4Marec 2021

Jože Barši: Učenje in pozabljanje

04.03.2021 ob 17:00

Mestna galerija Ljubljana

Mestna galerija Ljubljana
Jože Barši: Učenje in pozabljanje
Četrtek, 4. marec, 17:00

Vodstvo po razstavi Učenje in pozabljanje
Učenje in pozabljanje je prva večja samostojna predstavitev arhitekta, kiparja in pedagoga Jožeta Baršija po letu 2013. Prinaša vpogled v ustvarjalčevo najnovejšo umetniško produkcijo, navezuje pa se tudi na njegovo prejšnje umetniško ustvarjanje, ki je pomembno pripomoglo k razvoju slovenske sodobne umetnosti po letu 1990.

Razstava je zasnovana kot pot skozi miselni proces učenja, ki ga ustvarjalec doživlja ob branju ali pisanju, v stikih z ljudmi, ob opazovanju narave in družbenih sprememb. V okviru različnih tem se osredotoča zlasti na učenje, ki poteka na nezavedni ravni, v okviru vsakodnevnih človeških medsebojnih odnosov, s posameznikovo neposredno čutno zaznavo.

Vljudno vabljeni na vodstvo po razstavi z umetnostno zgodovinarko Anjo Guid v četrtek, 4. marca, ob 17. uri v Mestno galerijo Ljubljana. Ker je število obiskovalcev omejeno, vas vljudno prosimo, da prijavo na vodstvo posredujete na elektronski naslov mestna.galerija@mgml.si. Vodstvo bo potekalo v skupini z največ desetimi udeleženci in ob upoštevanju priporočil NIJZ.


Nazaj