Kabi CRM
5Junij 2013

Ginekološka klinika dobila prepotreben hladilnik

05.06.2013

Med.Over.Net & PHD

Slovenske klinike za zdravljenje neplodnosti žal nimajo sredstev za nakup prepotrebne opreme, zato so se pobudniki akcije »Spregovorimo o neplodnosti« odločili priskočiti na pomoč ter pomagati pri zbiranju sredstev. Zakaj je hladilnik tako pomemben? Eden od temeljnih ciljev akcije je bil tudi najti nove darovalce, saj trenutno v Sloveniji na darovano spolno celico čaka veliko parov.
 
Odziv je presegel pričakovanja, hkrati pa postavil nov izziv: kje darovane spolne celice hraniti do transferja? Zato potrebujemo poseben hladilnik za darovane spolne celice. Pri zbiranju sredstev je pomoč velikodušno ponudilo slovensko podjetje Tosama. Skupaj s snovalci kampanje o neplodnosti so zasnovali enostavno rešitev, v katero so vključili tudi potrošnike. Tosama je namreč od vsakega nakupa izdelkov blagovne znamke Natura Femina podarila 30 centov.
 
V manj kot letu dni se je nabralo dovolj sredstev za nakup hladilnika. Le-ta je bil pred kratkim podarjen Ginekološki kliniki UKC v Ljubljani, kjer že služi svojemu namenu.

Projekt organizira Med.Over.Net v sodelovanju s PHD, družbo za medijske komunikacije.

tekst in foto: Zavod Med.Over.Net
http://neplodnost.net/