Eurogarden
19Maj 2022

Literarni večer z valižansko rezidentko Rebecco Thomas

19.05.2022 ob 17:30

Vrt Lili Novy

Društvo slovenskih pisateljev vabi na literarno prireditev Odisejevo zatočišče 2 - Literarni večer z valižansko rezidentko Rebecco Thomas in o valižanski zgodovinski fikciji

Društvo slovenskih pisateljev tokrat gosti mlado valižansko pisateljico, esejistko in raziskovalko Rebecco Thomas. Rebecca se raziskovalno posveča zgodovini, kulturi in slovstvu srednjeveškega Walesa, še posebej preučuje, kako se v srednjeveških besedilih kažejo dojemanja identitete. Spomladi bo izšlo njeno delo Zgodovina in identiteta v zgodnjesrednjeveškem Walesu. Leta 2022 bo pri založbi Gwasg Carreg Gwalch izšel tudi njen srednjeveški roman za mlade odrasle Dan Gysgod y Frenhines. O zgodovinski fikciji in jezikih angleščina – valižanščina se bo z njo pogovarjala komparativistka in literarna prevajalka Katja Zakrajšek v četrtek, 19. maja 2022, ob 17.30 uri na Vrtu Lili Novy (Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana). Pogovor bo potekal v angleščini, ki bo tolmačen v slovenščino. 

Vljudno vabljeni v četrtek, 19. maja, ob 17.30, kjer se bo vse vrtelo okoli zgodovinske fikcije, kulturne identitete in valižanščine.


Nazaj