Kabi home office
29Junij 2020

PAMAL_Group v Ljubljani!

29.06.2020 ob 19:00

OSMO/ZA

PAMAL_Group: 3615 LOVE: gostujoča medijsko-arheološka postavitev, ponedeljek, 29. junij - nedelja, 3. julij
OSMO/ZA, Slovenska 54, Ljubljana (8. nadstropje)

ČASOVNICA:
postavitev: 29. junij | ob 19:00 – 5. julij | do 19:00 (ogled možen z masko)
ogled: torek - nedelja, od 12:00 do 19:00
pogovor z avtorji: 1. julij | ob 19:00 

Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost bo konec junija gostilo dva člana skupine PAMAL (Emmanuel Guez & Lionel Broye) iz Francije in njihovo postavitev z naslovom 3615 LOVE.

PAMAL_Group (Preservation & Art – Media Archaeology Lab), ki deluje od leta od 2013, je umetniški kolektiv in evropska medijsko-arheološka raziskovalna celica (Francija, Avstrija in Nemčija). PAMAL razvija umetniško in teoretsko prakso, v kateri rekonstruira krhka ali izgubljena dela in raziskuje časovnosti in materialnosti tehničnih medijev. Njihov medij je umetnina sama – kot arhiv – zato se lotevajo številnih sodelovanj z umetniki, katerih dela so zastarela. Skupino sta ustanovila Emmanuel Guez in Lionel Broye. Trenutno šteje pet članov: Stéphane Bizet, Lionel Broye, Armandine Chasle, Emmanuel Guez, Morgane Stricot. PAMAL sodeluje s šolo ESAA iz Avignona in s francoskim Ministrstvom za kulturo.

Postavitev 3615 LOVE je posvečena telematski umetnosti. Delo je zasnovano na rekonstrukciji telematske materialnosti (videotex, mreža Minitel, itd.) z deli avtorjev: Jacques-Elie Chabert & Camille Philibert: telematski roman Izgubljeni predmet (L'Objet perdu, 1985), Eduardo Kac: Pesmi za Videotext (Videotext Poems, 1985-86) ter Marie Molins: Koda QR (QR Code, 2018). 3615 LOVE pokaže, kako krhka in ranljiva so naša digitalna okolja, digitalna umetniška produkcija pa še celo bolj.

3615 LOVE predstavlja dela iz 80. let, ki jih kombinira z nedavnimi tehnološkimi dosežki ter pokaže, da tehnološki medij nikoli zares ne umre. Naslanja se na rekonstrukcijo starih umetniških del in njihovih materialnosti (strojna oprema, programska oprema, omrežje…) ter je v svojem bistvu nikoli dokončano delo, ki se razvija od leta 2014 dalje. Postavitev 3615 LOVE, ki je bila do sedaj prikazana v Parizu, Cerisy-la-Salle, Aix-en-Provence (FR) in v Amsterdamu (NL), bo v Ljubljani na ogled v prostorih osmo/za. Razstavo bo pospremil pogovor Emmanuelom Guezom in Lionelom Broyem o telematski umetnosti in medijski arheologiji omrežja Minitel in videotexa.


Nazaj