Bonajo spletna trgovina
22Januar 2020

69 POLOŽAJEV (1. del, izštekano)

22.01.2020 ob 20:00

Avditorij Moderne galerije

Mette Ingvartsen: 69 POLOŽAJEV (1. del, izštekano), performans-predavanje
Sreda, 22. januarja, ob 20.00, za izven, vstop prost
Avditorij Moderne galerije, 45 minut + 15–30 minut (odvisno od občinstva)

Eksces, golota, orgiastična erotika, obredni užitki, sodelovanje občinstva in politični angažma – vse to so izrazi seksualne utopije, značilne za protikulturo in eksperimentalne performanse šestdesetih let prejšnjega stoletja. Ta vodeni ogled arhiva uprizarjanja spolnosti je za Mette Ingvartsen filter, prek katerega raziskuje nerešena vprašanja glede spolnosti v današnjih sodobnih praksah. Pri tem njeno telo postane polje za eksperimentiranje in glede na okolje, ki ga obdaja, vzniknejo nenavadne spolne prakse.

Performans-predavanje 69 položajev (1 del, izštekano) je izvleček iz izvirnega performansa 69 položajev. Obiskovalca vodi skozi prostor s pomočjo besedil, filmov in podob, ki prek giba in govora oživijo, da bi začutil povezavo med intimnim in javnim prostorom.

Koncept, koreografija, izvedba: Mette Ingvartsen
Produkcija: Mette Ingvartsen – Great Investment
Koprodukcija: apap / szene (Salzburg), Musée de la Danse/Centre Chorégraphique National de Rennes et de Bretagne, Kaaitheater (Bruselj), PACT Zollverein (Essen), Les Spectacles vivants – Centre Pompidou (Pariz), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), BIT Teatergarasjen (Bergen)

Foto: Virginie Mira


Nazaj