Kabi CRM
20Oktober 2018

Jan Rozman: Predmetenje

20.10.2018 ob 19:00

Plesni Teater Ljubljana

Jan Rozman: Predmetenje
20., 22. in 23.10. ob 19:00 in 20:30, Plesni Teater Ljubljana, SI

V svojem novem performansu se koreograf, performer in improvizator Jan Rozman sooči s stvarmi – s predmeti, ki ga obkrožajo, pa tudi z občutki in idejami, ki jih ti predmeti sprožajo. Predmetenje je visceralni odziv na svet stvari v katerem živimo. Je premeten in ljubi reči.

Gledališki oder postane prostor stika med živo in neživo materijo; okolje, v katerem stvari lahko vzpostavljajo odnose, komunicirajo in soobstajajo – ter ob tem morda razkrijejo tudi svojo drugo plat.

Jan Rozman (1991) je plesalec, performer in improvizator, ki deluje med Ljubljano in Berlinom. Aktiven je na neodvisni plesni sceni, kjer sodeluje z uveljavljenimi plesalci in koreografi in razvija svoje avtorsko delo, ki ga zaznamuje prepletanje različnih elementov (ples, gledališče, scenografija, glasba) in humor. V njegovi umetniški praksi ima posebno mesto domišljija in njena uporaba v povezavi s telesom in performativnim. Ukvarja se z vprašanjem pozicije človeka v okolju in z njegovim odnosom do le-tega. Kot plesalec se je izobraževal na Umetniški gimnaziji (SVŠGUGL) v Ljubljani in kasneje študiral koreografijo na amsterdamski šoli SNDO. Leta 2018 je zaključil magistrski študij na HZT v Berlinu na programu »solo, ples, avtorstvo « (MA SODA) s predstavo ƒ(being). V letu 2015 je diplomiral kot fizioterapevt na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani.

Koncept in izvedba: Jan Rozman
Dramaturgija: Julia Keren Turbahn
Oblikovanje svetlobe: Urška Vohar
Kostum: Kiss the Future
Svetovalec za scenografijo: Dan Adlešič
Odrska asistenca: Dan Pikalo
Grafično oblikovanje: Matija Medved
Video dokumentacija: Gregor Gobec
Foto dokumentacija: Nada Žgank
Prevod in lektura: Urban Belina

Produkcija: Emanat
Izvršna producentka: Sabina Potočki
Koprodukcija: Plesni Teater Ljubljana
Finančna podpora: Mesta občina Ljubljana

VSTOPNICE
Zaradi omejenega števila sedežev obvezne rezervacije oz. vnaprejšnji nakup
Cena: 8/6€ (dijaki, študenti, upokojenci)
INFO. / REZ.: sabina@emanat.si
NAKUP: Moje karte