Optius e-informator
14November 2019

Predavanje generala Blagoja Grahovca: Geopolitika in Balkan

14.11.2019 ob 16:00

Grand Hotel Union Business, dvorana »Iris«

General Blagoje Grahovac

General Blagoje Grahovac

Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) vas v okviru cikla »Zahodni Balkan in EU« vljudno vabi na predavanje generalpodpolkovnika Blagoja Grahovca z naslovom Geopolitika in Balkan, ki bo v četrtek, 14. novembra 2019, ob 16.00 uri, v Grand Hotelu Union Business (dvorana »Iris«, Miklošičeva 3, Ljubljana).

Generalpodpolkovnik Blagoje Grahovac, je upokojeni general letalstva, je kolumnist neodvisnega dnevnika Vijesti iz Podgorice. Znan je kot analitik geopolitičnih in družbenopolitičnih procesov v regiji. Kot gostujoči predavatelj predava na več univerzah na Balkanu. Analizira aktualna dogajanja na Balkanu in svetu v luči geopolitike. Opravljal je dolžnost pomočnika načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije za letalstvo. Bil je svetovalec predsednika Republike Črne gore, svetovalec predsednika državne skupnosti Srbija in Črna gora in svetovalec predsednika Skupščine Črne gore.

Je avtor uspešnic v izdaji založbe »Laguna« iz Beograda kot so: Glasovi iz gluve sobe, Banditosi ili Ubice država, Tri cunamija ili Evropa je ranjena, ter pet knjig v izdaji založbe Daily Press: Opasne stvari, Lice nacije, Geopolitika i Balkan, Geopolitički rebus in Braća po gluposti. Predavanje bo v srbskem jeziku. Predavanju bo sledil pogovor z gostom, ki ga bosta vodila doc. dr. Zijad Bećirović in Bakhatyar Aljaf.

Prosimo vas, da svoje sedeže v dvorani zasedete najkasneje do 15.55. Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosimo, da svojo prisotnost obvezno potrdite na telefonsko številko (01) 430 15 33 oz. na elektronski naslov.

Vabljeni!


Nazaj