Moja zaposlitev e-informator
18Oktober 2018

»Photo Ark« Joela Sartoreja, fotografska razstava National Geographica

18.10.2018 ob 18:00

Ljubljanski grad, Galerija »S«

»Photo Ark« Joela Sartoreja, fotografska razstava National Geographica
Ljubljanski grad, Galerija »S«, 18. 10. 2018–13. 1. 2019

Ljubljanski grad bo letos že šesto leto zapored v sodelovanju z National Geographicom Slovenija na ogled postavil odmevno fotografsko razstavo v Galeriji »S«. Tokrat bo na ogled 25 ganljivih portretov živali, ki so nastali v okviru projekta Photo Ark Joela Sartoreja.

Bilo je leta 2006, ko se je fotograf National Geographica Joel Sartore – namesto da bi fotografiral živali v naravi, kar sicer počne – namenil ustvariti nekaj formalnih portretov živali, živečih v ujetništvu. Iz teh začetkov je izšel projekt Photo Ark (Fotografova Noetova barka), ki je plod sodelovanja med Sartorejem in društvom National Geographic Society. Fotograf, ki sicer živi v Lincolnu v Nebraski, potuje po svetu in portretira živali. Upodobiti namerava čim več pripadnikov živalskih vrst, ki živijo v ujetništvu. Zakaj? Ker se lahko zgodi, da bodo nekatere med njimi za vselej izginile. Sadovi Sartorejevega dela so neprecenljivi – in preprosto navdušujoči.

»Želim si, da bi zbudil pozornost ljudi, da bi se zaljubili v te živali in kaj ukrenili,« pravi Sartore, Ljubljanski grad pa vabi k ogledu razstave, katere kustos je mednarodno uveljavljeni fotograf, urednik fotografije revije National Geographic Slovenija, Arne Hodalič. Na ogled bo med 18. oktobrom 2018 in 13. januarjem 2019, vstop na razstavo je prost.

V sklopu razstave smo z Arnejem Hodaličem pripravili tudi predavanje in vodeni ogled po razstavi, in sicer 22. novembra 2018 ob 18. uri v Grajskem gledališču, kjer bomo lahko izvedeli nekaj več o sami razstavi, njenem avtorju in tudi, kako so nastajale nekatere fotografije. Poleg tega bo Arne Hodalič z vidika urednika fotografije razložil nekaj osnovnih zakonitosti nastajanja fotozgodb in reportaž, primernih za objavo v tej ugledni reviji.

Več informacij

Foto: JOEL SARTORE, NATIONAL GEOGRAPHIC PHOTO ARK


Nazaj