Bonajo spletna trgovina
15April 2021

Jan Rozman in Julia Keren Turbahn: REČI REČI

15.04.2021 ob 18:00

Lutkovno gledališče Ljubljana in Pretok.tv

Jan Rozman in Julia Keren Turbahn: REČI REČI
15.4.,ob 18.00, Lutkovno gledališče Ljubljana in Pretok.tv

Reči so rumene, zelene, rdeče. Lahko so pri miru ali vrteče. Nekatere so zvite v res čudne oblike. Lahko imajo črte, lahko imajo pike. Meni pa so fine, tiste mehke kot blazine. Res veliko je reči, jim ni konca videti! Reči »reči«, če jih vidiš tudi ti! (Reči reči, prevod Manca Trampuš).

Kakšne reči nas obkrožajo? Ali reči res lahko kaj rečejo? Imajo vse reči obliko? Kaj je pravzaprav ta presneta reč!? V predstavi Reči reči sta se Jan Rozman in Julia Keren Turbahn namenila priti rečem do dna. Kaj porečete na to, da se jima pridružimo v tem raziskovanju? Rečeno – storjeno! Jan in Julia v predstavi na igriv način puščata prostor za interpretacijo, raziskovanje in srečanje ter nas vabita, da rečimo skupaj.

Jan Rozman (1991) deluje kot performer, koreograf, plesalec in improvizator med Ljubljano in Berlinom. V svoji umetniški praksi se ukvarja z razširjenim pojmom telesnosti, materialno semiotiko, teksturami, vrzelmi, napakami in zmedo, ekologijo, domišljijo, (znanstveno) fantastiko ter humorjem. Po šolanju na oddelku za sodobni ples na Umetniški gimnaziji Ljubljana je študiral koreografijo na amsterdamski SNDO (AhK) in opravil magisterij SODA na HZT v Berlinu. Leta 2016 je zaključil tudi dodiplomski študij fizioterapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. V plodni karieri je ustvaril več avtorskih projektov, med katerimi izstopajo uprizoritve MEMEMEME, Desna Leva in Predmetenje. Večkrat nagrajeni opus krasi tudi nagrada Ksenije Hribar, ki mu jo je leta 2019 podelilo Društvo za sodobni ples Slovenije. Je prejemnik štipendije danceWEB, ki jo podeljujejo v okviru festivala Impulstanz na Dunaju. Leta 2020 je bil povabljen na rezidenco programa GPS v New York, ki jo izvaja svetovno priznana organizacija Movement Research.

Julia Keren Turbahn (1990) je koreografinja, pedagoginja, plesalka in performerka. Na Univerzi Heinrcih-Heine v Düsseldorfu je diplomirala iz medijskih in kulturnih študij, nato pa se je kot DAAD štipendistka izobraževala na področju plesnih študij na Univerzi New South Wales v Sydneyju. Tekom študija se je posvečala produkciji znanja v kontekstu umetniške raziskave, bolj natančno vprašanju kako se različne oblike znanja proizvajajo prek umetniške raziskave giba. Leta 2019 je zaključila še dodiplomski študij programa “Ples, kontekst, koreografija” na HZT v Berlinu. Svoje raziskovanje in procese Julia utemeljuje na interdisciplinarnosti in stalnih ustvarjalnih ekipah, kar je obrodilo sadove v dolgoletnem sodelovanju z likovno umetnico Tal Alperstein iz Tel Aviva in kogoreografi Simone Giselo Weber, Janom Rozmanom in Leo Moro. Poleg razvoja lastnih koreografskih del, kot plesalka sodeluje v predstavah različnih avtorjev. Kadar ne nastopa, svoje znanje in razumevanje fizičnega ter plesnega gledališča aplicira na delavnicah v azilnih domovih ter v Mestnem muzeju v Berlinu, kjer deluje kot umetniška mediatorka.

Producent predstave je zavod Emanat v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in berlinskim FELD Theater für junges Publikum. Predstava je primerna za otroke od 6. leta dalje. Predstavo bomo v živo pretakali na platformi Pretok.tv. Vstopnice si zagotovite TUKAJ. Na dan predstave boste na svoj elektronski naslov prejeli povezavo za ogled predstave.

Cena vstopnice: 5 EUR


Več informacij: info@emanat.si

Foto: Nada Žgank