Bonajo spletna trgovina
16September 2021

NAJ BO KVIR! Razstava LGBTIQ+

16.09.2021 ob 19:00

Mestna galerija Ljubljana

Muzej in galerije mesta Ljubljane - Mestna galerija Ljubljana
NAJ BO KVIR! Razstava LGBTIQ+
16. 9. — 21. 11. 2021

Andrej Brumen Čop, Andreja Gomišček, Jasna Klančišar, Neža Knez, Andrea Knezović, Gašper Kunšič, Aprilija Lužar, Miha Satler, strtgm, Filip Vurnik

Razstava LGBTIQ+ za naslovom Naj bo Kvir! je obsežen pregled ustvarjanja, ki je povezano s problematiko spolov. Razstava prinaša likovne poglede in misli izbranih umetnic in umetnikov, ki so tudi družbeno kritični, a hkrati razvijajo sodobno avtorsko in estetsko izpovednost. Do sedaj verjetno v slovenskem prostoru tako velike in likovno raznolike ter vsebinsko jasno usmerjene razstave povezane z vprašanji LGBTIQ+ še ni bilo. Na razstavi v Mestni galeriji Ljubljana razstavlja deset ustvarjalk in ustvarjalcev, ki s prepoznavnim likovnim jezikom zaznamujejo in opredeljujejo sodobno slovensko in širšo likovno umetnost.

Želimo si, da razstava Naj bo Kvir! s svojo neposrednostjo, pronicljivostjo, jasno narativnostjo in čisto likovno podobo dodaja sodobni likovni umetnosti tako aktualno teoretični kot likovni značaj, torej, da razstava likovno estetsko in vsebinsko aktivno spodbudi nove in nove razstave ter vedno bolj poglobljeno raziskovanje in analiziranje. Na odprtju razstave bo izveden Buto plesni performans (Jernej Škof: Srečevanja, vrzeli in sledi; glasba: Maja Pahor).

Vljudno vabljeni na odprtje razstave v četrtek, 16. septembra, ob 19. uri v Mestno galerijo Ljubljana.

Avtor razstave: Brane Mozetič
Kustos razstave: dr. Sarival Sosič