Kabi home office
16September 2021

Narava grajskega griča, Sobivanje človeka in narave v mestu

16.09.2021 ob 18:00

Peterokotni stolp

Martina Obid Mlakar in Nataša Grandovec: NARAVA GRAJSKEGA GRIČA, SOBIVANJE ČLOVEKA IN NARAVE V MESTU - RAZSTAVA UMETNIŠKEGA NAKITA

Spoštovani in spoštovane, vljudno vabljeni na otvoritev razstave z naslovom Martina Obid Mlakar in Nataša Grandovec: Narava grajskega griča, Sobivanje človeka in narave v mestu, ki bo v četrtek, 16. 9. 2021, ob 18. uri v Peterokotnem stolpu. Oblikovalki nakita Martina Obid Mlakar in Nataša Grandovec raziskujeta različne plasti sobivanja človeka in narave na Grajskem griču. Ta odnos je del našega urbanega vsakdana, ki ga doživljamo in nas navdihuje. Razkrivamo ga v urbanih mitih, ljudskih pripovedkah in ob sprehodih. Odkrivamo ga v razpokah, v katere je narava našla svojo pot. Ob tem spoznavamo pomen in lepoto dotika, ki se oblikuje ob sobivanju človeka in narave. Postavitev je zasnovana v kovinskih koritih in steklenih kupolah, ki so nameščeni na tankih kovinskih nožicah. Cikcak postavitev korit je prispodoba za razpoko, iz katere zraste rastlina, ali razpoko v času, ko se spominjamo.

Kustosinja razstave: dr. Petra Bole, direktorica Muzejev radovljiške občine

Za obisk kulturnih prireditev morajo osebe izpolnjevati enega od treh pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Uporaba zaščitnih mask je obvezna. Zaradi zasedenosti Grajskega parka priporočamo obisk otvoritve s tirno vzpenjačo.


Nazaj