Kabi home office
22November 2019

»PLEČNIKOV DAN 2019«

22.11.2019 ob 09:00 do 22.11.2019 ob 12:30

Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana

Vabimo vas k obisku tretjega tradicionalnega projektnega Plečnikovega dneva, ki bo potekal v petek 22.11.2019 med 9:00 in 12:30 na Gimnaziji Jožeta Plečnika Ljubljana. Tema projektnega dne je globalno učenje in poteka pod motom „stvari, ki jih rabimo“. Dijaki namreč pogosto ne vidijo smisla v učnih vsebinah, pridobljenih v šoli, zato bomo profesorji v okviru delavnic projektnega dne skušali osmisliti to znanje: ponudili jim bomo praktično uporabne vsebine, ki niso nujno v učnem načrtu, dijaki pa bodo sami izbrali, pri katerih vsebinah želijo sodelovati.

Smisel Plečnikovega dne so uporabna znanja. Profesorji so tako pripravili delavnice z vsakodnevnimi, uporabnimi znanji in veščinami. Za razliko od šolskega vsakdana bodo dijaki – glede na svoj interes – sami izbrali 2 delavnici, ki se jih bodo udeležili. Plečnikov dan je tako večkratni izziv: za profesorje, ki morajo izbrati vsebine glede na praktično uporabnost; za dijake, ki se morajo iz pasivnih prejemnikov spremeniti v aktivne in kritične odločevalce; ter za šolo, ki mora za tak način podajanja znanja uporabiti popolnoma drugačen model organizacije dela.

V prilogi vam posredujemo urnik programa. Vabimo vas, da se nam pridružite v petek, 22.11.2019 ob 11:00 v prostorih Gimnazije Jožeta Plečnika (Šubičeva 1, Ljubljana), ko vam bomo na kratko predstavili koncept in dejavnosti projektnega dne, na voljo pa vam bomo tudi za izjave, fototermin in možnost vodenega ogleda oz. sodelovanja pri delavnicah.

Foto: Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana


Nazaj