Eurogarden
10Oktober 2019

Menopavza, del kadrovske strategije

10.10.2019 ob 09:46

BTC, Cene Štupar

Točno na Svetovni dan duševnega zdravja - 10. 10. 2019,  karierni zaposlitveni portal Optius.com in Cene Štupar - CILJ organizirata brezplačen HR poslovni zajtrk: Menopavza, del kadrovske strategije z namenom, da opolnomočimo kadrovske strokovnjake oz. tiste, ki so zadolženi za zdravje svojih zaposlenih.

KDAJ: 10. oktober 2019 s pričetkom ob 9:00 uri. Predvidoma se bo dogodek zaključil ob 11:00 uri
KJE: BTC, Cene Štupar – CILJ: Šmartinska 134 a, 1000 Ljubljana – bivša Gradisova stavba. Program se bo odvijal v večnamenski dvorani v pritličju.

Glede na demografske napovedi in starajočo se delovno silo moramo tudi Slovenci to, še vedno tabu temo, MENOPAVZA približati in se o njej pogovarjati tudi v podjetjih. Zaposleni gredo skozi različna življenjska obdobja. Eno izmed njih je pri ženskah tudi menopavza. Pravzaprav niso izvzeti niti  moški, saj gredo skozi andropavzo. “Po domače” lahko rečemo, da gremo skozi “krizo srednjih let”.

Kako se to dotika delodajalcev in nenazadnje zaposlenih samih, ki to obdobje za razliko od prejšnjih generacij preživlja na delovnem mestu? Tako, kot so delodajalci pripravljeni, da z zaposlovanjem mladih pridejo tudi starševske obveznosti, porodniške odsotnosti, je pomembno, da delodajalci ozavestijo, da gredo tudi zrelejši zaposleni skozi obdobje sprememb. Eno izmed bolj zanemarjenih, a še kako pomembnih je menopavza. Ženske zaradi hormonskih sprememb potrebujejo podporo in razumevanje, še več pa lahko naredimo, če jih ustrezno pripravimo na spremembe, ki prihajajo. 

Na HR poslovnem zajtrku Menopavza, del kadrovske strategije, bodo predavateljice prikazale ukrepe za izboljšanje počutja na delovnem mestu in zasebno ter prikazale tako medicinski vidik menopavze, kakor tudi naravni pristop. Postregle bodo tudi s preprostimi rešitvami, ki občutno olajšajo delo žensk v tem obdobju, poleg tega pa bomo  pregledali tudi konkretne ukrepe, ki jih delodajalci lahko enostavno vpeljejo v svoje organizacije. Pogledali bomo tudi, kako se lahko ženske ustrezno pripravijo na vstop v to obdobje s skrbjo zase. Cilj vsakega dobrega delodajalca je, da ima zdrave sodelavce, ki se v službi dobro počutijo tudi v obdobju kot je menopavza pri ženskah ali andropavza pri moških.

Več informacij o programu in predavateljicah. Vljudno vabljeni, da si rezervirate sedež. Prosimo, da svoj obisk potrdite: akademija@optius.com ali press@cene-stupar.si 


Nazaj