5Julij 2018

Giampaolo Sgura: Življenje skozi modni objektiv

05.07.2018 ob 11:00

Palacij in Stanovska dvorana, Ljubljanski grad

Giampaolo Sgura: Življenje skozi modni objektiv
Fotografska razstava
Lokacija: Palacij in Stanovska dvorana, Ljubljanski grad
Datum: 05. 07. - 02. 09. 2018
Ura: 9:00 - 21:00
Cena: Vstopnina

Spoštovani in spoštovane, vljudno vabljeni na odprtje fotografske razstave enega izmed največjih in najbolj iskanih modnih fotografov Giampaole Sgure. Razstavo z naslovom Življenje skozi modni objektiv bomo odprli 5. julija 2018 v Palaciju na Ljubljanskem gradu. Skozi umetnikovo umetniško delo in razstavljene fotografije nas bo popeljala modna urednica in novinarka Lorella Flego. Razstavo  bo odprla direktorica Javnega zavoda Ljubljanski grad, Mateja Avbelj Valentan. 

Giampaolo Sgura, rojen v oljkarski kmečki družini v Apuliji, se je že od mladih let navduševal nad modo. Za svoj prvi navdih navaja Richarda Avedona in Irvinga Penna, Steven Meisel pa je pomembno vplival na njegovo ustvarjanje. Sodeluje z najslavnejšimi revijami na svetu, vključno z mednarodnimi izdajami, kot so Vogue (Francija, Japonska, Nemčija, Španija, Brazilija, Mehika). Oglaševalci, ki so mu zaupali svoje blagovne znamke, so med drugim Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Max Mara, Moschino, Versace, Roberto Cavalli, Topshop, Mango, Dsquared², Twinset, La Perla in Replay.

Giampaolo je že vrsto let eden od mojih najljubših sodelavcev zaradi svoje radovednosti, želje poskusiti kaj novega in zaradi njegove sposobnosti pripovedovanja toliko različnih zgodb skozi objektiv mode in lepote. Delo Giampaola je vedno raznoliko, a hkrati dosledno. Dosledno v kakovosti in izvedbi. On je pravi pripovedovalec zgodb. - Marie Suter


Nazaj