen tudi Renault, ki je uradno vozilo prireditve. 

»Skupina Renault z izkoriščanjem vrhunskih tehnologij, uporabljanih v formuli 1, kjer Renault s svojimi motorji zmaguje, pridobiva dragocena spoznanja, ki jih nato prenašamo v vozila našega vsakdana. Varnost, zanesljivost, preprostost uporabe in okoljska prijaznost so ključni cilji razvoja, ki si ga brez sodobnih tehnologij ne moremo predstavljati. Zato je NT konferenca prostor, kjer vsekakor ne želimo manjkati,« je dejal Rok Istenič, vodja direkcije komunikacij za regijo Adriatik pri Renaultu. 

Letos na NT konferenci pričakujemo približno 1800 obiskovalcev, vodilnih strokovnjakov in poslovnih odločevalcev.

Zlati sponzorji NT konference 2012 so Canon Adria, Lenovo in Nokia, sponzorja – distributerja pa DISS in Repro MS. Uradno vozilo prireditve je Renault.

tekst in foto: Microsoft Slovenija
NT konferenca 2012: www.ntk.si
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj