14Februar 2020

Plesna predstava Free Standing

14.02.2020 ob 20:00

Lutkovno gledališče Maribor

Maribor, 10. februarja - V Maribor prihaja plesna predstava Free Standing, najnovejša produkcija Studia 25. Na odru Lutkovnega gledališča Maribor bo v petek, 14. februarja, ob 20. uri na sporedu plesna predstava Free Standing, v kateri nastopajo štiri izjemni in raznoliki umetniki: Maša Kagao Knez, Kaja Lin J. Avguštin, Joseph Nzobandora - Jose in Kany Obenga.

Ustvarjalci predstave se sprašujejo o različnih razsežnostih odnosov, ki jih vzpostavljamo drug z drugim. Kdo od nas je samostojen? Kdo lahko stoji sam? Hodi sam. Sedi sam. Pleše sam. Je sam. Brez druge, drugega, drugih … S kom sem v odnosu, če si to želim ali ne? S kom sem prepleten, če se tega zavedam ali ne? Kdo vse vpliva na nas? Na koga vplivamo mi? In kakšen pomen ima vse to? Veliko vprašanj, zelo pomembnih. V svetu, ki je vedno bolj prepleten in soodvisen, ni poti nazaj in ni pobega od mnogovrstnega sovplivanja. Biti pomeni biti v odnosu.

Najnovejša produkcija Studia 25 je bila izbrana na mednarodnem razpisu za koprodukcijsko sodelovanje pod okriljem nove regionalne mreže Pan-Adria, ki vključuje pet partnerjev: Zavod En Knap, Hrvaški kulturni dom na Sušaku, Kulturno-umetniško društvo Moment, SNG Nova Gorica in Zagrebški plesni center. Ustvarjalci bodo imeli možnost predstaviti svoje delo v petih mestih, spoznavati ljudi in okoliščine teh mest ter skozi projekt izpopolniti svoj umetniški potencial.

Več informacij


Nazaj