Optius e-informator
22Junij 2019

ODPRTI VRTOVI KOPRA 2019

22.06.2019 ob 17:00

Bar Cameral - Koper

ODPRTI VRTOVI KOPRA 2019
Zaključek natečaja za najlepši vrt v mestu

Natečaj za najlepši vrt v mestu 2019 se je zaključil. Bar Cameral v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem vabi v soboto, 22. junija 2019, na dogodek Odprti vrtovi Kopra, v okviru katerega se bo ob dobrem vinu, hrani in glasbi pokukalo v skrite zelene oaze Kopra.

Prireditev se bo pričela ob 17. uri v Baru Cameral, kjer bodo udeleženci ob plačilu vstopnice v višini 6 EUR prejeli kozarec za pokušanje vin. S pomočjo strokovne komisije v sestavi arhitekta in urbanista Marjana Vrabca, agronomke, cvetličarke in zeliščarke Diane Avdič ter novinarja in velikega poznavalca mesta Koper Alberta Cernaza se bodo udeleženci dogodka podali po označenih vrtovih ter izbrali letošnjega zmagovalca.

Letos bo na dogodku ponovno poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirala delavnico namenjeno šolskim otrokom. Otroke lahko prijavite na elektronski naslov petra.furlan@pef.upr.si ali osebno v Baru Cameral do srede, 19. junija 2019. Število mest je omejeno. Za varstvo otrok bo poskrbljeno.

Zaključna prireditev se bo pričela ob 19.00 na vrtu samostana sv. Ane (Središča Rotunda), kjer bomo razglasili zmagovalce letošnjega natečaja. Ob glasbi kantavtorja Jakoba Kobala sledi neuradno druženje. Zmagovalni vrtovi bodo tudi letos prejeli privlačne nagrade.

S prireditvijo, ki jo finančno podpirajo Mestna občina Koper, Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Luka Koper, d. d. (sklad Živeti s pristaniščem) si organizatorki Nina Krivec Rudolf (Bar Cameral) in Tina Cotič (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem) prizadevata povezati občane in razkriti skrite zelene kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnemu razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.

* Vstopnica 6 EUR vključuje:
- kozarec in vrečka,
- voden obisk vrtov,
- vodene aktivnosti za otroke,
- degustacija vin,
- prigrizek,
- zaključni koncert

Več informacij


Nazaj