Eurogarden
18December 2008

Predbožična večerja - predstava v zasebnem stanovanju

18.12.2008

Ops! in KINK Pekinpah

Predstava: Predbožična večerja
Koncept in izvedba: Leja Jurišić, Teja Reba, Gregor Kamnikar, Domen Šega
Produkcija: Ops! in KINK Pekinpah
Premiera: petek, 19.12. ob 20. uri, v zasebnem stanovanju, Poljanska 22a, Ljubljana
ponovitve: sobota, 20.12 ob 16. uri, nedelja, 21.12. ob 16 uri in ponedeljek ob 20. uri.
Rezervacije vstopnic na tel. številki 040 226 981 oz. e-naslovu: pbv@ops.si
Število obiskovalcev je omejeno na 9 (devet) ljudi.

Predbožična večerja je velika simpatična ideja, ki naslavlja odraslost in njeno uprizarjanje. Večerja pred večerjo na praznik, je polna upanja in zaupanja. Gostje so povabljeni v zasebno stanovanje, kjer gledališče, humor in ples, pričakovanja in protokole obrnejo na glavo. 

Velikih dogodkov se ne da prirediti. Lahko pa jih pričakujemo. In Predbožična večerja je dogodek, ki ustvari udoben, zabaven, čuječ, razmišljujoč, izmuzljiv prostor pričakovanja. Poskrbeli bomo, da pričakovanje skupaj čimbolj užijemo in s kančkom ironije prisluhnemo vsakemu trenutku, saj lahko vsebuje Veliki dogodek. In hkrati vadimo uživanje, da bomo lahko uživali v Velikem dogodku, ko se zgodi, če se zgodi. Če se že ni. Seveda pa nismo pozabili na večerjo - kuhano, postreženo v maniri, ki pritiče dogodku, predbožičnemu ali tistemu Velikemu. Vabljeni, da jo z nami užijete - večerjo, idejo ali uprizoritveno umetnost.

Avtorji in izvajalci predstave delujejo na področju sodobnega plesa. Kot koreografi in plesalci raziskujejo izraznost v plesu, performansu in igri. Predbožična večerja je rezultat entuziazma, nuje umetniškega izražanja in nenazadnje prijateljstva akterjev, ki s predstavo želijo prikazati delček svojega razumevanja sveta na prizorišču, kjer gledalci postanejo gostje in gostitelji igralci.


www.pekinpah.com
http://commoveo033.ops.si
www.kinkcompany.org