Kabi home office
15Maj 2021

Kako postati dober tat

15.05.2021 ob 10:00

Galerija Račka, Celje

Kako postati dober tat
15. in 16.5., Galerija Račka, Celje

Emanatova tehnoburleska Tatovi podob, zasnovana kot telesna raziskava "ljudem" bližjih (pop) umetniških oblik, ki se sprehaja skozi zabavo in kritiko, satiro in tragedijo, glasbo in ples, feminizem in slači-užitek, vabi na na tehnoburleskno delavnico, na kateri boste obdelovale_i čudno čutne tatvine, ki burijo domišljijo in ustvarili kratke - a sladke odrske intervencije.

Izberite si lik, (slavno) osebo, zgodbo; naredite solo performans, preoblečite se, zaplešite, povejte, bodite tisto, kar si želite, izberite si svoj vprašljivi izvirnik. Na delavnici bomo ponavljale_i, prenavljale_i, preizkušale_i, preobračale_i in parodirale_i idejo originala. Delavnico bodo vodili člani in članice kolektiva Feminalz, ki že od leta 2013 ustvarja neponovljive večere tehnoburleske Tatovi podob. Na delavnici bodo vsak po svoje prispevali s svojim tatinskim orodjem in vam pomagali pri realizaciji tehnoburlesknega akta.

Če vam torej petje, ples, klovning, burleska, post queer kabaret in šegavo sprevračanje aktualnih sodobnih fenomenov niso tuji, če želite vsem pokazati imitacijo svojega najljubšega zvezdnika_ce, če se ne jemljete preveč resno in če naravnost obožujete disko reference se prijavite še danes!

Praktične informacije
Delavnica bo potekala v soboto, 15. in nedeljo, 16. maja 2021, med 10.00 ter 17.00, v Galeriji Račka, na Gosposki ulici 3, v Celju.

Prijava
Število mest na delavnici je omejeno. Prijave s kratko biografijo in opisom ideje za tehnoburleskno točko, ki bi jo želeli na delavnici razvijati sprejemamo na info@emanat.si do 14. maja 2021. Prijavo lahko opremite s fotografijo, kratkim videom ali drugo obliko predstavitve.

Cena delavnice je 20 EUR. Kotizacijo lahko poravnate v Galeriji sodobne umetnosti (Trg celjskih knezov 8 ) v delovnem času galerije ali z nakazilom preko TRR. Več informacij glede plačila: centersodobnihumetnosti@celje.si

Foto: Nada Žgank


Nazaj