Kabi home office
19Januar 2021

Novo življenje lesa: krožno gospodarstvo v praksi

19.01.2021 ob 17:00

Spletni dogodek prek aplikacije ZOOM

Zaključuje se uspešni projekt krožnega gospodarstva Lesni feniks, v sklopu katerega je iz odsluženega lesa nastalo 20 klopi, 9 ležalnikov ter garderoba za kopališče, prebivalce Škofjeloškega in širše pa smo ozaveščali o različnih okoljskih temah. Ob zaključku projekta pripravljamo spletni dogodek Novo življenje lesa: krožno gospodarstvo v praksi, ki bo v torek, 19. januarja ob 17.00 uri prek aplikacije ZOOM.

Župan Občine Žiri, mag. Janez Žakelj, nam bo uvodoma predstavil projekt Lesni feniks in njegove rezultate, prvič pa si bomo ogledali tudi kratki predstavitveni film, ki je nastal v sklopu projekta. V nadaljevanju bomo prek pogovora s predstavniki Centra ponovne uporabe Maasland v Belgiji spoznali, kako si prizadevajo za boljše okolje in zmanjšanje količine odpadkov.

Osrednji del dogodka, ki ga bo povezoval dr. Aleš Ugovšek, bo okrogla miza, na kateri bodo sodelovali:
- Aleš Dolenc (M Sora d.d.),
- dr. Igor Gavrić (InnoRenew CoE),
- Irena Leban (Šolski center Škofja Loka) in
- dr. Dragica Marinič (SRIP Krožno gospodarstvo).

Gostje bodo med drugim spregovorili o tem, zakaj so pomembni tovrstni projekti krožnega gospodarstva in kakšni so potenciali krožnega gospodarstva, še posebej v lesni industriji. Morebitna vprašanja boste lahko zastavili tudi udeleženci.

Dogodek je brezplačen in bo potekal v sodelovanju s partnerji projekta: Občino Žiri, podjetjem M Soro, Šolskim centrom Škofja Loka, Razvojno agencijo Sora in Zadrugo Lokatur. Projekt Lesni feniks sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020).

Prijave za dogodek zbiramo na povezavi do ponedeljka, 18. januarja. Prijavljeni bodo dan pred dogodkom na elektronski naslov prejeli povezavo za spremljanje dogodka. Vabljeni, da se nam pridružite in vabilo posredujete vsem, ki jih ta tematika zanima. 


Nazaj