Eurogarden
26November 2019

Heroj 3.0 - Več kot besede - PREMIERA

26.11.2019 ob 19:00

Amfiteater II. gimnazije Maribor

Heroj 3.0 - Več kot besede - PREMIERA
Torek / 26. november / 19.00 / Amfiteater II. gimnazije Maribor (na Festivalu Drugajanje)

Kdo in kaj postaneta Heroja, ko se pripeljeta onstran besed? Vemo, da sta samo bela, hetero-seksualna, cis-spolna, srednje-razredna, družinska moška. Eden je poročen, drugi ima nepremičnino. Publika je absolutno prepričana, da sta najboljša prijatelja tudi privat, ne samo na odru, ampak Vito in Uroš ne roštiljata skupaj, z družinami ne hodijo skupaj na morje, ne delita si jadrnice, ne dobivata se na basketu, poslušata različno glasbo, dobro, enkrat letno formalni piknik ali družinsko kosilo … In to je to. Pa vendar med njima visi nekaj, nekaj česar si ne upata priznati. Vsaj ne na glas. Zato sta se odločila, da je konec diktata besede. To je nekaj, na kar ne moreta več pristati. Besede so postale nepotrebne in vsiljive. In samo na odru in pred pričami si upata zarezati v tkivo neizrekljivega. Z izgovorom, da oder vse prenese, da je vse lažno in nič resnično. Vprašanje pa je, koliko tega lahko pubilka pogoltne, ne da bi za vedno izgubila fantazme o idealnem partnerstvu, ker če bi gledalci vedeli, kako rada se imata Vito in Uroš, ne bi nikoli več z istimi očmi gledali nobene druge predstave.

Avtorja in izvajalca: Uroš Kaurin in Vito Weis / Dramaturgija: Katarina Stegnar / Video: Boris Bezić / Glasba: Lea Čehovin in Ilj Pušnik / Vizualna podoba: Toni Soprano Meneglejte / Producentka: Nataša Zavolovšek / Oblikovalec luči in tehnik: Gašper Bohinec / Fotograf: Saša Huzjak / Produkcija: Moment / Koprodukcija: PTL, II. gimnazija Maribor, Bunker, Desirée Central Station / Podprto s strani Ministrstva RS za kulturo in Mestne občine Maribor.

Vstopnina: 7€ / 5€ (dijaki, študenti, samozaposleni v kulturi in upokojenci) / 0€ (brezposelni). Število mest je omejeno. Rezervirane vstopnice je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo. Rezervacije sprejemamo na: rezervacije@moment.si
 


Nazaj