Kabi CRM
22Maj 2018

FESTIVALSKO POPOLDNE GLASBE, OKUSOV SVETA IN ZELENIH DELAVNIC

22.05.2018 ob 16:00

Hotel Park – Urban & Green Ljubljana

V torek, 22. maja, bo na ploščadi pred Hotelom Park – Urban & Green Ljubljana med 16. in 21. uro potekalo festivalsko popoldne Urbani utrip s Trkajem, Neisho in drugimi prijatelji zelenega življenjskega stila. Z dogodkom, ki odpira tudi Festival urbane kulture v Ljubljani, želimo v prvem urbanem in zelenem hotelu prestolnice med obiskovalci razširiti ljubezen do narave in čebel, ki domujejo na strehi hotela, ter jih ogreti za urbana poletna druženja na naši ploščadi.

Direktorica Hotela Park – Urban & Green Urša Malovrh: »Poletje bomo pozdravili z urbano glasbo, okusi sveta in zelenimi delavnicami. Datum ni izbran naključno, saj prireditev poteka takoj po tem, ko smo uspešno pridobili evropski okoljski certifikat TraveLife (za naslednji 2 leti) in po dolgo pričakovanem prvem Svetovnem dnevu čebel, ki smo ga ta vikend praznovali na pobudo Slovenije in slovenskih čebelarjev. Festivalsko popoldne Urbani utrip tako združuje zaščitniški odnos Hotela Park do narave in čebel, naša prizadevanja za zeleni vsakdan in privrženost urbanemu utripu, ki ga v mestni četrti Tabor soustvarjamo tesno povezani z lokalno skupnostjo.«

Urbani utrip s slovenskimi glasbeniki in DJji
Za obiskovalce in Ljubljančane, željne ritma z vsebino, bo poskrbel raper Trkaj, ambasador leta evropske kulturne dediščine. Rokersko noto bo v Urbani utrip vpeljala Neisha, ki bo postregla z malo šolo rocka in glasbo za dušo. Publiko bo na poletne temperature ogrel tudi Jan Bratina, a.k.a. DJ Brtinzz.

Užitki pri okušanju svetovne hrane
Za razvajanje obiskovalcev bo poskrbel chef Zia, ki ustvarja v restavraciji Hotela Park. Na ploščadi bo pripravljal slastne indijske zavitke. Za vse, ki komaj čakajo osvežitev, pa pripravljamo pokušino najbolj kul sladoleda v mestu: domačih kepic, ki jih v Hotelu Park – Urban & Green Ljubljana pripravljamo sami.

Zeleno popoldne: od urbanega čebelarjenja do gozdnega selfnessa
Poleg glasbeno obarvanega popoldneva se bodo odvijale številne delavnice z izobraževalno noto za vse generacije domačinov, obiskovalcev in turistov. Čebelar Gorazd Trušnovec, skrbnik 250.000 čebel, ki domujejo na strehi Hotela Park, bo predstavljal urbano čebelarstvo. Mimoidoči bodo izvedeli vse o skrbi za mestne čebele ter o pridelku ljubljanskega medu.

Katarina Čas, certificirana vodnica gozdne terapije, avtorica knjige in asistentka pri svetovno priznanem Združenju za naravno in gozdno terapijo ANFT, bo predstavila gozdno kopel oziroma gozdni selfness. Z njegovo pomočjo lahko prek stika z okoljem spoznavamo same sebe. Botanični vrt Ljubljana bo predstavljal bogastvo naravne pestrosti ali biodiverzitete. Kako zelo je eko šik in v koraku s časom, bo pokazala zanimiva modna revija Miss Earth – vse obleke bodo 100 % ekološke izdelave, iz recikliranih in odpadnih materialov. 

Za umetniški naboj bodo poskrbeli inovativni slovenski ustvarjalci nakita, oblačil in drugih dodatkov. Na umetniški tržnici ARTish bodo svoja unikatna dela tudi osebno predstavili. Urbani utrip pred Hotelom Park – Urban & Green Ljubljana bo ponujal tudi možnost popravila kolesa, saj spodbujamo zeleno in skrbimo za rekreacijo Ljubljančanov.

Zadovoljstvo ob lokalnem povezovanju
Če lahko v urbanem okolju vzgajamo čebele, lahko gojimo tudi pristne odnose med sosedi. Med prizadevanji Hotela Park so trud za dobro vzdušje v četrti Tabor, aktivno sodelovanje z lokalno skupnostjo in povezovanje naših gostov z domačini na spontan in predvsem sproščen način. Dobrodošli na Urbanem utripu, dobrodošli v prijazni naravi sredi mesta!


Nazaj