Kabi CRM
17Januar 2019

Eva Petrič: TRANShomoPLANTATION

17.01.2019 ob 10:00

Peterokotni stolp, Ljubljanski grad

Eva Petrič: TRANShomoPLANTATION
Večmedijska, prostoru prilagojena instalacija
DATUM: 17. 1. - 24. 3. 2019
URA: 10.00 - 18.00
LOKACIJA: Peterokotni stolp
VSTOPNINA: Vstop prost

Spoštovani in spoštovane, vljudno ste vabljeni na otvoritev razstave umetnice Eve Petrič,  ki bo v sredo, 16.1., 2019, ob 18.00 uri, v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu. Umetnico bo predstavila kustosinja razstave Olga Butinar Čeh, prof. umet. zgodovine. Razstava TRANShomoPLANTATION je v povezavi z dosedanjim delom Petričeve in večletnim proučevanjem človeka, družbe in raziskovanjem okolja ter sveta v brezmejnem univerzumu.

Psihološke definicije in razmišljanja o človeku in življenju na zelenomodrem planetu v evolutivnem procesu smisla in nesmisla obstoja so Petričevi dale številne odgovore ob prenašanju te problematike v likovno vizualne projekte. Njena ustvarjalna moč in umetniška pot sta jo potrdili v spoznanju, da je kultura v tesni korelaciji z družbenim življenjem in spremenljivko časa. Vse v in okoli nas je velika kompleksna celota bivanja, iskanja v medsebojni odvisnosti z vesoljem, vsesplošno transformacijo, rojevanjem in umiranjem v vseh dimenzijah, kar spet poraja novo življenje.

Eva Petrič, konceptualna intermedijska likovno-vizualna umetnica, fotografinja, performerka in pisateljica ustvarja v Ljubljani, na Dunaju in v New Yorku. Diplomirala je iz psihologije in vizualne umetnosti na univerzi Webster na Dunaju (2005) in magistrirala iz novih medijev na Transart Institutu Berlin/Danube University Krems (2010).

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.


Nazaj