31Januar 2020

Predstava Slovenec in pol (P. Jerković, A. Novak)

31.01.2020 ob 20:00

Klub Bazen Kranj

Predstava Slovenec in pol (P. Jerković, A. Novak)
Klub Bazen Kranj, 31. januar ob 20:00

Predstava Slovenec in pol, ki je bila v Klubu Bazen novembra že razprodana, se zadnji januarski dan vrača na Bazen! Za predstavo, ki bo tudi tokrat razprodana, je na voljo le še nekaj vstopnic.

Več o predstavi: Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend, prepojen z znojem in krvjo plezalnih pionirjev. Nepogrešljiv partner Vardarja v znani jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju.

Danes? Top instagram destinacija, v poletnih mesecih obljudena bolj kot trgovski centri v času popustov. Selfi pred Aljaževim stolpom lahko premagaš le s selfijem v Aljaževem stolpu. Triglav privablja pisane množice in med njimi se vedno najde nekaj junakov v japonkah, ki jih kasneje rešujejo s helikopterji. Ob tem se sprašujemo, kako za vraga se to sploh zgodi? Kdo na vzpon na 2864 metrov nadmorske višine krene s plaže?

Perica Jerković in Aleš Novak, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno. Aleš je član planinske zveze, izkušen pohodnik, tv voditelj in komik. Perica je človek, ki se izgubi v Ikei. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha odpre večno dilemo: A si res pravi Sloven’c, če nisi šel na Triglav?

Vstopnice:
– 12,00 €: Eventim prodajna mesta
– 15,00 €: na dan dogodka


Nazaj