Eurogarden
16Junij 2021

KO GESTA POSTANE DOGODEK

16.06.2021 ob 17:00

Mestna galerija Ljubljana

Muzej in galerije mesta Ljubljane
Mestna galerija Ljubljana
KO GESTA POSTANE DOGODEK
30. 4. — 20. 6. 2021

Anna Artaker, Nika Autor, Renate Bertlmann, Katharina Cibulka, Lana Čmajčanin, Magdalena Frey, Anna Jermolaewa, Roberta Lima, Polonca Lovšin, Dorit Margreiter, Ursula Mayer, Marjetica Potrč, Constanze Ruhm, Maruša Sagadin, Maja Smrekar, The Golden Pixel Cooperative

Kustosinji: Alenka Gregorič & Felicitas Thun-Hohenstein

Šestnajst konstruktivnih, kritičnih in domiselnih glasov skozi razstavljena dela ustvarja feministični besednjak, ki zajema strategije, oblike delovanja in utopične pristope, s pomočjo katerih je mogoče na novo misliti kolektivno akcijo, sodelovanje, solidarnost in skupni obstoj.

V skladu z delom Diane Elam, je namen razstave razviti novo slovnico za »brezpogojno solidarnost«, ki upošteva mnogoterost in raznolikost. In na kaj bi se lahko opirala ta nova slovnica? Kako bi bilo mogoče oblikovati ta novi koncept solidarnosti »brez razloga« v njegovi polnosti? V delu sociologa Heinza Budeja najdemo dragocene predloge, ki se implicitno odražajo v okviru razstave. Bude izhaja iz predpostavke, da v današnjem času solidarnosti ni več mogoče doseči z razrednim bojem ali z delitvijo dela, temveč tako, da se posameznik zave lastne ranljivosti.

Več informacij o razstavi

Vljudno vabljeni na zadnje vodstvo po razstavi s kustosinjo Alenko Gregorič v sredo, 16. junija, ob 17. uri v Mestno galerijo Ljubljana.


Nazaj