Vse za vinarje in gozdarje - Ramda
22Junij 2016

Odprta kuhna se junija vrača v Novo Gorico

22.06.2016 ob 10:00

Bevkov trg v Novi Gorici

Nova Gorica, 20. junij 2016 – V Novi Gorici bo v sredo, 22. junija, ponovno gostovala najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas Odprta kuhna, ki se v mesto vrtnic vrača po izjemno uspešni majski premieri. Po slovenskih in mednarodnih dobrotah bo na Bevkovem trgu dišalo od 10. pa do 21. ure.

“Prvi obisk Odprte kuhne je v Novi Gorici meseca maja doživela izjemen sprejem. Z vseh koncev smo slišali, da kaj takšnega pa v Gorici še ne, in vprašanja, kdaj pridemo naslednjič, so kar deževala. Zato smo z Mestno občino Nova Gorica, s katero odlično  sodelujemo pri organizaciji dogodka, še tisti dan začeli pogovore o naslednjem gostovanju,« je povedala Alma Kochavy, vodja projekta. Mesec dni je bil hitro naokoli in tako bodo ljubitelji dobre hrane, rujne kapljice, kraft piva in predvsem prijetnega druženja z obeh strani meje že to sredo ponovno prišli na svoj račun.

Sladkosnede, mesojede, vegetarijanske, veganske in celo presnojede brbončice bodo s svojo ponudbo v Novi Gorici razvajali Abi Falafel, Argentino Steakhouse, Barbarella, Burrito Loco, Dežela okusov, Dvor Jezeršek, Galerija okusov, Gin & Tonic by eVino, Gostilna Čad, Gostilna in pivnica Stari Pisker, Gostilna pri Mari, Gostišče Grič, Green Republic, Hiša Franko, Hood Burger, Indijska restavracija Namasté, J&B vinoteka, JB restavracija, Kralj žara, La Caja China, Lizin vrt, Organic Garden, Plata - naberi okuse, Restavracija in vinski bar Dam, Restavracija Kitajski vrt, Restavracija Shambala, Taverna Tatjana, Thai Inn Pub in Vinoteka Movia.

»Ponudnike hrane in pijače za Odprto kuhno izbiramo zelo skrbno in z njimi predano gradimo prijateljske odnose, ki so pomemben element vzdušja in ponudbe na dogodku. Cilj Odprte kuhne namreč ni kvantiteta, temveč želimo obiskovalcem ponuditi res kakovostno in pestro hrano najrazličnejših ustvarjalcev – od bistrojev do vrhunskih restavracij iz lokalnega okolja in vseh drugih koncev Slovenije. Prav v tem je namreč lepota gostovanj Odprte kuhne. Odličen gostinec s Štajerske, Gorenjske ali Dolenjske ima tako možnost svoje jedi predstaviti tudi drugje po Sloveniji, ne le v svojem lokalnem okolju,« je poudarila Alma Kochavy.

Projekt Odprta kuhna je prejemnik dveh pomembnih nagrad, nagrade Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Adria, in nagrade Sejalec za inovativne dosežke v turizmu.