Optius e-informator
23September 2020

Predavanje bioterapevta Marjana Ogorevca

23.09.2020 ob 17:00

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Marjan Ogorevc, izsek iz filma Jasne Hribernik

Marjan Ogorevc, izsek iz filma Jasne Hribernik

POTOHODCI 2020
Predavanje bioterapevta Marjana Ogorevca v obliki vodenega pogovora s Piko Rajnar in ogled dokumentarnega filma
Sreda, 23.09.2020, ob 17.00
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Že kar nekaj časa se v Kulturnem domu Nova Gorica spogledujemo z idejo, da bi v goste povabili Marjana Ogorevca, bioterapevta in športnega trenerja, ki polni dvorane in navdihuje ljudi po celem svetu. In danes je končno tudi nastopil dan, ko lahko z največjim veseljem napovemo njegov obisk znotraj našega pogovornega cikla Potohodci, ki bo v sredo, 23. septembra 2020, ob 17. in 20. uri. Najprej si bomo ogledali dokumentarni film Neskončni začetek - Fragmenti iz življenja bioterapevta Marjana Ogorevca režiserke Jasne Hribernik, sledil pa bo še pogovor s portretirancem, ki ga bo vodila Pika Rajnar, mojstrica tehnike EFT (Emotional Freedom Technic - Tehnika čustvenega osvobajanja).

Neskončni začetek - Fragmenti iz življenja bioterapevta Marjana Ogorevca (Slovenija, 2018)
Režija: Jasna Hribernik 
Scenarij: Nataša Kelhar / 2018, Slovenija 
Distribucija: White Balance / 60’

V filmskem portretu srečamo priznanega slovenskega bioenergetika in športnega trenerja Marjana Ogorevca v njegovem intimnem svetu na Malem vrhu, kjer živi v tesni povezanosti z naravo in v sozvočju z letnimi časi. Sledimo njegovi pripovedi, ki nas spomni, da je zemlja dar življenja, vir zdravja pa je v naravi. Narava, kot pravi, je absolutno inteligentna in od nje se lahko vedno učimo. Smisel življenja vidi v razvoju človekove zavesti. Približa nam idejo naravnega bivanja in odpira vprašanja današnje družbe, ki je na preizkušnji. Čeprav človeška evolucija poteka spontano, se zdi, da je kljub tehnološkemu napredku začela nazadovati. Prav Marjanove delavnice samozdravljenja, kot je na primer tista na otoku Ižu, povezovanje z zdravniki uradne medicine in uspešna sodelovanja z vrhunskimi športniki pričajo o tem, da je možno spremeniti civilizacijske vzorce in, da imamo v sebi moč, ki zdravi in nam bogati življenje.

Vstopnina: 15 €

POSEBNO OVESTILO ZA JAVNOST
Ker smo srečanje pred epidemijo načrtovali za 18. uro, smo ga bili zaradi veljavnih NIJZ ukrepov primorani sedaj ponuditi v dveh terminih in sicer ob 17. in 20. uri. Vstopnice, ki so bile kupljene v zimsko-pomladanskem terminu za takratni dogodek ob 18. uri, veljajo za sredin termin ob 17. uri. Sedežni red na takrat kupljenih vstopnicah žal ne velja.


Nazaj