Moja zaposlitev e-informator
14Marec 2018

Potohodci: pogovor s Simono Semenič

14.03.2018 ob 19:00

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Potohodci: pogovor s Simono Semenič
Sreda, 14.03.2018, ob 19.00
Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Vrača se cikel Potohodcev, serija pogovornih srečanj, kjer pod žaromete vabimo raznovrstne zanimive osebnosti, ki ubirajo samosvoje življenjske poti ter tako opogumljajo in navdihujejo naš vsakdanjik.

V sredo, 14. marca 2018, ob 19. uri vabimo v Malo dvorano Kulturnega doma Nova Gorica na pogovorno srečanje s Simono Semenič, letošnjo kontroverzno nagrajenko Prešernovega sklada za dramsko in celostno gledališko delo, ki spada med najbolj plodne in uspešne slovenske dramatike.

Pogovor bo vodila Vesna Humar, novinarka Primorskih novic, ki bo s Simono 'prehodila' pot njenega ustvarjanja od rosnih začetkov v domači Ajdovščini, študijskih let in prvih uprizoritev, družbenega angažmaja in provokativnih performansov, pa vse do njenega intimnega in eksistencialnega stališča do kulture in kulturne politike v naši državi. Beseda bo tekla tudi o Semeničevi zadnji knjigi Tri drame.

Pogovorni večer, ki ga organiziramo v sodelovanju z Založbo Beletrina, bo z dvema glasbenima intervencijama počastila tudi Sabina Vostner, pesnica in kantavtorica ruskih korenin, ki zadnjih nekaj let živi in ustvarja v Solkanu.

Na večer dogodka bo v avli tudi stojnica Založbe Beletrina, kjer bo na prodaj knjiga Simone Semenič z naslovom Tri drame.

Vstopnina: 3 €

Več informacij


Nazaj