Kabi CRM
12September 2019

45-letnica delovanja podjetja Tabakum

12.09.2019 ob 18:00

Kulturni center Janeza Trdine - Novo mesto

Podjetje Tabakum letos beleži 45-letnico delovanja, ki so ga iz Dolenjske regije uspešno razširili tudi v tujino. Praznovanje jubileja bo v četrtek, 12. septembra, ob 18. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine (Novi Trg 5, Novo mesto). Častni govornik bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Pester kulturno–umetniški program bodo popestrili legenda hrvaške glasbe Tereza Kesovija, kantavtor Andrej Šifrer, humorist Franci Kek in imitator Saša Đukić. Za makedonski pridih bo poskrbel priznani glasbenik Marko Hatlak z udarnimi ritmi.

Korenine Tabakuma segajo v leto 1974, ko se je poslovna pot začela z majhno akumulatorsko delavnico. Pozneje so dejavnosti razširili v vrtno in kmetijsko mehanizacijo ter olja in maziva za motorna vozila, poslovanje pa iz Slovenije prenesli tudi na Hrvaško. Danes imajo več kot 16.000 izdelkov od avtomobilske panoge do vrtno-kmetijskega programa, kjer zastopajo vse od gozdarstva, vinogradništva, sadjarstva, poljedelstva do izdelkov za dom in vrt.

Podjetje Tabakum je svoja vrata odprlo leta 1974 z akumulatorsko delavnico. Čez desetletja so dejavnost širili z dodatno opremo, mazivi za motorno olja, kmetijsko in vrtno mehanizacijo. Kot prvi v Sloveniji so predstavili tekstilne verige za sneg in led. Imajo najdaljšo tradicijo akumulatorjev na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Znani so kot specialisti za kosilnice in zahtevnejše terene, prav tako imajo močan vrtni in gozdarski program. Poleg prodajalne vključujejo tudi servis. Ekskluzivno zastopajo najbolj znane blagovne znamke, kot so akumulatorji Moll in Vesna, gozdarski vitli Igland, škropilnice DiMartino, visokotlačni čistilci in orodje Michelin, kosilnice Orec, Marina Systems, Ecotech ter Cramer. Prav tako zastopajo in distribuirajo olja in maziva Ina, vodni program Gardena, kosilne traktorje Snapper in Murray. So tudi pooblaščeni prodajalec vrtnih in gozdarskih strojev Husqvarna.


Nazaj