Kabi home office
28September 2020

Glej, Not Dead Enough / Vestern

28.09.2020 ob 20:00

Gledališče Glej

Not Dead Enough / Vestern
28. september ob 20h
29. in 30. september ob 20h
2./3./4. oktober ob 20h

Avtorska predstava / Borut Bučinel, Ivan Čuić, Blaž Dolenc, Adriana Furlan, Luka Ipavec, Nina Ivanišin, Klemen Janežič, Vid Klemenc, Luka Marcen, Nastja Miheljak, Joseph Nzobandora - Jose, Maša Pelko, Anja Pirnat, Maja Sever, Sara Smrajc Žnidarčič, Mateja Starič, Tina Vrbnjak

Napovedujemo septembrsko premiero nove Glejeve produkcije Not Dead Enough / Vestern, ki se spopada s stereotipi in izzivi klasičnega filmskega žanra ter kaže ogledalo sodobni družbi in njeni nestrpnosti.  

O predstavi
Orožje je povsod. Rasizem je vpisan globoko v sistem. Človeško življenje je poceni. Ženske so blago. Spol je normativen. Alkohol se pije namesto vode. Edino merilo uspeha je denar. Ljubezen je prepovedana. Nasilje je zakon. Jolene in Jimmy McLeane sta živela daleč stran od mesta. In se ljubila tako zelo. Jimmy je krenil na lov na zlato in izginil neznano kam. Jolene ga neumorno išče po mestih Divjega zahoda. Na poti mora odvreči vse človeško, premagati samo sebe in preteče nevarnosti zatiralskega sveta. Njena pot iskanja se sprevrže v obračun med dobrim in zlim. Meje med obema pa postajajo čedalje manj jasne. In nato Jolene prispe v Jackson Town ... Not Dead Enough / Vestern. Postavljen nekam daleč in nekje v preteklosti. A bi lahko bil tudi zgodba tukaj in zdaj. Avtorska predstava se poigrava s prenosom filmskega žanra v gledališki prostor. Osvetljuje boj malega človeka proti sistemu. Raziskuje, kdo je šerif Divjega zahoda 21. stoletja. Izziva naše predstave o spolnih vlogah, se sooča z zatiranjem, preizprašuje temeljne družbene vrednote in nas postavlja pred temeljno vprašanje: koliko je na koncu vredno naše življenje?

Foto: Peter Giodani / Gledališče Glej


Nazaj