21September 2018

Varuhi mesta Maribor

21.09.2018 ob 08:00

Velika dvorana UŠC Leona Štuklja v Mariboru

Dobrodelno združenje Koraki za korakce že dobro desetletje združuje ljudi dobrega srca, ki pomagajo otrokom, da je njihova pot odraščanja lažja. Tokrat je na vrsti dogodek Varuhi mesta Maribor.

Jutri, v petek, 21. septembra, med 8. in 14. uro, se bodo v veliki dvorani UŠC Leona Štuklja v Mariboru, Koroška cesta 130, predstavile inštitucije, ki skrbijo, da je življenje v našem mestu varno in da se v njem dobro počutimo.

Prireditev je namenjena otrokom v vrtcih ter učencem prve triade v osnovni šoli. Spoznali bodo predstavnike policije, vojske, gasilcev, reševalcev, društva za reševalne pse, gorske reševalne službe, mestne redarske službe in Sveta za preventivo,vzgojo in varnost v cestnem prometu, ki jim bodo predstavili vozila, opremo ter svoje delo. Trenutno je prijavljenih več kot 2000 otrok.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite in doživite utrip dogajanja. Ob 9. uri se nam bodo pridružili župan MOM dr. Andrej Fištravec, ki je tudi pokrovitelj prireditve, direktor policijske uprave Maribor Danijel Lorbek, pomočnik direktorja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor Aleksander Jus, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Vinko Virtnik, sekretar ZPM Maribor Božo Raušl in drugi predstavniki sodelujočih institucij.

Prireditev bo tudi tokrat spremljala dobrodelna nota. S sredstvi, ki jih bomo ob tej priložnosti zbrali od donatorjev in podpornikov prireditve, bomo Zvezi prijateljev mladine Maribor pomagali pri uresničitvi projekta »Omogočimo sanje«.

Veselimo se snidenja z vami!


Nazaj