Optius e-informator
21September 2021

Lokalna KU(O)LI(O)NARIKA

21.09.2021 ob 15:00 do 21.09.2021 ob 18:00

Učni vrt MOL na vrtičkarskem območju Rakova jelša

Lokalna KU(O)LI(O)NARIKA
21. september 2021 od 15.00 do 18.00
Učni vrt MOL na vrtičkarskem območju Rakova jelša

Vse, ki se bodo dogodka udeležili s kolesom, čaka tudi praktično darilo.

Letošnji Evropski teden mobilnosti, ki že tradicionalno poteka od 16. do 22. septembra, se bo odvijal pod sloganom Živi zdravo. Potuj trajnostno. Z namenom promocije lokalne samooskrbe in uporabe trajnostnih načinov mobilnosti Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) v okviru projekta ROBUST in Mestna občina Ljubljana, Oddelek za varstvo okolja, skladno z letošnjim sloganom, vabita na dogodek Lokalna KU(O)LI(O)NARIKA.

Pridelava hrane na vrtičkih omogoča velikemu številu meščanov večjo ali manjšo stopnjo samooskrbnosti. Mestna občina Ljubljana z urejanjem in oddajo vrtičkov temu področju daje poseben poudarek. Ker pridelava vrtnin zahteva določena znanja, so tekom leta organizirana različna izobraževanja.  Na vrtičkarskem območju Rakova jelša že nekaj let deluje učni vrt kot središče izobraževanja vrtičkarjev v MOL. Tudi v okviru dogodka Lokalna KU(O)LI(O)NARIKA, ki je namenjen vsem, ki vrtnarijo ali si želijo vrtnariti, se bodo obiskovalci lahko udeležili predstavitve učnega vrta, ob tem poizkušali jedi iz lokalno pridelanih sezonskih sestavin, ki jih bo pripravljal kuharski mojster Primož Dolničar, ali si prikolesarili svoj smuti.

Dogodek bo potekal v okviru projekta ROBUST, katerega cilj je iskanje sinergij med mestom in podeželjem, predvsem na področju oskrbe z lokalno pridelano hrano po sistemu kratkih verig ter spodbujanja trajnostne mobilnosti. ROBUST je evropski raziskovalni projekt, financiran iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020, ki se ukvarja s krepitvijo vezi med mestom in podeželjem.

Več informacij

Dogodek bo izveden skladno z aktualnimi ukrepi glede COVID-19.


Nazaj