Eurogarden
21Junij 2020

Brina Klampfer, Kaja Blazinšek: PALOMA

21.06.2020 ob 20:00

Slovensko mladinsko gledališče

Brina Klampfer, Kaja Blazinšek: PALOMA
Režija: Brina Klampfer
Zasedba: Tamara Avguštin k. g., Iztok Drabik Jug k. g., Draga Potočnjak, Romana Šalehar, Stane Tomazin, Dario Varga Ideja in koncept: Brina Klampfer
Dramaturgija: Kaja Blazinšek
Lektorica: Metka Damjan
Koreografija: Sebastjan Starič
Scenografija: Zala Privšek, Aleksander Vujović
Kostumografija: Sara Smrajc Žnidarčič
Oblikovanje svetlobe: Liam Hlede
Izbor glasbe: Brina Klampfer
Svetovalka za dramsko pisanje: Simona Semenič
Pomoč pri zasnovi dramskega besedila: Aleksander Vujović
Vodja predstave: Liam Hlede/Urša Červ

Uprizoritvena različica besedila je nastala v sodelovanju z igralci in lektorico. V prestavi smo uporabili pesem Srečka Serčiča Hrepenenje ob reki in skladbo Mirana Perka (skupina Delaware) Plava država (priredba skladbe: Iztok Drabik Jug).

Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče, AGRFT in društvo KUD Krik
Produkcija magistrskega programa Gledališka režija – mentorji: red. prof. mag. Tomislav Janežič, doc. Janez Janša (gledališka režija); doc. dr. Blaž Lukan (dramaturgija); izr. prof. mag. Jasna Vastl (scenografija)

PREMIERA: Nedelja, 21. 6., ob 20.00, za vabljene in izven (razprodano)
Torek, 23. 6., ob 21.00, za abonma Enakost in izven (razprodano)
Sreda, 24. 6., ob 17.00, za abonma Gledališče ob petih in izven
Petek, 26. 5., ob 20.00, za abonma Enakost in izven
Sobota, 27. 6., ob 20.00, za abonma Enakost in izven

Duhovita, grenko-sladka uprizoritev se naslanja na zgodbo o tovarni Paloma – Sladkogorska, ki je proizvajala higienski papir za vso nekdanjo Jugoslavijo in ki je pravzaprav razlog, da se je okoli nje razvilo naselje. Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so jih okusile, in tiste, ki jih niso – ali predstava o nekdanjih »boljših« časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes?

Nakup vstopnic prek spleta. Nakup vstopnic s popusti prek spleta ni mogoč. Pokroviteljica predstave je Paloma, higienski papirji, d. d.

Foto: Matej Povše


Nazaj